Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Excentersliber

Her finder du vores udvalg af smarte excenterslibere til dine byggeprojekter. Kan slibe en lang række materialer, fx træ, metal eller plastik.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Excentersliber

Bosch Professional GEX 40-150 Elektrisk Excentersliber 150mm (400W)
2215 DKK
Læg i kurv
Bosch Professional GEX 40-150 Elektrisk Excentersliber 150mm (400W)

Med praktisk støvsugersystem med Micro Filter
Kan bruges på forskellige overflader

Læs mere Fjernlager
Levering: 5-7 hverdage
Senest 5. august 2024
Metabo SXE 3125 Excentersliber 125mm (310W)
Metabo SXE 3125 Excentersliber 125mm (310W)

Kan tilkobles en universal støvsuger
Kan bruges på forskellige materialer

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 1. august 2024

Excentersliber - en multifunktionel maskine

Her på siden finder du udvalget i Excenterslibere, som er en multifunktionel maskine til både slibe- og poleringsopgaver.

En excentersliber er en nem og handy maskine der kan bruges til mange formål og på mange materialer.

Maskinerne kan fås i forskellige størrelser og modeller, men fælles for alle modellerne er at den helt store fordel er at slibeskivens centrum ikke sidder fast, men roterer i en lille cirkel med en lille diameter.

Navnet excentersliber er netop opstået af denne funktion og navnet betyder “uden for center”.

Når du skal kigge efter en ny excentersliber, kan det måske være svært at vide hvad du skal kigge efter, derfor har vi samlet nogle ting der er gode at vide, læs med herunder.

9 ting du skal vide når du kigger efter ny excentersliber

Der er nogle ting der kan være rart at vide, når du skal ud og finde en excentersliber, derfor har vi herunder samlet nogle punkter, som kan hjælpe dig til at finde den rigtig maskine til dit behov.

#1 - Hvad er dit formål med excentersliberen?

Hvis du mangler en maskine som kan klare de fleste slibeopgaver, på tværs af materialer og på både plan og krum overflade, så er excentersliberen et godt bud.

Du bør dog overveje hvad du primært har af opgaver til den lille og handy slibemaskine, den fås nemlig i et utal af modeller og det er ikke alle der egner sig lige godt til alle opgaver.

Skal du for eksempel slibe mest i træ, skal du være opmærksom få størrelsen af den cirkel som maskinen sliber i, da du ellers kan risikere mærker i træet, som ikke skal være der.

Skal du derimod slibe på metal, plastik eller andre materialer, kan du bruge forskellige typer slibepuder beregnet til det materiale du skal slibe i.

#2 - Hvor ofte forventer du at skulle bruge excentersliberen?

Du bør overveje hvor ofte du forventer at skulle bruge excentersliberen, fordi der er ingen grund til at købe den dyreste maskine, hvis du kun skal bruge den meget få gange.

Skal du kun bruge den en enkelt gang eller meget få gange, så kan du med fordel vælge en billig maskine med begrænsede antal funktioner, de vil uden tvivl får arbejdet gjort, lige som de dyre modeller, men har nok ikke de samme bekvemmeligheder.

Kan du derimod sige at maskinen skal bruges ofte, så er det absolut værd at kigge på nogle af de modeller der tilbyder flere funktioner og bekvemmeligheder, og som også har en kraftigere motor.

Overvejer du at købe en billig maskine, så skal du være opmærksom på at med disse maskiner, får man hvad man betaler for, derfor kan du opleve at de billige maskiner ryster meget, fordi balance klodserne er sparet væk.

Disse rystelser kan være uden betydning for dig, hvis du kun skal bruge maskinen en enkelt gang imellem, men de kan hurtig blive ubehagelige, ved længere tids brug.

#3 - Rystepudser vs. excentersliber

Både rystepudseren og excentersliberen er glimrende maskiner til det arbejde de udfører, excentersliberen er bare lidt mere alsidig og effektiv.

Begge maskiner er gode til store, plane overflader, excentersliberen er også god til buede eller krumme overflader.

Rystepudseren kan godt fjerne materialer som lak og maling, men på grund af maskinens noget mindre bevægelser, kan den ofte komme til at slibe i sit eget støv, og det betyder det tager længere tid at blive færdig.

En excentersliber har større bevægelser og ofte en kraftigere motor, og det betyder at den er mere velegnet og effektiv at brug hvis der skal fjernes maling.

Rigtig mange mennesker står ofte i dilemmaet om hvorvidt der skal vælges en rystepudser eller en excentersliber, og derfor vælger du måske rystepudseren fordi den kender du mere til, men faktisk så er prisforskellen normalt ikke så stor på de to maskiner og med excentersliberes alsidighed og kraft, så er det måske værd at prøve noget nyt?

#4 - Krav til hastighed

Hastigheden er vigtig for hvor hurtigt du kan få opgaven klaret og derfor er det vigtigt at kigge efter hvor høj hastighed maskinen kan køre med.

Det er dog ikke ensbetydende med at du altid skal bruge maskinen på højeste hastighed, det er bare rart hvis du står med en stor, plan flade at kunne justere hastigheden lidt op.

Det bør være let at komme til at justere hastigheden og rarest er det, hvis det kan klares med din tommelfinger, mens du bevarer grebet om maskinen.

Oftest vil det være rigeligt med et hastighedsspænd på ca. 4 - 12000 omdrejninger i minuttet, men skal maskinen bruges til meget store flader eller projekter, så find en maskine med så høj hastighed som muligt.

#5 - Slibesål

Hvordan du sætter slibeskiven fast på slibesålen er ikke helt ligegyldigt for det færdige resultat.

Hvis slibeskiven sættes fast med velcro, skal du tjekke om velcroen er stærk nok til at skive sidder godt fast, eller kan du risikere at skiven løsner sig eller glider rundt under arbejdet.

På de nogle modeller er det muligt at skrue slibeskiven fast og det sikrer en god stabilitet.

#6 - Motorstørrelse

Motorstørrelsen spiller en stor rolle for hvor hurtigt excentersliberen klarer en given opgave og for hvilke typer af materialer der er mulighed for at bruge maskinen til.

En god kraftfuld motor sikrer dig en alsidighed i forhold til materialevalget, og den sikrer dig en mere effektiv slibning, så opgaven kan løses hurtigt med et godt resultat.

Et godt råd er at du vælger en maskine med en motor på mindst 250W, så er du sikker på at du også har mulighed for at bruge maskinen på bløde træsorter, som kræver mere af motoren.

#7 - Greb

Du bør altid sikre dig at grebet føles behageligt og sikkert at holde ved for dig, kig eventuelt efter om grebet er skridsikkert.

En maskine med 2 eller 3 greb giver dig en god mulighed for at opnå et godt og sikkert greb om maskinen, samt mulighed for at skifte arbejdsstilling.

Der findes maskiner til en hånd, og her er det endnu mere vigtigt at grebet støtter op om et godt og sikkert greb i hånden, fordi hele maskinens kraft skal holdes og styres med den ene hånd.

#8 - Støvfilter

Du kan finde excenterslibere med enten støvfilter, mulighed for tilkobling af støvsuger eller begge.

Skal du bruge maskinen på et værksted eller indendørs, så kan det være en god idé at vælge en maskine med mulighed for tilkobling af støvsuger.

Et støvfilter samler rigtig meget af støvet, men da udblæsningsluften også skal kunne passere filteret, betyder det at mikroskopiske partikler stadig kan flyve ud i rummet.

Så et støvfilter egner sig bedst til brug udendørs, eller i hvert fald udenfor lukkede rum.

#9 - Med eller uden ledning?

Excenterslibere fås både med accu, altså batteri til opladning, eller med ledning.

Om du foretrækker med eller uden ledning er nok en smagssag, for med en ledning render du aldrig tør for strøm, men du er også mere begrænset i din aktionsradius med maskinen.

Så du skal vælge den løsning der passer bedst til dit behov.

Produkttype
0
0
0
0
Vælg alle
Slibeskivens diameter (mm)
0
0
0
Vælg alle
Effekt (W)
0
0
0
Vælg alle
Batteri medfølger
Produktfarve
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Spænding (V)
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007