Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Batterier med loddeflige

Batterier med loddeflige som giver dig mulighed for at serie-forbinde batterier til større enheder. Smarte løsninger til gode priser, så du hurtigt kan oprette din ønskede størrelse af batteri.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Batterier med loddeflige

Batterier med Loddeflige - Nem og holdbar sammenbygning

Her på siden finder du vores udvalg af batterier med loddeflige, som gør det let at sammenbygge flere batterier til en serie.

Ved at lodde batterier sammen, kan du selv lave dine egne akkupakker, som kan bruges til elektriske apparater, legetøj og meget mere.

Batterier med loddeflige fås i forskellige modeller og størrelser, og det betyder at du kan bygge både parallelforbundne og serieforbundne batteripakker. 

Hvis du er i tvivl om hvilke batterier du skal have fat i, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt mere information om batterier med loddeflige.

4 ting du bør vide om Batterier med Loddeflige

Rigtig mange elektriske apparater, legetøj og andre, bruger batteripakker, for at få den korrekte spænding til at drive apparatet, og sådanne batteripakker kan være ret omkostningstunge, hvis de skal skiftes med jævne mellemrum.

Du kan dog ofte spare lidt penge ved at sammensætte dine egne batteripakker, og dette kan du eksempelvis gøre med batterier med loddeflige.

Herunder har vi samlet nogle ting, som du med fordel kan være opmærksom på, hvis du ønsker at sammensætte din egen batteripakke eller ønsker at serie- eller parallel forbinde flere batterier.

#1 - Typer af Batterier med Loddeflige

I princippet kan de fleste batterityper bruges til at forbinde i batteripakker, ved hjælp af loddeflige, men er batterierne for store, kan de ofte afgive en del varme til hinanden, hvorfor det ikke er hensigtsmæssigt i forhold til levetiden.

De oftest brugte typer af batterier med loddeflige er AA og AAA batterier, som du sikkert allerede kender fra eksempelvis legetøj, fjernbetjeninger og meget andet.

Disse batterier er monteret med en såkaldt loddeflig, som i bund og grund er et lille stykke loddemetal, som sidder fast på batteriet.

Med loddefligen, kan du nemt forbinde batteriets minus og pluspol, med andre batterier af samme størrelse og på den måde lave din egen batteripakke.

Spændingen på et AAA batteri er ca. 1,2 V og på et AA batteri er spændingen ca. 12 V.

#2 - Genopladelige Batterier med Loddeflige

Du kan godt bruge genopladelige batterier med loddeflige til at bygge en batteripakke, som kan bruges til elektroniske produkter, og i så fald, vil du kunne oplade batteripakken mange gange, vel at mærke med en dertil egnet oplader.

Hvis først batterierne er bygget sammen kan det være svært at skille disse ad, for at de skal passe ned i en oplader, der passer til det enkelte batteri, og du kan ofte ikke skille batteripakken ad igen uden at ødelægge lodningen på batterierne.

Det kræver derfor en passende lader, og hvis ikke du har en sådan, eller kan finde en sådan, kan du med fordel bruge engangs batterier i stedet for.

Her er du dog ofte nødt til at bygge en ny batteripakke, hver gang batterierne er løbet tør for strøm, hvilket også kan blive en omstændig process.

#3 - Teknologi i Batterier med Loddeflige

Teknologien i batterier med loddeflige kan godt være forskellige alt efter hvilken type batterier du ønsker at bruge.

Du bør dog være opmærksom på at det anbefales at bruge batterier der benytter den samme teknologi i batteripakker.

Du bør derfor aldrig blande eksempelvis genopladelige batterier med engangsbatterier i en batteripakke, hverken i serieforbundne eller parallelforbundne pakker.

Der findes typisk to teknologier for AA og AAA batterier; Lithium batterier og NiMH batterier.

NiMH er en forkortelse for Nikkel-Metalhydrid og dette er ofte et genopladeligt batteri, som er særdeles velegnet til apparater, der kræver en høj ydeevne og ikke kan håndtere et eventuelt tab af ydeevne, som følge af afladning.

NiMH batterier selvaflader relativt meget mere end eksempelvis akku batterier eller Lithium batterier, men med nyere teknologi er det forsøgt at minimere denne selvafladning med ret stor succes.

Batterierne, både hvis de bruges alene og i batteripakker, egner sig dog ikke til elektronik, som bruger lav strøm, som eksempelvis fjernbetjeninger, fordi batterierne skal genoplades ret ofte.

Genopladning af NiMH batterier er forholdsvis let, da batterierne sagtens kan holde til at blive ladet lidt af gangen, hvilket gør det let at lade batterierne når du ikke bruger dem.

Lithium batterier er ofte ikke genopladelige, men bliver af og til brugt i batteripakker til elektroniske produkter, der godt kan tåle en nedgang i ydeevnen, i takt med at batterierne aflades.

Fordelen ved denne batteriteknologi er at batteriernes selvafladning ikke er ret høj, og derfor kan du få mere gavn af batteriernes kapacitet.

#4 - Antal Batterier med Loddeflige til en batteripakke

Når du skal lave en batteripakke er der i princippet ikke nogen grænser for hvor mange batterier med loddeflige du kan sætte sammen, men det er vigtigt at det gøres korrekt.

Du bør altid overveje og udregne hvor mange batterier der er behov for, for at få den ønskede spænding og effekt ud af batteripakken, for at drive apparatet, og brug ikke flere end højst nødvendigt.

Hvis du bruger flere batterier, risikerer du ikke bare at der går en masse energi til spilde i form af varme, du kan også risikere at ødelægge apparatet, som batteripakken skal sidde i, fordi apparatet får leveret en for høj spænding.

Derudover er der størrelsen, jo flere batterier du sætter sammen, jo større bliver batteripakken, og bliver den for stor i dimensionerne, er det ikke sikkert der er plads til den i apparatet.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007