Alle køb kan byttes til 15. marts 2023 - Bestil før 21. dec og få pakken før jul!

Optisk adapter

Brug en optisk adapter til at forlænge eller omdanne et toslink kabel. Se de forskellige adaptere, vi kan tilbyde, lige her i avXpertens store webshop.

Filtrér

Læs mere om Optisk adapter

Optisk adapter - Forlæng og omdan toslink kabler

En optisk adapter er en af de billigste og nemmeste måder at forbinde dine enheder sammen for at overføre et digitalt lydsignal.

En optisk adapter består af en fiberoptik, der overfører lys i stedet for et elektrisk signal, som eksempelvis et digitalt koaksialkabel.

Det betyder, at de er mindre tilbøjelige til elektrisk interferens.

Optiske adaptere er nemme at tilslutte og bruge, de har et stik i hver ende af adapteren for at forhindre, at der kommer snavs og støv ind i det, som skal fjernes før brug og udskiftes, når det ikke er i brug.

Stikkontakten på din afspiller eller forstærker vil normalt have en fjederbetjent port, der automatisk åbner, når stikket sættes i, og lukker, når kablet fjernes.

Der findes mange forskellige typer af kabel, og hvilket du vælger afhænger virkelig af, hvad du skal bruge kablet til.

En optisk adapter kan både samle, forlænge og skabe en vinkel på de toslink kabler du har liggende; eksempelvis vil en optisk adapter kunne omdanne toslink stik til mini stik, og hvis du ønsker, kan de samtidigt også give dit stik en 90 graders vinkel.

I modsætning til et coaxial kabel, der sender lyddata som elektriske bølger, sender optiske toslink kabler dataerne som lysglimt; dette betyder at dataen ikke bliver forstyrret af støj udefra.

5 ting du bør overveje når du kigger på optiske adaptere

En optisk digital lydforbindelse sender stereo eller 5.1 S/PDIF digital lyd mellem enheder, og et eksempel på dagligt brug af denne type forbindelse, er den digitale lydudgang på bagsiden af ​​dit TV.

Ved at tilslutte denne udgang til en forstærker kan du hurtigt forbedre lyden på dit fjernsyn.

Andre enheder, der typisk har en optisk udgang, er Blu-ray- og DVD-afspillere og spillekonsoller.

Enheder, der almindeligvis har en optisk lydindgang, er forstærkere, AV-receivere, hi-fi DACS (digital til analog konverter) og soundbars.

Optiske lydforbindelser understøtter typisk følgende lydformater:

  • Lossless 2.0 (stereo) PCM-lyd
  • Komprimeret Dolby Digital 2.0/5.1 og Dolby Digital EX
  • Komprimeret DTS Digital Surround, DTS-ES Matrix 6.1
  • DTS-ES Discrete 6.1

På grund af båndbredde begrænsninger understøtter optiske udgange ofte ikke multichannel LPCM, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos og DTS:X – eller høj opløsning lyd som Dolby TrueHD og DTS-HD Master Audio.

Diskrete 7.1-lydspor understøttes ikke, da de kun er kodet i lydformater med højere opløsning.

På grund af copyright-begrænsninger understøtter optiske forbindelser heller ikke SACD-lyd og DVD-Audio.

#1 - Hvad er Toslink?

Nogle mennesker refererer til optiske kabler som ´Toslink´, og det kan blive ret forvirrende, når du hører de forskellige udtryk, der bruges under lignende omstændigheder.

Grundlæggende blev udtrykket ´Toslink´ skabt ud fra ordene "TOShiba-LINK", da Toshiba først udviklede standarden tilbage i 1983.

Fordi ´TosLink´ er et registreret varemærke tilhørende Toshiba, omtales de normalt af andre producenter som et optisk kabel , men de betyder i bund og grund det samme.

#2 - Undgå skade på dine kabler

Det er en god idé at sikre sig, at din adapter ikke giver skarpe knæk i det optiske lydkabel, da det vil medføre, at det ikke fungerer korrekt eller overhovedet.

Kurver er okay og uundgåelige, men bøjning forhindrer dataen i at blive overført korrekt ned langs kablet.

#3 - Kablets båndbredde

For den bedste ydeevne bør dit kabel have en båndbredde på 9 MHz til 11 MHz, da jo højere denne båndbredde er, jo bedre vil den fungere, og det gælder også med en adapter.

Husk på, at mindre forbrugerprodukter, såsom cd-afspillere, ikke vil opleve et fald i kvaliteten på grund af lav båndbredde på den måde, som et hjemmebiografsystem ville.

#4 - Bredden på kablet kontra adaptere

Der er ingen forskelle i ydeevnen mellem 5 mm og 8 mm, da det kun er den ydre diameter på selve kablet og derfor slet ikke påvirker stikkene.

Hvad du dog bør overveje er, at de tykkere kabler er mere holdbare, og at de normalt kommer med et beskyttende nylonnet på ydersiden.

Det betyder dog også at du skal tage højde for din adapters kapacitet, og hvordan din adapter bedst muligt kan rumme dine kabler.

Normalt kan de optiske adaptere rumme stort set alle størrelser kabler, men det anbefales altid at du har et øje på dit kabels ydre diameter, og din adapters indre diameter.

#5 - Længden på dit kabel

Enhver længde, der er over 10 meter, frarådes, da det kan være et dårligt valg, da det får transmissionens pålidelighed til at falde; især hvis du tilslutter en adapter.

De fleste optiske lydkabler vil ikke være længere end 5 meter uden en signalforstærker.

Hvis du har brug for længder på mere end 30 meter, er et optisk kabel lavet med smeltet kvarts; dette er det bedre valg, da det vil give bedre kvalitet.

Hvis alt hvad du behøver er et kort kabel, kan du bruge et kabel med optiske plastfibre, da ingen forskel i kvalitet vil blive opdaget, medmindre du er længere væk end 30 meter og sender med høje båndbreddeniveauer.

Det ville bestemt være værd at overveje at købe et digitalt optisk kabel af højere kvalitet til længere ture, men du skal dog huske på, at dit udstyr også vil påvirke dette.

Elektronikken, der er indbygget i din hardware, kan variere i kvalitet, og du kan opleve, at nogle enheder vil fungere over en lang kabelføring, mens andre ikke gør.

Oftest er du dog nødt til blot at prøve det og se om det virker.

Optiske adaptere fungerer oftest uden kompromis, men de kan være med til at forværre transmissionens pålidelighed, når dit kabel når over en vis længde.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007