Alle køb kan byttes til 15. marts 2023 - Bestil før 21. dec og få pakken før jul!

Kompressions tang

En kompressions tang er uundværlig, hvis du skal montere F-stik til bland andet RG58, RG59, RG6, RG7 og RG11 koaksialkabler. Få det rigtige udstyr til monteringen lige her.

Filtrér

Læs mere om Kompressions tang

Kompressions Tang - Effektiv montering af strips eller stik på kabler

Her på siden finder du vores udvalg af kompressions tænger, som kan bruges til at crimpe stik på kabler, eller montere strips.

Der findes forskellige modeller af kompressions tænger og alt efter hvilket stik du skal montere, kan en model være bedre end en anden.

De forskellige modeller egner sig til forskellige stik eller kabeltyper, men for mange stiktyper gælder det at det næsten er umuligt at montere stikkene uden en kompressions tang.

Kompressions tangen kaldes også ofte fejlagtigt for en crimp tang, men en kompressionstang egner sig primært til stik med eksempelvis F-connectorer.

Er du i tvivl om hvilken kompressions tang du skal vælge og hvad du skal kigge efter, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt mere information om de forskellige modeller af crimptænger.

3 ting du bør vide inden du køber en Kompressions Tang

Der findes forskellige udformninger og modeller af kompressions tænger og det kan af og til være svært at finde ud af hvad man skal kigge efter, derfor har vi herunder samlet lidt viden, som kan hjælpe dig i jagten på den rigtige kompressions tang til dit behov.

#1 - Kompressions Tang til forskellige stiktyper

En kompressions tang bruges til at klemme et stik fast på et kabel og oftest er dette nødvendigt for de såkaldte F-connector stik, som sættes på netværkskabler.

F-connector stik kan også fås i modeller, som ikke kræver at de skal klemmes på, men disse sidder ofte ikke så godt fast.

Når et F-connector stik klemmes på et kabel med en kompressions tang, sidder kablet godt fast i stikket og der opnås en meget tæt signalkontakt mellem stik og kabel.

Når der bruges en kompressions tang til montering af stik, klemmes kablets yderside ind omkring kernen.

Kompressions tangen kan også bruges til at presse RCA stik fast på coaxial kabler og det betyder at du kan bruge en kompressions tang til følgende stiktyper:

  • F-connector
  • BNC stik
  • RCA stik

#2 - Kompressions Tang vs. Crimp tang

Det er en fejlagtig antagelse at en kompressions tang og en crimptang er det samme stykke værktøj.

En crimptang kan ikke bruges til coaxiale stik, da crimptangen ikke er lige så robust som en kompressionstang.

En crimptang presser et stik sammen fra oven og forneden, altså på to punkter overfor hinanden.

En kompressions tang presser stikket sammen om kablet hele vejen rundt om kablet og altså på et utælleligt antal punkter.

Samtidig er en kompressions tang væsentlig mere robust bygget og er kraftig nok til at klippe coaxiale kabler over, uden problemer.

En crimptang er mere spinkel og dermed mere velegnet til tyndere eller blødere kabler, og er god til at presse eller crimpe flade stik på ledninger.

Samtidig er en crimptang rigtig god til at afisolere mange tykkelser af kabler med, og den er derfor et ret alsidigt stykke værktøj til de fleste kabel opgaver.

#3 - Egenskaber for Kompressions Tang

Når du skal vælge en kompressions tang, kan du med fordel kigge efter hvilke egenskaber de forskellige modeller af kompressions tænger har.

De forskellige modeller kan nemlig variere i både materialer og design, såvel som størrelse og funktionsmåde.

Nogle modeller af kompressions tænger har en ergonomisk udformning der sikrer dig et solidt greb om værktøjet, samtidig med at grebet er beklædt med en skridsikker belægning.

Et ergonomisk design kan hjælpe til at du ikke bliver så træt i hånden, hvis du skal montere mange stik på coaxialkabler.

Nogle kompressions tænger har justerbare F-skruehoveder hvilket gør det let at opnå en helt tæt og stram samling af stik og kabel, og andre modeller er særlig velegnet til at opnå vandtætte samlinger.

Du kan også finde en kompressions tang, hvor du kan justere på den længde som connectoren skal have, hvilket giver dig en større fleksibilitet og tilpasningsevne.

En fjeder som hjælper til at sikre at tangen let åbner sig igen, uden at du skal gøre andet end at løsne grebet om tangen, kan lyde som en lille detalje, men skal du samle mange stik, kan denne egenskab gøre en verden til forskel for arbejdet med en kompressions tang.

Hvis du ved hvor langt kompressions tangen må trykke stikket ind, kan du også finde modeller der har en automatisk stop 

Et automatisk stop sikrer at du ikke får presset stikket for meget sammen, og du kan ofte også have brug for at låse tangen sammen om stikket, hvilket kræver en tang, med en integreret lås.

Nogle gange har du måske også bare behov for en simpel tang, som bare virker til at presse stikket sammen, og ikke ret meget andet. 

Fordelen ved en sådan kompressions tang er, at den ofte fylder væsentlig mindre i værktøjskassen end eksempelvis en avanceret tang, med en masse forskellige indstillingsmuligheder.

En kompressions tang med en masse forskellige egenskaber er ofte rigtig god hvis du ikke har arbejdet så meget med F-connectorer og coax kabler tidligere, fordi en sådan tang kan hjælpe dig et stort stykke hen ad vejen, til et godt resultat.

Har du derimod prøvet det flere gange før, kan du med fordel vælge en mere simpel kompressions tang, da dette ofte går hurtigere, når først du har prøvet det en del gange.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007