Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Dyknagle

Dyknagler til at banke søm, heriblandt dykkere, helt ned under materialets overflade. Bruges især sammen med træ, og dykkere som skal gemmes helt ned i træet, hvilket ikke kan gøres med normal hammer.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Dyknagle

Dyknagle - Bank dykkere ned under træets overflade

Her på siden finder du udvalget i dyknagler, som bruges til at banke søm, især dykkere, ned under træets overflade.

Dyknagler forveksles ofte med de meget lignende kørner, og de to instrumenter ligner også hinanden til forveksling, der er dog en lille forskel, som består i at spidsen på en dyknagle er hul, og på en dørn er den solid og skarp.

Dyknagler bruges til at banke sømmets hoved ned under træets overflade, således at intet af sømmet stikker ud og er synligt.

Hvis du er i tvivl om hvad dyknagler er, hvad de bruges til og andre ting, så kan du læse med herunder, hvor vi har samlet til nyttig viden om dyknagler.

5 ting du skal vide når du kigger efter dyknagle

Dyknagle kaldes også ofte for en slagstift, men hvilken størrelse dyknagle skal bruges hvornår, og hvilket materiale skal bruges?

Herunder har vi samlet lidt nyttig viden, som kan hjælpe dig i jagten på det rigtige dyknaglesæt.

#1 - Dyknaglesæt eller enkeltvis

Dyknagler fås i mange variationer og sælges derfor også både sætvis og enkeltvis, det kan være en fordel i nogle tilfælde at kunne nøjes med at købe en enkelt dyknagle, hvis det er i en speciel størrelse.

Ofte vælger mange mennesker dog at købe et sæt, hvor der ofte er 3 forskellige størrelser i, eller også sæt, hvor der både er dyknagler, kørner og mejsler i.

Dyknaglesæt med 3 størrelser i, fås i forskellige udgaver, hvor nogle har størrelserne 0,8 - 2,4 mm og andre har 0,5 - 3,5 mm.

Men det vigtigste er at de dyknagler der er i sættet passer til de opgaver, du oftest udfører, og at dyknaglens materiale passer til det materiale du arbejder i.

#2 - Dyknagle størrelser

Dyknaglen størrelse skal helst passe til hovedet på det søm du skal have dykket, eller nedsænket i træet.

Hvis dyknaglen er for stor kan du risikere at den bøjer hovedet på sømmet og dermed bliver sømmet svære at slå under overfladen.

Er dyknaglen derimod for lille, kan du risikere at den skrider af hovedet på sømmet og laver et grimt mærke i træet, eller i værste fald gør skade på dine fingre.

Dyknaglens størrelse opgives oftest i mm. og her er det spidsens diameter der tages udgangspunkt i.

Dyknaglen er tilspidset i den ene ende og i den anden ende er der en flad afslutning, som er den del af dyknaglen du banker på for at forsænke hovedet på sømmet.

Den flade del er ofte noget større end spidsen på dyknaglen og det er altså derfor spidsen fremfor toppen af dyknaglen der tages udgangspunkt i.

#3 - Dobbelt dyknagle eller normal dyknagle?

Du kan i jagten på en dyknagle komme til at støde på en dobbelt dyknagle, og dette er en specielt udformet dyknagle, der giver mulighed for at dykke søm på svært tilgængelige steder.

Den dobbelte dyknagle er i modsætning til den normale dyknagle ikke afsluttet med en firkantet flad ende til at slå på, derimod har den en lille og kort dyknagle modsat spidsen.

Det vil sige at det ligner en almindelig dyknagle i den spidse del af dyknaglen, men i den anden ende går der en lille og kort dyknagle ud, som så kan bruges, når der ikke er så meget plads at slå på.

Ofte er en normal dyknagle mellem 100 og 150 mm. lang fra spids til ende, og det kræver selvsagt lidt plads at slå på denne.

En dobbelt dyknagle er god til trang plads, fordi den lille dyknagle ofte ikke er mere end ca. 25 - 30 mm. lang og du har samtidig den almindelige del fra dyknaglen at holde fast i.

Hvis du sjældent eller aldrig dykker søm på steder med trang plads, kan du sagtens nøjes med en almindelig dyknagle, og ellers er den dobbelte dyknagle rigtig god at have med i værktøjskassen.

#4 - Materialer på Dyknagle

Dyknagler er oftest udført i stål i forskellige hårdheder, for eksempel i Crome Vanadium eller rustfrit stål, men det kan give nogle ret ubehagelige stød gennem fingrene når du skal slå mange søm ned under overfladen på træet, og du holder omkring noget stål.

Derfor har mange modeller af dyknagler en anden form for materiale på grebet af dyknaglen, det kan for eksempel være plastik med særligt udformet greb, eller en gummibelægning, som er behagelig at holde om, så du undgår de trælse vibrationer fra slagene med hammeren.

Da der findes forskellige former for håndtag eller greb på de forskellige modeller af dyknagler, kan de også fås i et væld af farver, og nogle er mere farverige end andre.

#5 - Dyknagle eller kørn

Dyknagler forveksles ofte med kørner, og de to stykker værktøj minder også rigtig meget om hinanden, men du kan kende dem fra hinanden på et særligt punkt.

Dyknagler har nemlig en hul spids, der i nogle tilfælde er afrundet, og kørnen har en solid og skarp spids.

Kørnen bruges, i modsætning til dyknaglen, til at lave markeringer i både træ, metal og murværk, ved at man banker det skarpe spids ned i materialet, så den sætter en markering for hvor der skal bores eller saves.

Kørnen kan også bruges til at skrive i metal med, så bankes den rundt i de forskellige bogstaver og kan på den måde bruges til at identificere forskellige dele med.

Når man bruger kørnen til at mærke op hvor man for eksempel kan skrue en skrue i, sikrer man at skruen ikke glider væk fra det tiltænkte punkt.

Man kan også bruge en dyknagle til at markere for før man skruer, men denne er bedst egnet til træ og blødere materialer.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007