Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Tørretumbler

Her på siden find du din nye tørretumbler samt tilbehør til tørretumblere. En solid tørretumbler er en nødvendighed for mange familier, så i altid kan nyde rent tøj samt sengetøj.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Tørretumbler

Tørretumbler - Hurtig og effektiv tørring af vasketøjet

Tørretumbleren er ofte en uundværlig del af det at vaske tøj, og især hvis i er flere i husstanden, maskinen kan nemlig ofte forkorte den tid du bruger på vasketøjet, fra det ligger i vaskekurven til det ligger eller hænger på sin plads i skabet.

En tørretumbler skal passe til husstandens behov, og når du finder den rigtige model, kan tørretumbleren være en stor hjælp i hverdagen.

Hvis du på nuværende tidspunkt hænger dit tøj op på et tørrestativ i hjemmet eller i haven, så ved du hvor lang tid der kan gå med både vask og tørring af tøjet, og hvis ikke vejret er til at tørre tøjet udenfor, skal du også være opmærksom på både luftfugtighed og ventilation i det rum hvor tørrestativet befinder sig.

En tørretumbler gør det let og hurtigt at tørre tøjet, uden en masse planlægning af tørringen, og dermed undgår du at skulle vente med at sætte den næste omgang i gang i vaskemaskinen til der er plads på tørrestativet.

Det er både praktisk og med den nye teknologi også energieffektivt at tørre vasketøjet i en tørretumbler.

Fordelen er, at du hurtigere kan blive færdig med vasketøjet og samtidig kan få dejlige bløde håndklæder og bluser at tage på.

Det er dog ikke helt lige meget hvilken tørretumbler du vælger til dit hjem, for det er ikke alle modeller der er lige energieffektive, samme størrelse eller kan tørre tøjet lige skånsomt.

Herunder har vi derfor samlet nogle råd til hvad du med fordel kan kigge efter og være opmærksom på, når du skal vælge en ny tørretumbler til dit og familiens behov og ønsker.

6 ting du kan overveje inden du køber en tørretumbler

Der findes mange forskellige tørretumbler modeller og typer, disse kan variere både i dimensionerne, kapaciteten og den måde tørretumbleren tørre tøjet på, derfor kan det godt være en omfattende opgave at finde ud af hvilken model, der passer bedst til dit behov.

For at gøre opgaven med at finde den rette tørretumbler lidt lettere, kan du herunder finde nogle råd til hvad du med fordel kan kigge efter, når du skal vælge den rigtige tørretumbler til dit hjem.

#1 - Tørretumbler - Kondens eller aftræk

Det er ikke helt ligegyldigt om du vælger en tørretumbler med kondens eller aftræk, især ikke hvis du vil spare på strømmen.

Det skal dog tilføjes, at nyere modeller af tørretumblere ofte er meget energieffektive, uanset typen.

Forskellen på en aftrækstørretumbler og en kondenstørretumbler er at aftrækstørretumbleren har en aftræksslange, som ofte er ført gennem muren i huset, og ud i det fri, så den varme luft kan ledes ud af huset.

Kondenstørretumbleren bruger ikke et aftræk, men kondenserer vandet fra tøjet, som så enten opsamles i en vandbeholder eller ledes via en slange og ned i afløbet.

Selve det rum hvor tørretumbleren står kan være det der afgør om du skal vælge en kondens- eller aftræksmodel, eller hvis du bor i lejlighed og ikke har mulighed for at have en aftrækstørretumbler, er valget ofte også let.

Derfor er en aftrækstørretumbler ikke for alle husholdninger, men en kondenstørretumbler kan bruges i stort set alle boliger.

Hvis du har muligheden for at vælge, så kan du med fordel vælge den model der er mest energieffektiv, uanset om det er med kondens eller aftræk.

Kondenstørretumblere har den ulempe af de helst skal bruges i et velventileret rum, da tørretumbleren leder den varme og fugtige luft ud i rummet, og samtidig skal du for at opnå en effektiv tørring af dit tøj, huske at tømme vandbeholderen jævnligt.

Aftrækstørretumbleren leder både varme og fugt udenfor huset, derfor behøver du ikke tænke på andet end at tømme fnugfilteret.

#2 - Tørretumbler kapacitet

Der kan være stor forskel på de forskellige tørretumbler modellers tromle kapacitet, altså den mængde tøj du kan tørre på en gang i maskinen.

Du kan finde tørretumblere med kapacitet på mellem 5 og 9 kilo, men en stor tromle er ikke nødvendigvis det bedste, for hvis ikke du fylder maskinen op, så mindskes energieffektiviteten og samtidig kan maskinen slide unødigt på tøjet.

En god tommelfingerregel er at vælge den samme kapacitet, som du har i din vaskemaskine, for hvis du kun kan vaske 5 kilo tøj i din vaskemaskine, kan du ikke udnytte en 9 kilos tørretumbler.

Har du en stor vaskemaskine, kan du med fordel lægge mærke til om du faktisk får udnyttet denne kapacitet, eller om du ofte kun fylder maskinen delvist.

Er dette tilfældet, kan du med fordel vælge en lidt mindre tørretumbler.

Det er klart at en stor familie har brug for større maskiner både til vask og tørring, men du bør have med i dine overvejelser at det ikke er alt tøj der kan tørres i en tørretumbler.

#3 - Placering af Tørretumbler

Placeringen af tørretumbleren vil højst sandsynligt være et sted i nærheden af vaskemaskinen, men alt efter hvor meget plads der er ved siden af vaskemaskinen kan det være afgørende for hvilke dimensioner tørretumbleren kan have.

Overvejer du at placere tørretumbleren oven på vaskemaskinen er det vigtigt at tørretumbleren ikke er større en vaskemaskinen, da den i så fald ikke altid kan stå stabilt.

Det er derfor vigtigt at du finder ud af hvilke dimensioner tørretumbleren skal have for at kunne stå stabilt på den placering du har udset til den.

Er det en aftrækstørretumbler du har valgt, er det vigtigt at den står tæt på aftrækskanalen, hvilket ofte betyder at den skal stå ved en ydermur.

#4 - Tørretumblerens energiforbrug

Tørretumblere er, i skrivende stund, endnu ikke kommet med ind under den nye energimærkningsordning og du bør derfor stadig kigge A+++ mærket tørretumbler, hvis du ønsker den mest energieffektive maskine.

Det er ofte kondenstørretumblere der er de mest energieffektive tørretumblere, men ofte er forskellen ikke voldsomt stor på en kondens- og en aftrækstørretumblers energieffektivitet.

Hvis du vælger sensorteknologi og elektronisk styring kan du ofte spare endnu mere på energien en med en tørretumbler der udelukkende er tidsstyret.

Energieffektiviteten afhænger dog af flere faktorer, for hvis du eksempelvis køber en A+++ mærket maskine med en kapacitet på 9 kilo, men ikke udnytter denne kapacitet hver gang du tørrer tøj, så kan du ikke helt regne med energieffektiviteten, da denne er beregnet på at det er en fuld maskine.

Du kan dermed ende ud med en relativt dyrere maskine, end hvis du havde valgt en tørretumbler med en kapacitet på 5 kilo, med en energimærkning på A.

Du kan i stedet for at kigge på energimærkningen kigge på det årlige energiforbrug i kWh, som er angivet ud fra et standardforbrug på 140 tørre cyklusser på et år, hvor der er anvendt et tørreprogram til bomuld.

Her kan du let sammenligne de forskellige maskiner og se hvilken maskine der er mest energieffektiv, men husk igen at tage højde for at tromlen skal fyldes.

#5 - Ekstra funktioner i Tørretumbleren

Du kan finde mange forskellige ekstra funktioner i de forskellige modeller af tørretumblere, og disse kan være nyttige i forskellige situationer eller til forskellige tekstiler.

Ekstra funktioner i en tørretumbler kan eksempelvis være:

  • Dampfunktion - antikrøl funktion, som betyder at tøjet kan ligge længere tid i tørretumbleren inden det bliver krøllet.
  • Reverserende tromlegang - her kører tromlen skiftevis den ene og den anden vej rundt, og kan dermed løsne tøjet fra tromle væggen, så tøjet tørre hurtigere og bliver mindre slidt.
  • Sensorstyring - kaldes også for fuzzy logic og er en funktion, der måler fugtigheden i udblæsningsluften og holder temperaturen stabil.
  • Timer - kaldes også udskudt start og sikrer at du kan lade maskinen starte, så den er færdig når du har tid til at tømme maskinen og derved undgå at tøjet bliver krøllet.

#6 - Tørring af dyner og store genstande i Tørretumbler

Du kan med fordel anskaffe dig nogle tørrebolde til når du har vasket en dyne, dunjakke eller hovedpuder og disse skal tørres i tørretumbleren.

Boldene hjælper til at løsne dun og fibre, så disse ikke klumper sammen, så dyner, puder eller jakker ikke kan tørres ordentligt og bliver klumpede at se på.

Dun og fiberfyld har det nemlig med at klæbe sammen i store klumper, når de bliver våde, og dette betyder at maskinen skal arbejde hårdere for at tørre dyner og puder.

Ved at bruge tørrebolde i tørretumbleren bliver dun eller fiber fyld “bokset” fra hinanden, så luften kan tørre fyldet jævnt, og du undgår klumper i dynen eller jakken.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007