Batteri til ur

Batterier til ur. Batterier til ure kan bruges til armbåndsure, vægure og også til en lang række anden elektronik som legetøj, bilnøgler og lommeregnere.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Batteri til ur

Batterier til ure

Batterier til ure er små flade, runde batterier, der ligner knapper. De er perfekte til at komme i armbåndsure eller vægure, men kan også bruges til mange andre apparater..

Urbatterier har typisk to betegnelser, SR og V. De dækker over det samme, men nogle producenter bruger den ene betegnelse og andre den anden. Vi lægger vægt på at have et stort udvalg af begge former for batterier, så du har mange forskellige at vælge imellem, lige meget hvad du skal bruge dit batteri til.

Få nemt dit ur op at køre igen med et urbatteri

Det er rigtig irriterende, hvis dit armbåndsur eller ur på væggen er gået ud, fordi der ikke er mere batteri på. Det kan være svært for dig at komme til tiden, når du ikke ved, hvad klokken er. Det er derfor vigtigt, at du hurtigst muligt får købt dig et nyt urbatteri og får skiftet det gamle ud.

Med et batteri til dit ur er det nemt at udskifte det selv. Særligt ved vægure vil du altid kunne skifte batteriet selv. På armbåndsure kan du selv gøre det i mange tilfælde. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal gøre det, er det bedst, at du går til en professionel. Hvis du maser for meget med uret, kan du komme til at ødelægge det.

Batterier til ure kan bruges til mange andre apparater

Urbatterier bruges ikke udelukkende til ure. De kan også bruges til en lang række andre ting. Det kan for eksempel være legetøj, bilnøgler, lasere og lommeregnere. Når du skal skifte batteri på dem, er det vigtigste altså, at du åbner apparatet, så du kan se, hvad det er for en type batteri, der er i. Er det et urbatteri, kan du nemt finde et her på siden.

Hvis din bilnøgle kører på urbatterier, er det en god ide, at du altid har en pakke liggende i handskerummet på bilen. Det er med til at gøre, at du altid kan være sikker på, at du kan skifte batteriet og bruge nøglen igen med det samme.

Forlæng batteriets levetid ved at komme det i fryseren

Når du har batterier til ure liggende, er det en god ide, at du ikke lader dem ligge ved stuetemperatur eller varmere. Batterierne er marginalt selvafladende. Det betyder, at de med tiden vil miste strøm, selvom de slet ikke har været brugt. Det er dog noget, der tager mange år. Batteriets levetid er også det, der kaldes kapacitet. Det bør du derfor også se på, når du køber batterier.

Hvis du vil være sikker på, at det ikke sker, bør du lægge dine batterier i fryseren. Kulden gør nemlig, at batterierne beholder deres strøm. Du skal bare sørge for at lægge dem i en vandtæt beholder i fryseren. Når du har batterier liggende i fryseren, kan du være sikker på, at du altid har batterier, når der er et af dine produkter, der løber tør. Det er en god garanti at have.

Sørg for at skille dig af med urbatteriet på den korrekte måde, når det er brugt op

Det er batteriets spænding, der sikrer, at der kommer strøm til dine apparater. Så længe der er spænding på batteriet, ledes der elektroner fra batteriet ind i apparatet. Det er det, der gør, at apparatet virker. Når der ikke længere er spænding på batteriet, siger man, at det er brugt op.

Når batteriet er brugt op, er det vigtigt, at du skiller dig af med det på den rigtige måde. Batteriet indeholder nemlig stoffer, der ikke er gode for miljøet. Derfor skal de håndteres på en særlig måde. De fleste steder er der særlige beholdere til brugte batterier.

Det skal du tænke over, når du køber urbatteri

Når du køber et nyt urbatteri, er det først og fremmest en god ide at du ser på om der står noget på apparatet om det skal være en særlig form for urbatteri, der skal sættes i. Det kan for eksempel være at der står enten SR eller V efterfulgt af nogle tal. Det er navne, som producenterne giver batterierne, og det betyder altså, at det er dem, der passer bedst til dit apparat. Når du køber batterier hos os, kan du altid se de forskellige numre på dem.

Udover nummeret er det også en god ide, at du tænker over, hvor meget kapacitet eller hvor lang en levetid batteriet har. Som nævnt kan du forlænge et ubrugt batteris levetid, når du kommer det i fryseren. Når det sidder i apparatet, vil det kun kunne holde spændingen i et vist tidsrum. Det er derfor en god ide ligeledes at skelne til det.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007