Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Kameraremme & Grips

Her finder du vores udvalg af kameraremme og grips som kan give dig en øget stabilitet når du bruger dit kamera. Find en god løsning, og nyd mere stabile billeder og optagelser.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Kameraremme & Grips

Kameraremme og Grips - Få et sikkert greb om dit kamera

Her på siden finder du vores udvalg af kameraremme og grips, som kan hjælpe med at sikre dig et godt og sikkert greb om dit kamera.

Der findes mange forskellige muligheder for at montere remme eller grips på dit kamera, og det kan være svært helt at vide hvad der er bedst til netop dit kamera.

Ofte afhænger det dog ikke så meget af hvilket kamera du har, men mere af hvilke præferencer du har.

Uanset om du er til en rem der ligger rundt om din nakke, en rem til at have om håndleddet eller et greb, der hjælper med at stabilisere dit billede, så er der mange muligheder for at finde netop det der passer bedst til dig og dine præferencer.

Herunder har vi samlet nogle informationer omkring kameraremme og grips, som kan hjælpe dig til at finde den helt rigtige løsning til dit behov.

5 ting du bør overveje inden køb af Kameraremme og Grips

Med de mange forskellige typer af kameraremme og grips, samt andet tilbehør til forskellige typer af kamera, kan det være meget let at fare lidt vild i mulighederen.

Der findes nemlig mange forskellige typer af kameraremme og grips, som har forskellige egenskaber og er lavet i forskellige materialer, hovedformålet er dog ofte det samme, nemlig at hjælpe med at forhindre tab af dit kamera.

Herunder finder du lidt mere information om hvad du bør overveje inden du køber en ny kamerarem eller grip.

#1 - Kameraremme og Grips dimensioner

Når du skal vælge en ny kamerarem eller grip, kan du med fordel vælge en model der rent størrelsesmæssigt passer til kameraets størrelse.

Du kan nemlig får både kameraremme og grips i mange forskellige kvaliteter og størrelser, og nogle er mere robuste end andre.

Det kan derfor være en god idé at tage størrelsen og vægten på dit kamera med i overvejelserne, når du skal finde det helt rigtige grip eller rem.

Nogle remme er meget spinkle, eller smalle, og tynde, og det kan være rigtig fint hvis du har et lille kompaktkamera, hvor du gerne vil have en håndledsrem, så du kan bære kameraet mere sikkert når du går med det, eller blot ønsker en ekstra sikkerhed for at du ikke risikerer at tabe det mens du tager billeder.

Har du derimod et større og tungere spejlreflekskamera eller systemkamera med et stort objektiv, kan en lille og spinkel rem ofte have problemer med at holde, hvis uheldet er ude.

Hvis du ønsker dig en nakkerem, så kan en smal nakkerem til et stort kamera, være voldsomt generende, da denne hurtigt kan komme til at “skære” inde i hunden, og her kan det derfor være en fordel at vælge en god, bred nakkerem, som giver tilstrækkelig støtte på din nakke til at remme ikke bliver generende.

De samme faktorer gør sig gældende med et grip, og et spinkelt grip egner sig ofte ikke til store kameraer, da vægten kan gøre grippet ustabil, dette er sjældent et problem, hvis du har et kompaktkamera, da disse ofte ikke vejer ret meget.

#2 - Kameraremme og Grips Materialer

Du kan finde både kameraremme og grips i mange forskellige materialer, det er dog oftest nylon der bruges til remme og hård plast eller metal til grips.

Du kan dog sagtens finde disse i andre materialer, eller med forstærkninger i blødere eller skridsikre materialer.

Ofte vil en god kraftig kamerarem være lavet i nylon og beklædt med enten noget stof eller noget læder på indersiden, så den føles behagelig mod huden, men du kan også finde nakkeremme i rent læder, i forskellige tykkelser, som kan være meget behagelige at bruge.

De små håndledsremme er oftest lavet af nylon, men af en lidt blødere form for nylon, som føles blød og behagelig mod huden.

Et kamera grip er ofte en form for et stativ, som kameraet kan sidde i, og som kan bruges enten på skulderen, brystet, en cykelhjelm eller til at holde i hånden, hvor grippen kan hjælpe til at stabilisere dine billeder.

Et kamera grip er oftest lavet i metal eller plastik, men alt efter model, kan grippet have skridsikre materialer monteret for at sikre kameraet sidder godt og sikkert fast på grippen.

#3 - Typer af Kameraremme og Grips

Der findes forskellige typer af kameraremme og grips, og alt efter hvordan du bruger dit kamera kan det være mere fordelagtigt med en type frem for en anden.

Et kameragrip kan være mange forskellige ting, men er kendetegnet ved at kameraet sidder fast på det, enten med en klemme eller ved en bolt.

En meget populær form for grips er et håndholdt grip, hvor håndtaget kan foldes ud til et stativ med 3 fødder, hvilket betyder at grippet har flere funktioner i én, og samtidig har mange af disse en kamerastabilisator, som sørger for at mindre rystelser og lignende ikke får indflydelse på dit billede.

Du kan også finde grib der tillader dig at fordele kameraets vægt ud eller understøtte kameraet med eksempelvis din skulder, nakke eller brystet, eller at du kan montere kameraet på en cykelhjelm eller andre flade overflader.

Derudover findes der en række forskellige remme til at sikre dit kamera mod at du taber det under en fotografering, herunder både nakkeremme og håndledsremme.

Nakkeremmen giver udover en ekstra sikkerhed også en god mulighed for at fordele vægten af kameraet på både dine hænder og arme, som holder kameraet, men også over din nakke.

Disse nakkeremme fås i flere udformninger og længder, så der er noget til enhver smag.

En håndledsrem, er beregnet til at sidde omkring håndleddet og kan både bruges som en ekstra sikkerhed, hvis grebet om kameraet svigter, men mange bruger også denne type til især kompaktkameraer, når du eksempelvis har kameraet med på en gåtur.

Her kan kameraet hænge omkring dit håndled, uden du behøver at holde om selve kameraet.

#4 - Fastgørelse af Kameraremme og Grips

Der findes forskellige muligheder for at fastgøre kameraremme, men oftest monteres disse i dertil egnede beslag på kameraet.

Disse beslag kan både være en lille stang, der sidder på tværs i en fordybning i siderne på kameraet, hvori en snor fra remmen bindes i, eller det kan være reelle beslag, hvor remmens beslag passer til og dermed gør det hurtigt og let at montere eller afmontere kameraremmen.

Det der er vigtigt her er at du tager et kig på dit kamera og ser hvordan du kan montere en kamerarem, og vælger en rem der passer til denne fastgørelses mulighed.

Det samme gør sig gældende når du skal vælge et kamera grip, her skal fastgørelses muligheden for grippet passe til kameraet, men ofte vil dette foregå ved hjælp af en bolt der kan skrues fast i kameraets gevind, som ofte er placeret under bunden af dit kamera.

Her skal du sikre dig at du får fat i et grip med den rigtige størrelse af bolt, så denne passer ind i gevindet.

Ofte vil det være en ¼” eller ½” bolt der er brug for, alt efter kameramodel, og er du i tvivl om størrelsen, kan du enten måle gevindet i kameraet med en skydelære, eller kaste et blik i kameraets instruktionsbog, hvor du ofte kan finde disse oplysninger.

Det er, uanset om du vælger en kamerarem eller grip, vigtigt at det monteres korrekt og sikkert, for at undgå evt. uheld og skader på kameraet.

#5 - Særlige egenskaber for Kameraremme og Grips

Nogle kameraremme og grips har særlige egenskaber, som eksempelvis ergonomisk udformede nakkeremme, med polstring for mere komfort eller lommer i selve remmen til eksempelvis hukommelseskort eller lignende.

Nogle grips kan fås med indbygget gyroskop, som betyder at kameraet altid holdes roligt og dine optagelser og billeder kan pludselig komme til at ligne professionelle fotografers.

Denne funktion kaldes for gimbal og det er en maskine med flere aksler, der altid sørger for at holde kameraet i samme position, selv om du kommer til at tilte eller dreje det lidt.

Nogle grips har også en indbygget tripod, som er et lille stativ, der gør at du hurtigt kan sætte kameraet fra dig på en plan overflade.

Der findes rigtig mange forskellige egenskaber alt efter hvilken model af kameraremme eller grips du kigger på, så der er mange muligheder for at få en hjælpende hånd til kunstneriske og flotte billeder, samtidig med at du sikrer grebet om dit kamera.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007