Måleinstrumenter

Smarte måleinstrumenter, der kan hjælpe dig med at holde styr på dit elforbrug. Køb energimåler der kan måle strømforbrug og polsøger til at teste spænding.

Læs mere om Måleinstrumenter

Måleinstrumenter - Stort udvalg af forskelligt måleudstyr

Du kan finde mange forskellige typer af måleinstrumenter på markedet, og det kan derfor være en god ide at overveje hvilke opgaver du skal bruge dem til, så du kan finde det rette måleinstrument til præcis den opgave.

Har du brug for at lave nogle præcise opmålinger til et vindue eller andet, så kan det være at du har brug for en afstandsmåler, så du kan få en mere præcis måling end via en tommestok eller målebånd.

Skal du til at lave mad og har brug for at få nogle præcise temperaturmålinger, så er det højst sandsynligt et termometer som du har brug for.

Vil du gerne kunne lave nogle målinger for at kunne forbedre dit Wi-Fi netværk, så kan det være at du har brug for en netværkstester, der giver dig mulighed for at kunne måle netværksstyrken rundt omkring i hjemmet.

Der er mange forskellige opgaver der kræver en form for måleinstrument, så overvej nøje hvilke opgaver du står med, så du kan få fat i de rigtige instrumenter dertil.

5 typer måleinstrumenter du kan overveje

Der er et stort antal af forskellige typer af måleinstrumenter, der kan have forskellige funktioner og formål, hvorfor det er vigtigt at overveje hvilken typer du skal bruge til dine arbejdsopgaver.

Du får derfor et kort overblik over et par af de måleinstrumenter du kan finde her på siden, så du bedre kan finde lige det måleinstrument som du har brug for.

#1 - Tangamperemeter

Med et tangamperemeter får du mulighed for lettere at kunne måle strømstyrken og andre værdier i dine ledninger og kabler uden at skulle afbryde kredsløbet for at tilslutte amperemeteret.

Fordelen ved en tangamperemeter er, at du ikke skal tilslutte meteret direkte til kredsløbet, hvor der stadig er strøm i, hvilket er en nødvendighed for et almindelige amperemeter.

Det er derfor langt mere sikkert at bruge et tangamperemeter i stedet for et almindelige amperemeter, da du her blot skal føre de pågældende ledninger gennem meterets tang, hvor den så kan måle strømniveauet uden at du potentielt kommer i kontakt med strømmen.

Med et tangamperemeter får du mulighed for at måle en masse forskellige værdier ved din strømledninger, så du let og hurtigt kan finde potentielle fejl og skader i ledningerne og dit kredsløb i hjemmet.

Så har du brug for at tjekke hvordan din strømforsyning ser ud, så kan det være en god ide at overveje om du har brug for et tangamperemeter.

#2 - Multimeter

Et multimeter giver dig mulighed for at kunne måle strøm i forskellige typer af kredsløb og elektronisker enheder, så du har større mulighed for at kunne finde potentielle fejl i enhedernes strømforsyning.

Her kan et multimeter bruges til f.eks. at undersøger om dine enheder stadig har strøm eller ej, og tjekke om der er strøm i den tilhørende stikkontakt.

Det hjælper dig med at indsnævre, hvor den pågældende fejl ligger, så du kan være sikker på at du reparerer den rigtige del af enheden.

Du kan generelt finde to typer af multimetre, hvor du kan få enten et analogt meter eller et digitalt meter.

Begge typer er gode til at lave forskellige målinger af strømstyrken, spændingen, modstanden mm.

De digitale multimetre har dog ofte nogle ekstra funktionaliteter, hvor du lettere kan holde styr på forskellige værdier, som gør det lettere at sammenligne resultater uden at du skal til at bruge tid og energi på at skrive alle målingerne ned.

#3 - Afstandsmåler

Skal du bygge nyt eller have lavet nogen renovationer i boligen, så kan det være at du får brug for en afstandsmåler, der kan hjælpe dig med at måle op til udskæringer og længder, så du kan få et mere præcists arbejde lavet.

Med en almindelig tommestok eller et målebånd, så kan du let måle op, men hvis du ikke er vant til at måle efter, så kan det potentielt blive lidt unøjagtigt.

Hvis du gerne vil have et rigtig nøjagtigt resultat, så bør du overveje at investere i en laserafstandsmåler, da du her får et helt nøjagtigt og præcist resultat af dine målinger.

Det giver dig mulighed for at kunne lave præcise udskæringer til f.eks. vinduer og døre, så du ikke får for stor et mellemrum mellem væggen og vinduet eller døren.

En laserafstandsmåler er ofte meget kompakt og let at have med rundt, og kan derfor hurtigt blive en fast del af din værktøjskasse til når du skal lave præcise målinger af forskellige længder og tykkelser under arbejdet.

#4 - Termometer

Har du brug for et godt værktøj til at kunne måle temperaturer med, så kan du her finde en række forskellige termometre der kan hjælpe dig med at få en præcis måling af temperaturen rundt omkring.

Du kan bl.a. få et infrarødt termometer der gør brug af infrarødt lys til at kunne måle hastigheden på molekylerne i genstande, du gerne vil kende temperaturen på.

Det kan gøres på en kort afstand uden at du skal til at røre ved den potentiel rigtig varme genstand.

Med et infrarødt termometer kan du hurtigt og let måle temperaturen på f.eks. forskellige fødevare, så du er sikker på at de er frosset helt ned, eller på stegen i ovnen, så du hurtigt kan se om det har den rette overflade temperatur under madlavningen.

Du kan også bruge dit infrarøde termometer til at måle din kropstemperatur, så du kan se om du har muligvis har feber eller anden høj temperatur.

Det gør det lettere for dig at kunne måle din overfladetemperatur, dog giver det ikke en nøjagtig måling af din kernetemperatur, da du her er nød til at bruge andre typer termometre til at måle temperaturen enten i øret eller munden.

Så har du brug for at kunne måle temperaturen hurtigt og nemt rundt omkring i hjemmet, så kan det være at du bør overveje at købe et solidt termometer.

#5 - Vægscannere

Skal du have hængt nogle billeder eller større installationer op i hjemmet, men har mange gipsvægge og du ikke er sikker på hvor de bærende plader er henne, så kan en vægscanner være en god investering.

Vægscanneren hjælper dig til at kunne scanne dine vægge for at kunne finde, hvor de bærende træ eller stålplader er bag gipsvæggen.

Det gør at du kan lettere kan finde de rette steder, hvor du kan montere dine nye installationer rundt omkring i hjemmet, uden at ødelægge væggen undervejs fordi du kom til at lave huller de forkerte steder.

Vægscanneren giver dig også mulighed for at kunne scanne efter kabler og ledninger bag væggen, så du ikke kommer til at bore ind gennem ledninger.

Så slipper du for potentielt skaber en kortslutning eller ødelægger dit strømkredsløb, mens du bore nye huller til din installationer.

Med en vægscanner, så kan du nemt og hurtigt undersøge dine vægge, så du altid er sikker på at du ikke bore ind i nogle vigtige dele eller ledninger som du ikke har opdaget.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007