Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

GY6.35 - LED pærer

GY6.35 LED pærer kaldes også stiftpærer, og er meget små. De bruges typisk i specifikke små lamper, fx på badeværelset eller lignende. Se hele udvalget lige her på siden.

Læs mere om GY6.35 - LED pærer

GY6.35 LED pærer til dæmpning

Her på siden finder du vores udvalg af GY6.35 LED pærer, som du også kan bruge til dæmpning af lyset.

GY6.35 er en stiftpærer eller spotpære, som giver en rigtig flot spredning af lyset, fordi LED cellerne spreder sig i forskellige retninger.

Denne type pærer har igennem mange år været brugt i mange forskellige typer spotlamper, og førhen var typen ofte en halogenpære, som ikke var kendt for sin energieffektivitet.

I dag produceres GY6.35 pærer næsten udelukkende som LED pærer og effektforbruget er blevet væsentligt lavere.

Hvis du er i tvivl om hvad du skal kigge efter når du skal finde en GY6.35 pære til din spotlampe, og samtidig gerne vil spare på energien, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt information om netop denne type pære.

4 ting du skal vide før du køber GY6.35 LED pærer

GY6.35 LED pærer er en fremragende erstatning for de tidligere modeller, som var halogenpærer, og du vil sjældent gå galt i byen ved at vælge en LED version af den populære spotpære.

Herunder har vi samlet lidt informationer om GY6.35 LED pærer, som kan hjælpe dig til at finde den rigtige erstatning, for en ældre model af pæren, eller vælge en pære til en ny lampe.

#1 - GY6.35 LED pære effekt

Når du vælger en GY6.35 LED pære frem for de ældre og mere energislugende modeller af GY6.35, kan du se frem til et noget lavere energiforbrug.

Til forskel fra de ældre modeller af GY6.35 i halogen pærer, så har de nyere modeller med LED teknologi, et strømforbrug på kun 1,8 W, hvor de ældre modellers effekt var på ca. 25 W.

Det vil sige at hvis du har en ældre model af GY6.35 halogen pærer kan du altså spare en hel del på strømmen, ved at udskifte den med en GY6.35 LED pære.

Samtidig er LED pæren ofte dæmpbar og giver ofte et mere klart og behageligt lys, hvis du sammenligner med de gamle halogenpærer, som ofte havde et meget højt antal kelvin og derfor var meget koldt i lyset.

GY6.35 LED pæren har på grund af den lave effekt en klassificering i energiklasse A++, hvilket svarer til en energiklasse A på den nye skala, som trådte i kraft i august 2021.

#2 - Lumen i GY6.35 LED pære

Lumen har du sikkert stiftet bekendtskab med tidligere, især hvis du i forvejen har udskiftet en del af de almindelige glødepærer til LED pærer.

Lumen angiver hvor meget lys der kommer fra pæren, og tidligere blev dette angivet med Watt, som var måden at beskrive en glødepæres lysstyrke på, dengang glødepæren var populær.

Med de nyere energisparepærer og LED teknologi, kan du godt opleve af forskellige pærer afgiver den sammen lysstyrke, men har forskellige antal Watt.

Derfor var der brug for en ny angivelse af lysstyrken og det blev altså lumen, og Lumen for en GY6.35 LED pære ligger på ca. 205 Lumen, hvilket svarer til ca. 20 Watt i en gløde- eller halogenpære.

Herunder kan du se et skema, der viser dig forholdet mellem typiske Watt størrelser på glødepærer og hvilken lumen det oftest svarer til.

Lumen

LED pære Watt

Glødepære Watt

200-300 L

2-4 W

25-30 W

300-500 L

3-5 W

40 W

500-700 L

5-7 W

60 W

700-1000 L

8-10 W

75W

#3 - Levetid for en GY6.35 LED pære

Levetiden for en GY6.35 LED pære er ofte en hel del længere end de ældre modeller i halogen.

Den forventede levetid for en GY6.35 LED pære er på ca 15.000 timer, og det betyder at hvis pæren var tændt 24 timer i døgnet, uafbrudt, så ville du kunne forvente at pæren først skulle skiftes efter 625 dage eller godt og vel 20 måneder.

Nu er det sjældent, for de fleste mennesker i Danmark, at have en pære til at være tændt uafbrudt 24 timer i døgnet, men det er det du skal regne med, når du kigger på levetiden af en LED pære.

LED bliver ikke belastet nær så hårdt som de ældre halogen og glødepærer, ved tænd og sluk af pæren, derfor kan LED pæren ofte holde i væsentlig længere tid en de ældre modeller.

#4 - Farven af lys for GY6.35 LED pære

En pærers farvetemperatur angives i Kelvin (K) og det er et udtryk for om lyset er blåligt og koldt eller gulligt og varmt.

En GY6.35 pære har ofte 2700 kelvin, hvilket indikerer at lyset er varmt og gulligt, men tangerer det blålige dagslys.

Som eksempler på lys farvetemperatur kan nævnes:

  • Stearinlys ca. 1200 K
  • Glødepære ca. 2700 K
  • Halogenpære ca. 3000 K
  • Dagslys ca. 5000 - 11000 K

En spotpære som eksempelvis GY6.35 LED pære, giver et varmt lys, men er stadig meget effektiv at bruge til eksempelvis kontorarbejde ved computeren, da lyset er særdeles klart og godt at bruge hvis du skal fokusere.

Jo længere du går ned i Kelvin, jo mere varmt og romantisk bliver farven på lyset, og jo højere Kelvin jo mere koldt og blåligt bliver lyset.

Lyset for 2700K angives ofte som værende varmt og hvidt lys, i modsætning til eksempelvis dagslyset som karakteriseres ved at være koldt blåligt lys.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007