Arbejdsbord

Her finder du smarte arbejdsborde, som kan holde til en del mere end normale borde. Arbejdsborde kan bruges til alt lige fra hobbyprojekter derhjemme, til opgaver på byggepladsen.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Arbejdsbord

Arbejdsborde til det grove arbejde

Her på siden finder du udvalget i arbejdsborde, som kan holde til en del mere end et almindeligt bord.

Der findes mange former for arbejdsborde og fælles for dem alle er at både konstruktionen og holdbarheden er væsentlig bedre end et almindeligt borde, til at klare det grove arbejde på et værksted eller i privaten.

Arbejdsborde kan have mange forskellige navne som for eksempel filebænk og høvlebænk, og kan både være et simpelt metalstativ, til et robust arbejdsbord med skabe og skuffer.

Der er noget til enhver smag og behov, og arbejdsborde kan fås i mange forskellige størrelser, så de kan passe ind de fleste steder.

For at hjælpe dig med at finde det rigtige arbejdsbord til dit behov, er der herunder samlet nogle punkter, som du kan kigge efter, når du skal vælge dit nye arbejdsbord.

6 ting du skal vide når du kigger efter arbejdsbord

Et arbejdsbord skal kunne holde til at blive brugt, beskidt og renset, det skal passe ind i dit værksted og have de rigtige egenskaber til at understøtte de opgaver du skal bruge det til.

Herunder finder du 6 ting, som du kan overveje, når du skal finde det rigtige arbejdsbord til dit værksted.

#1 - Hvad skal du bruge dit arbejdsbord til?

Når du skal igang med at kigge efter et arbejdsborde, så har du måske allerede en idé om hvorfor du skal have et arbejdsbord.

Da der findes mange forskellige typer af arbejdsborde, kan det godt betale sig at tænke over hvad du kan bruge arbejdsbordet til, også udover det du lige står og mangler det til nu.

Arbejdsborde kan bruges til mange ting som for eksempel:

  • Male ved
  • Lade ting tørre efter maling
  • Bore
  • Svejser
  • Saver
  • Sliber
  • Skruer

Du bør også overveje om nogle af de opgaver du tænker på, kræver at materialer skal kunne spændes fast for eksempel med en skruestik eller en skruetvinge.

Kan denne fastspændelses funktion være indbygget i bordet eller skal det være muligt at fjerne og ønsker du at arbejdsbordet har flere niveauer, så ting og materialer kan stables.

Det er en fordel at tænke arbejdsprocesserne igennem, for de opgaver du forventer, så du får et overblik over hvilke funktioner og egenskaber arbejdsbordet skal have.

#2 - Hvor skal arbejdsbordet placeres?

Skal arbejdsbordet placeres inden for i et isoleret værksted, godt beskyttet mod vind og vejr, så kan du overveje forskellige typer af borde, som ikke nødvendigvis er lige gode til udendørs brug.

Skal arbejdsbordet derimod placeres udenfor, kan det være en fordel at overveje de materialer bordet er bygget op af.

Nogle arbejdsborde kan skrues fast i gulvet, for en øget stabilitet og sikkerhed for at bordet ikke vælter, mens du arbejder ved det.

Der lægges ofte mange kræfter i arbejdsopgaverne ved et arbejdsbord og derfor kan det være en fordel at bolte det fast i gulvet.

Det er selvfølgelig ikke helt så smart at bolte det fast, hvis det skal stå midt i et rum og skal kunne flyttes ind i mellem, men så bør du kigge på et bord der er nemt at flytte med og har stabile ben, som ikke får bordet til at vippe.

#3 - Skal arbejdsbordet kunne pakkes væk eller tages med

Nogle arbejdsborde egner sig særlig godt til at blive klappet sammen, så det ikke fylder så meget og nemt kan tages med rundt.

Derfor er det værd at overveje, om du ønsker et fleksibelt bord, som du nemt kan pakke væk, hvis du ikke bruger det, eller om du af og til har brug for at kunne tage arbejdsbordet med andre steder hen.

Et sammenklappeligt arbejdsbord er ofte lavet i metal og har bordplade i enten MDF eller træ, og disse arbejdsborde kan ofte bruges til også at fastholde materialer, men er ofte ikke ret store.

Hvis arbejdsbordet skal stå fast fremme i værkstedet og altid være tilgængeligt, så overvej at kigge efter et lidt større bord, så du ikke mangler plads.

#4 - Højde og længde på arbejdsbordet

Hvis du nogensinde har prøvet at lave mad ved et køkkenbord der var lidt til den lave side, så ved du hvor ondt man kan få i ryggen af at bøje sig ned til bordpladen.

Hvis du ikke har prøvet det, så betyder højden muligvis ikke så meget i dit valg af arbejdsbord, eller også laver du ikke så meget mad.

Et arbejdsbord skal have en højde der passer til dig, så du kan stå med ret ryg og arbejde ved bordet, og du skal selvfølgelig heller ikke stå på tæer for at nå bordpladen.

Det er muligt at få arbejdsborde i forskellige højder, som kan indstilles eller som hæve-/sænkefunktion, så uanset om du er meget høj, lav eller midt i mellem, så er der også et arbejdsbord der passer til dig i højden.

Ofte bruges der mange timer ved et arbejdsbord og derfor er højden vigtig, så du skåner din ryg og skuldre for dårlige arbejdsstillinger.

Længden er heller ikke ligegyldigt, for hvis du arbejder med lange produkter, kan et kort arbejdsbord, hurtigt blive et irritationsmoment.

Arbejdsbordets længde kan selvfølgelig være begrænset af den plads du har til arbejdsbordet, men det kan være rart med lidt ekstra plads til at lægge fra på, hvis du skal skifte mellem forskelligt værktøj.

#5 - Opbevaringsmuligheder

Du bør også overveje hvorvidt du ønsker at have et arbejdsbord med noget opbevaring, i form af skuffer eller skabe, eller måske en kombination.

Det er primært faste arbejdsborde, der kan fås med disse muligheder, og ofte kan der også være mulighed for ophæng og hylder.

Det er stort set kun fantasien der sætter grænsen for, hvad der er muligt med at arbejdsbord, og selvfølgelig dit budget.

#6 - Materialer

De fleste arbejdsborde består af et metal- eller jernstel, med en bordplade af enten træ eller metal.

Stellene fås i forskellige tykkelser og der kan være lidt forskel på hvor robuste og stabile stellet er.

Derfor kan det være en god idé at undersøge og mærke stabiliteten af bordet inden du køber, eller evt. læse anmeldelser af bordet.

Skal du have fat i et sammenklappeligt arbejdsbord er det ofte i en rimelig god kvalitet og med en god stabilitet i stellet.

Bordpladen er en af de vigtigste dele på arbejdsbordet, da det er den der skal tage slag, ridser, hak og meget mere, derfor kan det være en god idé at overveje materialet på denne.

Ofte vælges en træplade, da den har sværere ved at få buler end en metalplade, men der findes mange træsorter og de er ikke alle lige stærke.

Nogle træsorter er meget bløde, men seje og er derfor gode hvis man skal slå og banke på noget og andre er hårde, og kan derfor bedre klar alsidige opgaver.

De hårde træsorter som for eksempel eg, er ofte også dyrerer end for eksempel fyr.

Så vælg bordpladen til arbejdsbordet med omhu, så du er sikker på dit arbejdsbord holder i mange år.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007