Fugemasse
Fugemasse er et vigtigt redskab når du fx skal isolere rillerne mellem klinkerne på badeværelset, eller binde diverse byggematerialer lettere sammen.
Pastøs, tixotropisk masse
Støvtør efter 20-25 min. ved 20C
Pastøs, tixotropisk masse
Støvtør efter 20-25 min. ved 20C
Luft & damptæt
God fylde - synker ikke
Alle materialer, alle overflader
Malbar Multifuge/klæber til limning og montage
Meget nem at påføre
Høj temperatur resistens
Meget nem at påføre
Farveægte og UV bestandig
Meget nem at påføre
Farveægte og UV bestandig
Meget nem at påføre
Farveægte og UV bestandig
Fuge, tætning og lim i ét produkt
Baseret på MS polymer, miljøvenligt
Fuge, tætning og lim i ét produkt
Baseret på MS polymer, miljøvenligt
Fuge, tætning og lim i ét produkt
Baseret på MS polymer, miljøvenligt
God vedhæftning til mange materialer
Forbliver elastisk efter udhærdning
Indeholder anti mug middel
UV-bestandig
Indeholder anti mug middel
UV-bestandig
Meget let at påføre
Kan overmales efter afhærdning
Farve: Grå
Brand: Soudal A/S
Isocyanat fri skum
Til NBS fugepistol
Perfekte til isolering omkring døre og vinduer.
Til NBS fugepistol
Isocyanat fri fugeskum
Kræver ikke epoxycertifikat for at bruge denne
Til alle overflader
Baseret på MS polymer, miljøvenligt
God vedhæftning på almindelige overflader
Baseret på SMX polymer
Dobbelt så lang levetid som traditionel fugemasse og montagelim
Baseret på MS polymer
God vedhæftning også på fugtige overflader
Forbliver elastisk efter afhærdning og meget slidstærk
Hurtig hærdning, ingen lugt
Kan males med vandbaserede malinger
Hurtig hærdning, ingen lugt
Kan males med vandbaserede malinger
Hurtig hærdning, ingen lugt
Kan males med vandbaserede malinger
Forhindrer passage af ild og røg
Forbliver elastisk og kan overmales
Velegnet til mange formål
Anvendelig ned til -10C
Velegnet til mange formål
Bruges sammen med NBS fugepistol
God vedhæftning på mange materialer
Nem påføring
Fugemasse - Isolering og binding
Når du skal bygge nyt eller renovere i dit eksisterende hjem, så kan det være at du får brug for fugemasse, et almindeligt værktøj du kan bruge i mange sammenhæng.
Fugemasse bliver brugt til at sikre at der er en ordentlig binding mellem f.eks. hjørner eller mur og gulvet eller loftet.
Ved at bruge fugemasse i kanterne, så kan du være mere sikker på at dit hjem er isoleret og vandtæt mod vind og vejr.
Det kan derfor være en god ide at overveje hvilken fugemasse du har brug for når du skal begynde at lave renovationer i hjemmet, så du er sikker på at få en fugemasse der passer til projektet.
Der er nemlig forskellige typer af fugemasser, og nogle er f.eks. bedre til udendørs brug end andre, mens nogle er mere vandtætte end andre og derfor er bedre til brug i køkkenet og badeværelset.
Valget af fugemasse har derfor stor betydning for det endelige arbejdsresultat.
4 ting du bør overveje når du køber fugemasse
Når du skal købe fugemasser er det vigtigt at du gør dig nogle overvejelser omkring brugen af fugemassen, så du kan få den rette type til arbejdet.
Vi giver dig herunder en række eksempler på overvejelser du bør gøre dig, så du har bedre mulighed for at vurdere hvilken fugemasser der er den rigtige til opgaven.
#1 - Hvor skal du bruge fugemassen?
Der kan være mange projekter i hjemmet eller på byggepladsen der har brug for en god og solid fugemasser til at sikre væggenes tætning.
Hvis du er i gang med at installere et nyt vindue i huset, så kan det være en god ide at bruge en byggefugemasse, så du er sikker på at det kan holde til vind og vejr.
Er det nogle store og tunge vinduer, så kan det være at en PU-fugemasse passer bedre, da denne fugemasse har en rigtig stærk hærdning og kan hæfte sig fast på alle overflader.
Det er også vigtigt at vide om du skal bruge fugemassen til indendørs eller udendørs brug, da ikke alle fugemasser kan holde til temperatursvingninger eller at blive vådt.
Det er derfor vigtigt for dig at overveje, hvor du skal bruge fugemassen henne, da det har stor betydning for hvilken fugemasse der er den rette til dig.
#2 - Hvilken type fugemasse skal du bruge?
Der findes mange forskellige typer af fugemasser der er beregnet til forskellige formål, hvor det kan være vigtigt at vide hvilke der er gode til hvad, så du kan få den fugemasse der passer til dig.
Her har du et kort overblik over de forskellige fugemasser du kan finde på markedet og deres brug:
- Akrylfugemasse. Kendt som malerfuge og bliver typisk brugt til tætninger mellem væg, loft og gulv, samt til at tætningen af huller og revner inden væggen males.
- Silikonefugemasse. Også kaldt vådrumssilicone, da den primært bliver brugt til rum der er meget udsat for vand som f.eks. køkkenet, badeværelset og vaskerum.
- Byggefugemasse. Kan anvendes både udendørs og indendørs, og bliver brugt til at tætne fuger mellem bygningsdele og omkring døre og vinduer.
- Brandfugemasse. Denne fugemasse kan tåle temperaturer op imod 1200°C og bliver mest brugt til brandsikring af døre, vinduer og murer.
- Bitumenfugemasse. Også kaldet tagklæber og bliver mest brugt til at lime underpap og tagpap fast, samt til generelle reparationer i taget.
- PU-Fugemasse. En af de stærkeste fugemasser du kan finde på markedet, men ikke så miljøvenlig da den udskiller isocyanatgas under hærdningen.
- MS-Fugemasse. Kendt som marinefuge eller multifuge og kan anvendes bl.a. til skibsgulve og køkkenbordet, hvor dens tynde masse let kan udfylde revnerne mellem.
Hvis du er altmuligmand i hjemmet, så kan det være godt at have en byggefugemasse liggende, da den kan bruges til de fleste revner og tætninger som du skulle have i hjemmet.
Byggefugemassen kan også bruges til både indvendige og udvendige opgaver, da den bedre kan håndtere temperatursvingninger uden at slå revner.
En anden fordel ved byggefugemassen er at du kan male den over med en anden farve, hvis du gerne vil have den til at passe sammen med resten af huset.
Den fordel får du ikke ved alle fugemasser, hvor der er nogen som ikke kan males over f.eks. silikonefugemasse.
Hvis du til gengæld skal lave tætninger i badeværelset, så er det vigtigt at du bruger en silikonefugemasse, da de er lavet til at være vandafvisende og kan lave en bedre tætning af væggen.
Det er vigtigt at du bruger den rette fugemasse i vådrum, da vandet ellers kan sive ind i væggen og potentielt giver skimmelsvamp eller svække murens stabilitet.
Du kan også finde en special glassilikone og der er det vigtigt at du ikke forveksler den med en almindelig silikonefugemasse, da glassilikonen er eddikebaseret og derfor potentielt kan ødelægge klinker og fliser i f.eks. marmor.
Glassilikonen bliver primært brugt til at montering af spejle og til at samle akvarier.
#3 - Skal fugemassen kunne absorbere bevægelse?
Det er vigtigt at vide om fugemassen skal kunne absorbere bevægelser, da en ellers for hård fugemasse kan blive ødelagt eller slå revner, hvis den bliver udsat for bevægelse.
Derfor bliver blødere typer af fugemasse brugt omkring steder hvor to forskellige materialer mødes, som f.eks. mellem en flisevæg og gulvet eller rundt om toilettet.
En blød fugemasse er mere fleksible og har derfor bedre mulighed for at kunne optage bevægelser, som når du sætter dig på toilettet eller bruger håndvasken.
Hvis du til gengæld skal lægge fliser på gulv eller væg, så er det bedre med en hårdere fugemasse, også kaldet fugemørtel, da det kan holde bedre på en mere flad overflade.
#4 - Udendørs eller indendørs arbejde?
Når du skal arbejde og fuge udendørs, så er det vigtig at du bruger den rigtige type fugemasse, da det ikke er alle fugemasser der kan holde til udendørsforholdene.
Du kan f.eks. ikke bruge en akrylfugemasse udendørs, da den ikke kan holde til vejrforholdene og derved hurtigt kan udvikle svamp eller misfarvninger.
Du kan også opleve at fugningerne kan slå revner ved temperatursvingninger, når varmen eller kulden får massen til at udvide sig eller trække sig sammen.
Det er derfor anbefalet at du bruger en fugemasse der kan holde til vind og vejr, som f.eks. en byggefugemasse eller en PU-fugemasse, da de er beregnet til udendørs brug.
Bestilte igår, er kommet her til morgen - mega god service!
27. august 2024