Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Laser afstandsmåler

Gør afstandsmåling nemt og hurtigt med en laser afstandsmåler. Den er nem at bruge og giver præcise resultater.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Laser afstandsmåler

DeWalt DWHT77100-XJ Laserafstandsmåler (30m)
DeWalt DWHT77100-XJ Laserafstandsmåler (30m)

Ideel til opgaver der kræver præcis måling
Kan også bruges til beregning af areal og volumen

Læs mere På lager
Laserafstandsmåler (rækkevidde 25m) Einhell
Laserafstandsmåler (rækkevidde 25m) Einhell

Lille og letanvendelig
Nem måling af længde, areal og rumfang

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 1. august 2024

Laser afstandsmåler til præcis afstandsmåling

Her på siden finder du det komplette udvalg af laser afstandsmålere, som giver en præcis måling af afstanden fra et punkt til et andet.

Godt håndværk kræver ofte præcise målinger og derfor er laser afstandsmåleren et uundværligt stykke værktøj for mange professionelle håndværkere og ambitiøse gør-det-selv folk.

Afstandsmålerne findes i mange modeller og variationer, og nogle har flere egenskaber end andre, hvilket også betyder at der findes laser afstandsmålere i næsten alle prisklasser.

Hvor en tommestok eller et målebånd godt kan være lidt upræcise, fordi de måske rykker sig lidt over større afstande, så er laseren meget præcis.

De mange modeller og varianter kan let virke forvirrende, når du skal finde din første eller en ny laser afstandsmåler, og derfor har vi samlet nogle ting du kan kigge efter, når du skal have en laser afstandsmåler.

7 ting du skal vide når du kigger efter ny laser afstandsmåler

Det kan være overvældende med så mange modeller med specifikationer og udseende der minder om hinanden, for hvordan skal du kunne vide hvad der er godt og ikke godt?

Herunder kan du finde nogle ting du kan have med i dine overvejelser, når du skal vælge den helt rigtige laser afstandsmåler til dit behov.

#1 - Hvilke opgaver skal laser afstandsmåleren bruges til?

Det vigtigste punkt du skal overveje, er hvad du regner med at skulle bruge laser afstandsmåleren til, altså om du skal måle korte afstande, lange afstande, store højder eller små højder.

Det har betydning for hvilken model af laser afstandsmåler, du bør overveje, og er derfor et ret vigtigt punkt.

Laser afstandsmåleren kan bruges til rigtig mange opgaver som eksempelvis:

  • opmåling til et nyt vindue eller dør
  • beregning af hvor meget maling du skal bruge til et givent område
  • måling af tykkelse på for eksempel en væg
  • måling af højden på et træ du skal fælde
  • og meget andet

Skal du hovedsageligt bruge afstandsmåleren udenfor, kan det godt betale sig at overveje en model med et godt og kraftigt display, så du ikke bliver generet af solen.

Samtidig kan du overveje en laser afstandsmåler som er vandtæt, så du også kan bruge den når det regner.

#2 - Rækkevidde for laser afstandsmåler

Hvis du primært skal måle op til vinduer eller døre, så er det ikke så vigtigt at have en laser afstandsmåler, som kan række flere hundrede meter, her vil en laser afstandsmåler med en rækkevidde på ca 10-20 meter være rigeligt.

Skal du derimod måle større afstande eller arealer kan enhedens rækkevidde have en stor betydning.

Derfor er det vigtigt at du overvejer hvilke længder du har brug for at måle.

Laser afstandsmålere fås typisk med en rækkevidde fra 25 meter og op til mange hundrede meter, der findes også laser afstandsmålere med en rækkevidde helt ned til 5 meter, hvilket kan være rigeligt, til indendørs brug.

#3 - Nøjagtighed i laser afstandsmåleren

Langt de fleste laser afstandsmålere er yderst nøjagtige og det er lige præcis denne nøjagtighed, der gør laser afstandsmåleren til et næsten uundværligt stykke værktøj.

Nøjagtigheden kan svinge fra model til model, og generelt ligger nøjagtigheden et sted mellem ±0,5 - 2 mm. målt over 1 meter.

Når du kigger på nøjagtigheden af et stykke værktøj skal du være opmærksom på hvordan denne nøjagtighed er oplyst.

Nogle mærker og modeller opgiver nøjagtigheden over 10 m., og andre over 5 eller 1 m., derfor kan tallene godt være mindre og ligne at værktøjet er mere præcist end det er, og det er derfor vigtigt at kigge efter hvor lang en afstand nøjagtigheden er opgivet for.

Som eksempel kan du tage udgangspunkt i en laser afstandsmåler med en nøjagtighed på 1 mm. pr meter.

Hvis du kigger på den enhed der er ved siden af og koster 200 kr. mere har en nøjagtighed angivet pr. 10 meter, vil du se denne nøjagtighed som ±0,1 mm i stedet for, og hvis du er uopmærksom, vil du kunne tænke at denne nøjagtighed er bedre end den første måler.

Derfor er det vigtigt at orientere sig om hvor lang afstand nøjagtigheden er målt over, for at få et retvisende billede af enhedens nøjagtighed.

Skal du kun bruge afstandsmåleren til hjemmebrug og mindre projekter behøver du ikke være så urolig for nøjagtigheden, da den generelt set er meget lav på en laser afstandsmåler.

#4 - Størrelse og vægt på din afstandsmåler med laser

Laser afstandsmålere fås i mange forskellige størrelser og det kan derfor være en fordel at vælge en størrelse som føles behagelig for dig.

De store laser afstandsmålere vejer også noget mere, og skal du måle afstanden i højden og med armene over hovedet, kan en lille og lettere model være mere behagelig at arbejde med.

Det er ikke alle afstandsmålere der kan holde til at blive tabt, faktisk langt fra, og det er derfor vigtigt at du kan have et godt greb om enheden, nogle modeller har en rem til at sætte omkring håndleddet, så risikoen for at tabe enheden minimeres.

#5 - Ergonomi

Nyere laser afstandsmålere er ofte ergonomisk udformet, så de sikrer et godt greb, som betyder at du belaster kroppen mindst muligt ved brug.

Ergonomien kan også bestå i at displayet er placeret så du ikke skal tilte enheden for at se det, evt. ved at det er placeret på toppen af enheden eller er bevægeligt.

Skal du bruge laser afstandsmåleren ofte og i længere tid ad gangen kan det være en fordel at vælge en enhed, der er ergonomisk udformet, så du ikke bliver træt i arme og hænder halvvejs gennem projektet.

#6 - Ekstra egenskaber og funktioner

Nogle laser afstandsmålere har nogle ekstra funktioner og egenskaber, som kan gøre det lettere for dig at lave beregninger, for eksempel:

  • Måleenheder - mulighed for valg af forskellige måleenheder, udover meter, kan du have mulighed for centimeter, tommer, inches og fod.
  • Areal/rumfang - giver mulighed for med kun 2 målinger at beregne arealet og med 3 målinger at beregne rumfanget af noget.
  • Plus og Minus - giver mulighed for at lægge målinger sammen eller trække fra, så du ikke skal rode med papir og blyant.
  • Konstant - giver mulighed for at fortsætte målingen selv om du bevæger laser afstandsmåleren, for eksempel ved placering af et bord eller lignende.
  • Pythagoras - kan lave beregning i forhold til pythagoras formel, som du måske kan huske fra skolen, for eksempel til beregning af højden på et træ, hvor noget er i vejen.

#7 - Brugervenlighed og håndtering

Det er vigtigt når du skal finde din nye laser afstandsmåler at du vælger en model, der for dig er let at bruge og finde rundt i, ellers kan det blive irriterende at bruge den.

Jo flere funktioner en enhed har, jo mere udfordrende kan det være at finde rundt i funktionerne, men som udgangspunkt er en laser afstandsmåler ikke det mest komplicerede værktøj.

En afstandsmåler er ofte lettere at håndtere end for eksempel en tommestok, og især hvis du skal måle afstande på mere end 2 meter, hvilket er standard længden på de fleste tommestokke.

På afstande hvor tommestokkens længde ikke er lang nok, vil du ofte få upræcise målinger, fordi du er nødt til at rykke på tommestokken.

Her er laser afstandsmåleren et fantastisk stykke værktøj og du undgår at skulle strække og vride kroppen for at holde styr på en tommestoks ender.

Produkttype
0
0
Vælg alle
Maks. rækkevidde (m)
Produktfarve
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
0
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007