Gevindstænger

Her finder du vores store udvalg af gevindstænger til de mere krævende byggeprojekter.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Gevindstænger

Stort udvalg af gevindstænger

Her på siden ser du vores udvalg af gevindstænger, også kendt som stifter.

Gevindstænger er metalstænger med gevind uden hoveder.

Gevindstangen har en skruelinjeformet rille på sin overflade som passer til almene møtrikker med utilspidsende gevind.

Du vil ofte se gevindstænger bruges til eksempelvis at blive støbt ind i fundamenter, så remme kan skrues på de overskydende dele, der stikker op.

Gevindstænger er også gode til store godstykkelser, da almene oftest kun leveres i begrænsede længer, som eksempelvis op til 250 mm, hvorimod gevindstænger kan fås i mindst 1000 mm længde.

Du kan finde gevindstænger i konstruktion, hos bilmekanikere, indenfor fabriksproduktion, elinstallation, VVS-arbejde, landmandsindustri, medicinske maskiner, og meget andet.

Udover at de fås i længere varianter end almene bolte, er gevindstænger oftest også billige, nemme at arbejde med, og nemme at installere.

Gevindstænger kan holde til stort pres og er derfor især ideelt at bruge til støttesystemer.

3 ting du skal overveje når du køber gevindstænger

Der findes flere forskellige varianter af gevindstænger, og de har alle hver deres forskellige formål, er lavet af forskelligt materiale og lignende.

Gevindstangen bruges ofte til at justere bygninger, eller indlejres i byggematerialer, såsom beton, da gevindet giver god modstand.

Gevindstænger er fastgørelseselementer, hvilket betyder at de fastgøre to stykker materialer til hinanden, og bruges ofte i applikationer, hvor almindelige søm og bolte ikke rækker.

At installere en gevindstang minder dog stadig meget om at installere en skrue eller bolt, om end at installationsprocessen afhænger meget af det materiale den skal bores i.

Nogle materialer, såsom beton og murværk, kræver at du bruger en borehammer eller lignende, eksempelvis.

#1 - Gevindstænger vs bolte

Gevindstænger minder meget om bolte, da de eksempelvis har et lignende design med den det aflange gevind.

Med det in mente, er de dog ikke ens, da bolte kun har gevind på en ende af baren, hvor gevindstænger, meget tro til navnet, har gevind langs hele stangen.

Samtidigt har den ende af bolten uden gevind, typisk også et hoved der bruges til at bore bolten ind i byggematerialet.

Om end at gevindstænger ikke har hoveder, er de derimod ofte længere end bolte, og nogle kan nå helt op på over 30 cm i modsætning til boltenes mindre størrelser.

Gevindstængerne kan også klippes til, og du kan derfor nemt finde den korrekte længde til dine projekter.

Der findes værktøj skabt specifikt til at klippe gevindstænger, og det er derfor også det sikreste stykke værktøj at bruge til at opnå den ønskede længde.

Du kan finde gevindstangsklippere manuelle, med blade der kan skiftes ud alt efter hvor omhyggeligt et klip du skal lave, og hvor tykke dine stænger er.

Der er også elektriske alternativer, der bruger rundsave til at lave helt præcise klip, så din gevindstang er lige præcis den længde der skal bruges for at du får det bedste resultat.

#2 - Gevindstængernes materiale

Gevindstænger kan findes i mange forskellige former for materiale.

Det bedste valg af materiale afhænger derfor af flere forskellige faktorer, såsom hvad du ønsker at din stang skal kunne, hvilket miljø den bliver installeret i, og hvilke materialer som den vil fastgøre og sikre.

Gevindstænger af metal, såsom titanium, rustfrit stål og galvaniseret stål, bliver oftest brugt til heavy-duty applikationer; eksempelvis vil en gevindstang af rustfrit eller galvaniseret stål hyppigst ses i konstruktion, hvor den vil forbinde træ og metal sammen, og dermed stabilisere strukturer.

Gevindstænger af kobber er meget formbare, og med deres høje konduktivitet, er denne type gevindstang et meget populært valg som varmeleder, og i applikationer der involverer elektricitet, og som et byggemateriale.

VVS og byggearbejde bruger oftest gevindstænger af stål eller rustfrit stål; denne type gevindstang kan især ses i HVAC-installationer, hvor de hjælper med at gøre installationen langt nemmere og mindre problemfyldt, da de er med til at jævne hvad der ellers ofte er en skrånende installation.

De bruges også til at hænge suspenderede lofter, og er ideelt til arbejde hvor en ordentlig justering er nødvendigt, såsom i fabriksproduktion og medicinske maskiner.

Der findes endda hule gevindstænger, hvilket typisk bruges til lampe-installationer, hvor ledningen kan løbe igennem.

Stål

Rustfrit stål

Titanium

Nylon

Messing

Kobber

Aluminium

Konstruktion (Strukturelt)

X

X

X

X

Konstruktion (Ikke-strukturelt)

X

X

X

VVS

X

X

HVAC installation

X

X

X

X

X

Køleskabsinstallering

X

Metalarbejde (møbler)

X

Maskineri

X

X

X

Rumfart

X

Marine

X

X

Køretøj

X

Olie og gas

X

X

Militært

X

Gevindstænger er derfor også meget alsidige, og kan bruges til flere forskellige typer af projekter, hvor både rustfrit stål og nylon er de mest alsidige varianter, hurtigt efterfulgt af alment stål og aluminium.

#3 - Typer af gevindstænger

Der findes flere forskellige typer af gevindstænger, og hver type har sit eget formål, design, og funktioner.

Almene gevindstænger er en lang jernstang med gevind hele vejen ned, hvilket tillader møtrikker og lignende at køre hele vejen op og ned ad stangen.

Gevindstænger med gevind i begge ender, er ikke ligesom de almindelige gevindstænger, men tværtimod har de hvert deres gevind i hver deres ende; disse gevind kører modsat hinanden og kan selvfølgelig bruges til at fastgøre ting til hinanden.

Udover dette, kan du også sikrere skrue ting sammen uden at frygte at løsne gevinden i den ene ende.

Gevindstænger kan også have varierende længder gevind i hver ende, hvilket betyder at de minder meget om andre type gevind, men hver ende er ikke symmetrisk.

Derimod er gevindet længere i den ene ende i modsætning til den anden, og du kan derfor bruge dem til byggematerialer af forskelligt størrelse og tykkelse.

Hule gevindstænger er åbne hele vejen igennem, og derfor ideelt til installering af lamper, da kablet kan løbe igennem gevindstangen.

Dermed kan du trygt installere lamper uden at frygte at gevindstangen kommer til at sidde i vejen, eller at du skal være kreativ med din kabelopsætning.

Gevindstænger med finere gevind, betyder at deres gevind er tyndere og sidder tættere sammen end de almene gevindstænger.

Det kan ofte være en fordel når du skal installere i lokationer, hvor gevindstangen vil opleve en del vibrationer; den fine gevind hjælper nemlig gevindstangen med at sidde bedre fast.

Leveringstid
0
0
Select all
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007