Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Pladesaks

Her på siden finder du vores komplette sortiment af pladesakse. En pladesaks er optimal til fx at skære metalplader i mindre stykker, eller en række andre hårde materialer.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Pladesaks

Boltsaks kompakt m/fjeder (200 mm)
1 Anmeldelser
Boltsaks kompakt m/fjeder (200 mm)
1 Anmeldelser

Med 2-komponent greb
Fjeder og lås indbygget i grebene for bedre komfort

Læs mere På lager
Deli EDL350042 Rørsaks (42mm) Gul
Deli EDL350042 Rørsaks (42mm) Gul

Kan tage rør op til 42mm
Gult design så du altid kan finde den

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 2. august 2024
Bahco Pladesaks (Til lige- og højre klip)
Bahco Pladesaks (Til lige- og højre klip)

Klippekapacitet: 0,6mm (rustfrit stål) 1,2mm (koldvalset stål)
Komfortable plastdyppende håndtag giver godt greb

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 1. august 2024

Pladesaks - Til at klippe i tynde plader og bånd

I det store marked af sakse findes også der pladesakse, som primært bruges af håndværkere, eller erfarne gør-det-selv folk.

En pladesaks bruges til at klippe tynde metalplader i mindre stykker og denne type saks bliver fx brugt af folk der fremstiller køkkenredskaber og af folk der arbejder til dagligt med byggekonstruktion. 

I hjemmet kan en pladesaks blive brugt i forbindelse med landbrug eller, hvis du er en bilentusiast til at fremstille nogle små dele i metal efter dit behov.

Mangler du en ny pladesaks til lignede opgaver i hjemmet eller arbejdspladsen, da du måske har mistet den pladesaks du havde i forvejen, så er det med at kaste et blik på vores brede udvalg af pladesakse, så du kan komme videre med dine opgaver.      

4 ting du skal overveje inden du køber en pladesaks

Er du eventuelt ubekendt med pladesakse i alt almindelighed og er derfor i tvivl om hvilken pladesaks der passer til dine behov, så gør dig selv en stor tjeneste ved at læse vores forskellige informationer om pladesakse, vi har samlet herunder.

Når du først har læst op på dette, så kan du i større grad finde den pladesaks som passer specifikt til de behov du måtte have.

Vi kommer ind på de forskellige typer af pladesakse der findes og kommer også ind omkring deres spændende egenskaber.

Du bliver også gjort klog på deres forskellige skær og de længder du kan købe din kommende pladesaks i.  

#1 - Typer af pladesakse og deres egenskaber

Der er meget forskel på de pladesakse der findes ude på markedet da de er udviklet i forhold til om, de skal bruges i hjemmet eller arbejdspladsen.

De mest almindelige pladesakse der findes, er de manuelle pladesakse som umiddelbart godt kan minde om de sakse, du normalt ville bruge til havearbejde, men til gengæld er der meget mere kraft og robusthed i dem.

Der findes også de pladesakse der er drevet af el og de er udtænkt som en motor med håndtag og har roterende knive der hurtigt kan skære diverse materialer over.

Så der er noget for dig at tænke over med hensyn til hvilken type pladesaks du vil købe og et godt råd ville være at købe den rette pladesaks taget med udgangspunkt i de opgaver, du står med lige nu.

Her er fx nogle af de pladesakse der findes og deres egenskaber:

 • Manuel pladesaks. De mest ordinære pladesakse du kan købe, og de kan klippe i blikplader, kobberplader, metalplader, messingplader, bronzeplader og meget mere. De fleste manuelle pladesakse er fremstillet i stærkt CR-V stål og har et godt 2-komponent greb, der er behageligt at bruge for din hånd gennem længere tid.     
 • Elpladesaks. Denne type pladesaks kan det samme som en almindelig pladesaks, men den er med en indbygget motor og roterende knive i sig. Der findes udgaver af dem der er ledningsfri og som bruger batterier. Mange af dem er med overopvarmningsbeskyttelse som beskytter enheden i tilfælde af at din elpladesaks bliver for varm.    
 • Pladesaks til industriarbejde. De varierer meget i deres størrelser, og fx de store af dem kan klippe større dele af metalplader af uden besvær.
 • Pladesakssæt. Det kan være et oplagt køb til ude til arbejdspladsen, hvis I mangler forskellige pladesakse hos jer. Nogle af pladesaksene kan have hver deres eget skær (højre, venstre og lige) og i andre farver, så I kan kende forskellen på dem.          

#2 - Skær på pladesakse

Når det handler om skær på pladesakse er der meget forskel på de enkelte pladesakse med hensyn til dette.

For hvis du har set på listen over de pladesakse, vi har til rådighed på vores side, så bliver der nævnt noget om venstre- og højre skær.

Umiddelbart tænker du måske om det kan have noget at gøre med, om du er venstre- eller højrehåndet, men det er slet ikke tilfældet.

Det drejer sig i stedet om det faktum, at det kan være sværere at klippe i metal i forhold til papir, da der er en vis modstand i materialet.

Det kan fx være hvis du skal klippe metal i buer, så kan det være en udfordring med en almindelig pladesaks, da de skær du laver, ligger direkte i forlængelse af pladesaksen.

Derfor har de mange producenter i verden der laver pladesakse til dagligt, produceret venstre- og højreskærende manuelle pladesakse med skær der skråner en smule lidt mod venstre eller højre.

På den måde kan de pladesakse med forskellige skær gør det noget nemmere for dig at have kontrol over din kommende pladesaks og du kan give den ekstra kraft ved et venstre- eller højreklip.

På vores pladesaks-side kan du med det samme på listen se, hvilke af de forskellige pladesakse har af skær og træffe dit valg ud fra dette.          

Her er fx nogle af de skær der findes i pladesakse på vores side:

 • Højre skær
 • Venstre skær
 • Lige skær
 • Lige- og højre skær
 • Lige- og venstre skær

#3 - Længder (mm) på pladesaks

Da ingen pladesaks er ens, så det gælder det naturligvis også med deres forskellige længder (mm).

Du kan se på de pladesakse, vi har på vores side, om deres længder da det vil være op til dig at bedømme, hvor meget i længden din kommende pladesaks skal være.

Hvis du ønsker at den skal være i tilpasset længde som du fx kan have i din værktøjskasse uden besvær, så er det med at gå efter en pladesaks der ikke fylder så meget i dens længde.

Her er fx nogle af de længder der findes i pladesakse:

 • 185 mm
 • 250 mm 
 • 260 mm
 • 280 mm
 • 290 mm   

#4 - Valg af farve til pladesaks

Her på vores side kan du købe din kommende pladesaks i den farve der måtte passe til din smag.

Farverne på de pladesakse vi har i vores udvalg har selvfølgelig intet at gøre med hensyn til deres funktioner, men det kunne være en fordel for dig at købe en pladesaks i en genkendelig farve som fx grøn eller orange, så det er nemt at spotte den i dit hjem eller ude på din arbejdsplads.

På den måde sparer du noget tid på at lede efter den, så du hurtigere kan komme  i gang med at klippe i nogle metalplader.  

 • Grøn/sort
 • Orange
 • Grøn
 • Rød
 • Gul
 • Blå
 • Grå
 • Sort/orange
Produkttype
0
0
Vælg alle
Klingeængde (mm)
Længde (mm)
0
0
0
0
Vælg alle
Produktfarve
0
0
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007