Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Polsøger

En polsøger anvendes til at teste spænding i fx stikkontakter. Arbejder du med elektriske installationer kan en polsøger spare meget tid.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Polsøger

Elma Volt stick (m/LED lommelygte) Polsøger
Elma Volt stick (m/LED lommelygte) Polsøger

Kraftig indbygget LED lommelygte
Spidsen passer til alle stikkontakter i verdenen

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 1. august 2024
Millarco Polsøger (80-230V)
Millarco Polsøger (80-230V)

Kompakt design
Let og handy

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 1. august 2024
Elma Bright Volt stick (m/LED indikering) Polsøger
Elma Bright Volt stick (m/LED indikering) Polsøger

Kraftig LED indikering, også i sollys
Batteri- & selvtest udføres automatisk

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 1. august 2024

Polsøgere - Uvurderligt når det gælder el-arbejde

Her på siden finder du vores store udvalg af polsøgere.

Uanset om du arbejder på elektriske apparater eller ledningerne i dit hjem eller på kontoret, er det vigtigt at have et øje på spændingens output for både din egen og dine enheders skyld.

Der er mange måder at overvåge spændingens output på, men polsøgere er, ifølge mange, en af de nemmeste og sikreste måder at gøre det på.

Hvis du vil installere fx LED pærer, men ikke er sikker på at der stadig er strøm i ledningerne og kontakten, er polsøgere et værktøj der kan hjælpe dig med at finde ud af dette, samtidigt med at de beskytter dig og din enheder mod stød. 

Polsøgere måler spændingen i den enhed eller den kontakt du måler, og typisk, hvis den lyser op, er der spænding.

Polsøgere kan minde meget om kuglepenne eller stiftblyanter, nogle varianter en skruetrækker, i udseende, hvis tip er hvad der måler spændingen; de lyser op så snart de møder spænding.

Du skal presse tippen af din polsøger mod overfladen på hvad end du ønsker at måler; her er det ideelt at du holder polsøgeren i enden, så du ikke kommer for tæt på selve strøm lederen.

En polsøger er en af de vigtigste værktøjer du kan have i din værktøjskasse, hvis du jævnligt arbejder med elektronik og elektroniske komponenter. 

Ud over at den sikrer at du har den rette spænding, hjælper polsøgeren også med at garanterer din sikkerhed, når du arbejder på forskellige enheder.

3 ting du skal overveje når du kigger på polsøgere

En god polsøger skal være i stand til at spore både lave og høje spændinger, da begge typer kan være med til at skade din enhed.

Lav spænding kan resultere i at dine elektriske apparater og gadgets ikke yder optimalt, mens høj spænding kan være i stand til direkte at skade dine elektriske enheder.

Som et minimum skal din polsøger derfor også have lysindikatorer, der kan etablere spændingen, men du kan også finde modeller, der også har lysindikatorer.

Lydindikatoreren skal være høj nok, så du kan høre den let, selv hvis du har nedsat hørelse, og lysindikatorene skal være stærke nok til at du kan se dem klart, selv på en solrig dag.

Det kan også være til stor gavn for dig at overveje om din polsøger skal være vandtæt, og samtidigt også være i stand til at slukke automatisk, når du ikke bruger dem, for at spare på batteriet.

Samtidigt bør batterierne også være genopladelige og holdbare, og du kan også få polsøgere med kroge, så du kan sætte dem fast i din lomme, og dermed bevæge dig rundt uden at bekymre dig om at miste din polsøger.

#1 - Derfor er en polsøger vigtig

Før du begynder at arbejde på problemer relateret til elektricitet, er det nødvendigt at strømmen er slukket.

Her vil polsøgeren være ideelle, da du dermed ikke skal røre ved aktive ledninger, og polsøgeren vil informere dig om hvorvidt at der er spænding eller ej, om den er for lav eller for høj, eller lige tilpas, så du kan handle ud fra dette.

Polsøgeren vil dermed lyse op, når der er strøm, eller indikere ved hjælp af lyd eller lys, hvor der er strømførende ledninger, uanset om ledningerne er isolerede eller ej.

Når der er ingen spænding i dine enheder, vil der ikke være nogle indikatorer.

Polsøgere er ofte nødvendige for at kunne etablere spændingen i en ledning, stikkontakter, lamper eller lignende, der er stoppet med at fungere.

Derfor er polsøgere ofte et uundværligt værktøj for både elektrikere og gør-det-selv-håndværkere.

Typisk behøver du ikke nogen form for træning at bruge, og du kan derfor lave en forhåndsundersøgelse, hvilket kan være med til at hjælpe elektrikeren, hvis det bliver nødvendigt at ringe.

#2 - Spændingens rækkevidde

Hvis du benytter nogle former for polsøgere, er det vigtigt at huske på at de kun er så gode som den rækkevidde de kan måle.

Derfor, når du kigger på polsøgere, er det ofte en god idé at undersøge hvor stort et spændingsområde, som polsøgeren kan vise dig, for at du får de mest akkurate målinger.

Typisk, kan du finde polsøgere hvis spændingsområde strækker sig fra 50 til 1000 V, eller 12 til 1000V, og ideelt set, vil du få mere ud af polsøgeren med større spændingsområde.

For at sammenligne, ligger spændingen i almindelige danske stikkontakter typisk på omkring 230V, hvorimod, hvis du isolere defekte lamper i eksempelvis lyskæder til juletræet, kan det være brugbart at kunne komme ned i den lavere ende af spændingsområdet.

#3 - Ekstra funktioner i polsøger

Mens du muligvis kun forventer at din polsøger kan måle spænding, er der flere som også tilbyder ekstra funktioner, der kan være brugbare til diverse opgaver.

Du kan eksempelvis finde polsøgere med indbygget lommelygte, hvilket kan være utrolig brugbart for eksempelvis elektrikere, der typisk kan arbejde i mindre og trange områder, der har dæmpet belysning.

Med henblik på ekstra funktioner, findes der et stort udvalg, men det kan også være med til at gøre polsøgerne dyrere.

Hvis du derfor har et strammere budget, får du ofte mere end rigeligt i de almene polsøgere, da, på trods af de mange forskellige funktioner, de ofte kan findes med et stort spændingsområde, samt en god garanti, hvis det bliver nødvendigt.

Hvis du dog søger polsøgere til mere heavy-duty arbejde, kan du finde polsøgere med CAT-sikkerhedscertifikat, hvor både din sikkerhed og lang levetid er garanteret.

En god tommelfingerregel er at jo længere garanti, samt jo flere features, du ønsker dig, jo dyrere vil de som regel blive; dette betyder dog ikke at du ikke vil kunne finde effektive og robuste polsøgere i lavere prisklasser.

Alt i alt, kommer det meget an på hvilke features du finder nødvendige, samt hvor lang tids garanti du ønsker dig; der findes god kvalitets polsøgere i alle prisklasser, og du vil derfor ikke have besvær med at finde den polsøger der passer lige præcis til dig og dine behov.

Det vigtigste er blot at den er robust og holdbar, og fungerer optimalt, så du får akkurate målinger.

Produkttype
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007