Tonegenerator

Med en tonegenerator kan du tjekke dine forbindelserne i dine kabler. Find fejlen i dine installationer og fiks dem nemt med en tonegenerator

Filtrér
Sortering

Læs mere om Tonegenerator

Tonegenerator - Kvalitetsudvalg af tonegeneratorer

Her på siden finder du vores udvalg af tonegeneratorer.

Med en tonegenerator kan du tjekke dine netværksinstallationer; tonegeneratoren udsender et signal i flere frekvenser og gør det dermed muligt at finde det rigtige kabel i den anden ende.

Tonegeneratorer kaldes også signalgeneratorer, og er en af mange former elektroniske enheder, der genererer elektriske signaler via et sæt indstillinger der bestemmer amplitude, frekvens, og bølgelængde.

Disse generede signaler bruges som en stimulus af elektriske målinger, der typisk bruges til design, testning, og reparation af elektronik og elektro-akustiske enheder.

Der er mange forskellige typer af signal- og tonegeneratorer med forskellige formål og applikationer, og med varierende niveauer af bekostninger.

Signal- og tonegeneratorer kan være så simple som en oscillator (et elektronisk kredsløb) med kalibreret frekvens og amplitude, mens mere universale tonegeneratorer, hvor du får muligheden for selv at kontrollere signalet.

Moderne tonegeneratorer har en mikroprocessor kontrol, og kan også styres af personlige computere, men typisk er de selvstændige instrumenter, der kan inkorporeres i mere komplekse automatiske testsystemer.

En tonegenerator har en meget kraftig sendestyrke, der gør det muligt for dig at kunne finde kabler på afstande helt op til 500 meter.

At skulle lokalisere og fikse det kabel, der skabte kortslutningen af din telefon, computer, printer eller andre typer enheder, kan være en stor irritation for mange, og det kan blive til en endnu større frustration for dig, hvis alle kablerne ligger i én stor bunke uden nogle former for markører til at identificere dem.

Tonegeneratorer kan være med til at gøre det nemmere for dig at opspore det fejlede kabel; tonegeneratoren producerer en tone i det påvirkede kabel, og ved hjælp af proben, kan du søge gennem panelet og forhåbentligt finde ud af hvor dit kablet er forbundet henne.

7 ting du skal overveje når du kigger på tonegeneratorer

Hvis du er en begynder, når det kommer til tonegeneratorer, kan det være svært at finde den helt rigtige tonegenerator, og også svært at finde ud af hvad du helt præcist skal have styr på, når du prøver at finde den rette tonegenerator til jobbet.

Med så mange forskellige producenter på markedet kan det være svært at vide hvordan du finder de bedste produkter til den mest fornuftige pris, og det er derfor essentielt at du ved hvad du skal kigge efter for at få det bedste produkt indenfor dit budget.

#1 - Tonegeneratorens kadence

Tonen der er produceret af din tonegenerator kaldes i tekniske termer for en kadence.

Tonegeneratorerne på markedet er udstyret med forskellige sæt af toner, og du vil derfor også kunne finde en tonegenerator som kan give dig enkle toner, mens andre giver dig flere forskellige toner med forskellige niveauer.

Det maksimale niveau af kadencer som en tonegenerator kan have er 5, men der er ikke nogen større forskel på henholdsvis højere eller lavere kadencer; det kommer udelukkende an på hvad du personligt gerne vil lytte til, når du arbejder.

For nogle kan højere kadencer godt skære dem i ørene, mens for andre, kan de godt opleve at lavere kadencer kan være svære at høre.

Der er derfor både fordele og ulemper ved begge; de højere kan være nemmere at høre, mens de lavere kan være mere behagelige at lytte til i længere tid.

#2 - Tonegeneratorens højttaler

Højtalerne er noget af det vigtigste ved næsten alle former for tonegeneratorer.

Højtalerne er oftest sat fast på proben, og vil hjælpe dig med at identificere kablet eller ledningen, du søger efter ved at producere en højlydt bippende lyd.

Du anbefales generelt til at gå efter den der producerer en høj nok lyd, så du kan høre den selv i højlydte og larmende omgivelser.

Du kan ofte kontrollere volumen på lyden, ved hjælp af en volumenknap på din højttaler, men hvis du derimod arbejder i et exceptionelt højlydt miljø, kan du anbefales at lede efter et sondesæt med en indgang til et jackstik, så du kan tilkoble et sæt høretelefoner.

Ved hjælp af dette, vil du få en klar og tydelig lyd som du ofte ikke kan undgå at høre.

#3 - Tonegenerator med LED display

LED kan være utrolig vigtigt i tonegeneratorerne, og det anbefales ofte at du går efter tonegeneratorerne med det feature.

LED displays giver dig nemlig ikke kun lydsignaler, men også visuelle signaler, så du ikke kommer til at misse de vigtige signaler.

Udover testresultater, vil nogle tonegeneratorer også give dig en notifikation, når de rammer lavt batteri, eller hvis proben bliver overspændt, hvilket kan hjælpe dig med at undgå skade til din probe.

#4 - Signaltransmission længde i din tonegenerator

Signalets transmissionslængde fortæller dig hvor lang en distance din tonegenerator kan transmittere det tonede signal.

Du bør derfor også vælge din tonegenerator baseret på din arbejdslokation.

Hvis du eksempelvis er en elektriker, som arbejder med langdistance kabler, bør du købe tonegeneratoren med en lang transmissionslængde.

#5 - Tonegeneratorens batterilevetid

Tonegeneratorer kører på batterier, og de vil måske, måske ikke, blive solgt med tonegeneratoren.

Derfor bør du altid checke før du køber, om du får batterierne med i købet eller ej.

Det vigtige ligger dog i hvor hurtigt batterierne bliver drænet af tonegeneratoren; hvis den drænes hurtigt, er det ikke effektivt, og du bør derfor altid undersøge præcist hvilket mærke der dræner batterierne hurtigt, og hvad de kræver for at kunne fungere effektivt.

#6 - Tilbehør til din tonegenerator

Tilbehør er det udstyr der følger med dit tonegenerator-kit, og inkludererer typisk ting såsom stik, adaptere, høretelefoner, batterier, og mange andre forskellige ting.

Forskellige brands tilbyder dig forskellige og individuelle typer tilbehør med dit køb, men vigtigt at huske på, er at jo flere forskellige typer tilbehør du gerne vil have med, jo dyrere bliver dit køb også.

Derfor bør du også have styr på hvad præcist du skal bruge kontra dit budget, så du kan få det udstyr du har brug for.

#7 - Garanti på din tonegenerator

Næsten alle typer elektrisk udstyr har en risiko for at kortslutte eller være defekte, og derfor er det vigtigt at sørge for at dine elektroniske enheder er udstyret med en garanti.

Det er ikke alle virksomheder der tilbyder garanti, og det kan resultere i at du får et fejlprodukt, eller et produkt som går i stykker efter en måneds alment brug, og at du så ikke kan blive kompenseret for uheldet.

Derfor bør du undersøge om virksomheden tilbyder garanti, før du investere i noget.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007