Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Gevindskærer

Mangler du en ny gevindskærer til diverse VVS arbejde derhjemme eller på din arbejdsplads, så har vi løsningen lige her på siden.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Gevindskærer

Gevindskæresæt 16 stk - kwb
Gevindskæresæt 16 stk - kwb

Leveres i Plastæske
Til både indvendige og udvendige gevind

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 26. juli 2024

Gevindskærer - Skær dine egne gevind præcist og nemt

Skal du have lavet noget VVS arbejde i hjemmet eller som en del af dit arbejde, så kan det være godt at have en gevindskærer, så du kan være sikker på at dine rør passer sammen.

Med en gevindskærer kan du selv vælge størrelsen og længden på gevindet, hvilket giver dig mulighed for at kunne forme dine rør og genvind præcist som du vil have dem.

Så er du sikker på at det hele passer sammen, og at det formindsker muligheden for mulige læk, der kan opstå i VVS komponenter.

Det gør at dine VVS installationer bliver et niveau bedre og at de kan holde længere uden at skulle skiftes ud.

5 ting du bør overveje når du køber en gevindskære

Skal du have bruge en ny gevindskærer, så bør du gøre dig nogle overvejelser, så du kan finde det rette værktøj til dine gevind.

Vi giver dig herunder et par eksempler på overvejelser, så du er sikker på at kunne få den type gevindskærer der passer til dine behov.

#1 - Hvad skal du bruge gevindskæreren til?

Der er flere opgaver som gevindskæreren kan hjælpe dig med at løse, så du kan være mere sikker på at dine installationer er af god kvalitet.

Gevindskæreren kan være rigtig god til VVS arbejde, hvor du muligvis har behov for at skære en del rør til i de rigtige længder.

For at de kan passe ordentligt sammen, så skal du bruge en gevindskærer til at skære gevindet i de individuelle rør, så de bare kan skrues sammen.

Det sikre et mere solidt arbejde, hvor du minimere muligheden for lækage og at rørene holder meget længere uden at skulle skiftes.

Gevindskæreren kan også være god til andre installationer, hvor du muligvis har brug for at lave et gevind, så du f.eks. kan bruge skruer til at monterer dine installationer.

Så kan du bruge en indvendig gevindskærer til at skære gevind ned i hullerne, hvor skruerne skal skrues ned.

Det giver en solid binding i installationen, så du er sikker på at det hele kan bære vægten ordentligt.

#2 - Udvendig eller indvendig gevindskærer

Du kan finde primært to type gevindskærer, som du kan bruge til at skære gevind i forskellige rør og overflader, så du bedre kan bruge dem til installationer.

Den udvendige gevindskærer består af et gevind, hvor du skruer et par gevindtaps i, hvorefter det sættes på det pågældende rør, hvor gevindet skal skæres.

Så kører du så gevindet rundt med uret, hvor gevindtapsene så skærer ned i metallet og laver rillerne som gevindet består af.

Her kan det være vigtigt at overveje hvilke gevindtaps du skal bruge, da de forskellige typer af gevindtaps er beregnet til forskellige materialer og skærer forskellige gevind alt efter dit behov.

Den indvendige gevindskærer består mere af et gevindtaps som du påsætter og skruer ned i hullet ligesom en almindelige skrue.

Her vil gevindtapsen skære de indvendige riller, så det bliver lettere for dig at f.eks. skrue møtrikker i hullet, og dermed skabe en stærkere binding i installationen.

Da det er to meget forskellige metoder der bruges til enten udvendig eller indvendig gevindskæring, så kan det være en god ide at du overveje hvilken type gevind du skal skærer.

Så er du bedre sikret at du finder den rette gevindskærer til dine formål, og du ikke kommer til at købe den forkerte type med hjem.

#3 - Typen af gevindbor til gevindskærere

Når du skal skære gevind, så er det vigtigt at dine gevindbor er i den rigtige størrelse til opgaven, så du får det rette resultat ud af det.

Hvis du bruger et gevindbor der er for stort, så kan det være at gevindet bliver for småt og ikke bider ordentligt fast i skruer og møtrikkerne der skal fastspændes.

Det kan give for meget overskydende plads mellem gevindet og skruerne, hvilket betyder at de ikke bliver ordentligt fastspændt.

Det kan gøre hele konstruktionen mindre stabil, da gevindet muligvis ikke kan holde den samme vægt som den ellers ville.

Eksempler på størrelser på gevindskærebor:

 • M3
 • M4
 • M5
 • M6
 • M8
 • M10
 • M12

Er gevindboret for småt, så kan det være at skruerne kommer til at bide for meget ned i gevindet, og dermed ødelægger dem, så de ikke kommer til at bide ordentligt fast.

Her får du samme problem, hvor konstruktionen bliver svækket og mindre stabil.

Det er derfor vigtigt at du overveje hvor store gevindbor som du skal bruge til gevindskæreren, så du er sikker på at kunne skære gevind i den størrelse som du har brug for, så du får en sikker og stabil binding under installationen.

#4 - Gevindskæresæt

Skal du kunne skære gevind ordentligt, så er du nødt til at have det rette værktøj ved hånden, som du højst sandsynligt ikke lige har liggende i værktøjskassen.

Hvis du ikke vil bøvle med at skulle købe individuelle dele og udstyr til gevindskæringer, så kan det være at et gevindskæringssæt er et bedre valg for dig, da du her får det hele samlet.

Her får du en masse forskellige bor og tilhørende værktøj, så du har mulighed for at skære gevind i forskellige størrelse og længder.

Ud over selve værktøjet, bor og andet, så får du det hele i en samlet kuffert som du kan bruge til at holde styr på det hele.

Det kan være svært at holde styr på mange af de mindre komponenter som f.eks. bor og gevindtaps, hvis de ikke har et specifikt sted at ligge.

Med en kuffert, så kan du meget letter være sikker på at holde alt værktøjet samlet, så du ikke skal bruge lang tid på at lede efter individuelle bor, hver gang du skal have gevindskæreren frem.

Det kan derfor være en god ide at overveje om du gerne vil have et helt gevindskæresæt med hjem end individuelle værktøjer og komponenter.

#5 Valg af kølemiddel til gevindskæring

Når du bruger en gevindskærer, så er det vigtigt at du også bruger et kølemiddel der kan køle røret ned under beskæringen, da det kan have betydning for kvaliteten af det endelige produkt.

Hvis du ikke bruger et kølemiddel under gevindskæringen, så bliver metallet hurtigt varmt, hvilket kan forårsage skade i metallet der svækker det, så det ikke bliver nært så holdbart over længere tid.

Det betyder at dine rørinstallationer skal skiftes mere ofte og har større chance for at springe læk.

Der er forskel på de forskellige kølemidler du kan finde på markedet, så du bør undersøge hvilken der passer til dine behov, da det kan få betydning for kvaliteten af beskæringen.

Typer af kølevæske:

 • Mineralolie baseret kølevæske
 • Syntetisk kølevæske
 • Semisyntetisk kølevæske
 • Vegetabilsk olie baseret kølevæske
 • Ren olie

F.eks. så er det vigtigt at vide hvor meget olie der er i de forskellige kølevæsker, da i en mineralolie baseret væske skal almindelig stål skal bruge 5 - 7% olie, og hvor rustfrit stål gerne skal bruge 8 - 12% olie i blandingen.

Det er derfor vigtigt at du overveje kølevæsken nøje, så du har mulighed for at få et bedre endeligt resultat.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007