LR1130 batteri

Her på siden finder du vores udvalg af LR1130 batterier, som passer til diverse små elektroniske enheder som fx fjernbetjeninger, ure, lommelygter m.m.

Læs mere om LR1130 batteri

  LR1130 Batterier - Batterier til ure og andre små enheder

  Du vil nok opleve at du har et stort antal af forskellige elektroniske enheder og apparater i hjemmet, hvor mange af dem skal bruge en eller anden form for batteri.

  Hvis du har en del enheder der bruger batterier, så kan det være en fordel at have et sæt ekstra batterier liggende derhjemme, da du så altid har mulighed for at kunne udskifte dem.

  LR1130 batterier fås typisk som alkalinebatterier, men du kan også få dem i form af SR batterier under betegnelsen SR1130SW, der bruger Sølv-oxid i stedet for alkaline.

  Alkalinebatterier har generelt en høj energitæthed, der hjælper dem med at holde strøm i meget længere tid end, hvilket betyder at de har en lang levetid, især hvis de bliver brugt i enheder der generelt ikke bruger meget strøm.

  SR batterier har også en lang levetid, hvor de f.eks. kan holde i helt op til 5 år når de bliver taget i brug, så du ikke skal udskifte dem nær så ofte.

  Generelt så er SR batterier lidt dyrere end alkalinebatterier, men de har en længere levetid, både når de er tilkoblet en enhed og når de bare ligger som reserve til senere.

  LR1130 batteriet bliver brugt primært i mindre elektroniske enheder, hvor du ofte vil finde dem i fjernbetjeninger, garageportåbnere, lommeregner, mikro LED lommelygter mm.

  3 Ting du bør overveje når du køber LR1130 batterier

  Skal du have nogle ekstra batterier til dine enheder, så er det en god ide at du gør dig nogle overvejelser, så du kan være sikker på at du får købt de rigtige batterier til formålet.

  Det kan hjælpe dig med at få opbygget et lager af de batterier du skal bruge til dine enheder, så du ikke skal på jagt efter nye batterier hver gang en af dine enheder løber tør for strøm.

  Du kan herunder finde et par eksempler på overvejelser du kan gøre dig, så du har bedre mulighed for at kunne vurdere hvilke batterier der passer bedst til dig.

  #1 - Enheder som bruger LR1130 Batterier

  Når du skal købe nye batterier, så vil det være en god ide at overveje hvilket enheder i hjemmet du har der bruger batterier, og derefter undersøger præcis hvilken type batteri de bruger.

  Ikke alle elektroniske enheder kan bruge de samme batterityper, og det er derfor vigtigt at undersøge hvilke batterier du skal bruge til de pågældende enheder.

  Der er forskel fra batteri til batteri, hvor meget strøm de har til rådighed, og hvor meget strøm som de giver til den tilkoblede enhed.

  Hvis det ikke er kompatibel med enheden, så kan du potentielt risikere at enheden ikke får nok strøm, eller at den får for meget og potentielt tager skade af at bliver overbelastet.

  Så selvom batterierne har samme størrelse, så er det vigtigt at du undersøger om det pågældende batteri passer til enheden, så du roligt kan bruge det.

  Du skal derfor gerne sikre dig at dine enheder bruger LR1130 batterier, da de minder meget om andre knapcellebatterier, både i udseende og størrelsen.

  På den måde er du mere sikker på at du kan bruge dine batterier og der ikke sker potentielle fejl eller overbelastning på dine enheder.

  #2 - Spændingen i LR1130 Batterier

  Det andet du bør være opmærksom på når du køber batterier er, hvilken spænding og strømkapacitet som de har.

  Et LR1130 batteri har en almindelig effekt på 1,5 V, hvilket er den mængde strøm som batteriet videregiver til enheden det sidder i.

  Så skal derfor gerne være sikker på at den pågældende enhed skal modtage en 1,5 V spænding, da det ellers kan betyder at enheden ikke får nok strøm, eller bliver overbelastet.

  Derudover, så bør du også være opmærksom på batteriets strømkapacitet, da det viser hvor meget strøm som batteriet kan holde på, når det er fuldt opladt.

  Her vil et almindeligt LR1130 batteri generelt have en strømkapacitet der ligger på mellem 50 mAh - 80 mAh, hvor mAh står for miliamperetimer.

  SR1130SW har her en fordel, da de har en strømkapacitet på 80 mAh - 100 mAh, så du kan få mere strøm ud af dem i forhold til et almindeligt alkalinebatteri.

  Ulempen ved SR batterierne er at de er en del dyrere end alkaline, da de bruger metallet sølv i deres opbygning, men du får til gengæld et batteri der kan holde i længere tid, og har en større strømkapacitet.

  Det kan derfor være en god ide at overveje om du hellere vil have et billigere batteri, eller om du vil have det dyrere batteri, der kan holde i længere tid.

  #3 - Levetiden i LR1130 Batterier

  Hvis du gerne vil have nogle batterier liggende i reserve til når dine enheder løber tør for strøm, så kan det være en god ide at overveje hvor lang en levetid de forskellige batterityper har.

  Selv hvis du ikke bruger dine batterier, og bare har dem liggende i reserve, så kan de langsomt bliver afladet naturligt, da strømmen kun kan opbevares i en vis periode.

  Her er alkalinebatterier gode at have i reserve, da de er billige og kan holde i rigtig lang tid uden at miste deres ladning.

  Alkalinebatterier kan potentielt holde deres ladning i op til flere år, før at de bliver helt afladet for strøm.

  SR batterier kan også holde deres ladning i rigtig lang tid, helt op til 5 år eller mere, alt efter hvordan de bliver opbevaret.

  Derudover, så kan temperaturen have en indflydelse på hvor længe dine batterier kan holde strøm.

  Mange batterier bruger forskellige væsker i deres produktion, der holder på strømmen, og når den bliver udsat for forskellige temperaturer, så har væskerne det med enten at fryse eller fordampe.

  De fleste batterityper kan fungere i temperaturer der ligger mellem 0° - 60° uden de store svingning i deres performance, men kommer temperaturen udenfor disse temperaturer, så kan det betyde at batteriet ikke kan holde strøm nær så godt, og kan potentielt bliver afladet.

  Det er bl.a. derfor at det primært er om vinteren, hvor mange oplever at deres bilbatteri står af, da den lave temperatur fryser den væske der er i batterierne, og dermed formindsker deres effektivitet.

  Alkalinebatterier har den fordel at de ikke er lige så udsat for lave temperaturer, som andre batterityper, da det er et tørbatteri.

  Det betyder at der ikke bliver brugt væsker i produktionen af alkalinebatterier, så der er ikke noget der reagere så hård på temperaturen som i andre batterier.

  Alkalinebatterier kan fungere fint i temperaturer på mellem -10° - 60°, hvorefter at de også vil begynde at miste deres effektivitet.


   

   

  Betalingskort

   

   

   

  Samlet score: 4.7 af 5

  avXperten
  MenuKontaktKurvSøg
  Vi sender pakken i dag
  Bestil inden kl. 20.30
  Robotstyrede priser
  Sikrer dig en god pris
  60 dages returret
  Fragt fra 29 kr
  E-mærket
  Godkendt siden 2007