Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Kompaktkameraer

Et kompaktkamera er en af de mest populære typer kamera da de, som navnet antyder, er meget simple og kompakte i deres design. Ofte får du også meget for pengene, da kompaktkameraer i forskellige modeller har god kvalitet.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Kompaktkameraer

Kompaktkamera - Praktisk kamera til flotte billeder

Her på siden finder du vores udvalg af kompaktkameraer.

At vælge det bedste kompaktkamera til rejser er en beslutning, der er næsten lige så vigtig som at beslutte, hvor du skal tage din næste ferie.

Når du vælger et kamera, skal du overveje dit budget, hvilke specielle funktioner der er vigtigst for dig og din fotograferingsstil.

For et par år siden, på grund af den øgede kvalitet af smartphone-kameraer, var kompakte point-and-shoot kameraers fremtid usikker, og mange virksomheder tyndede ud i deres udvalg.

Markedet for point-and-shoot er dog forblevet stærkt, uden tvivl på grund af deres stadig overlegne kvalitet, brugervenlighed og funktionalitet.

Mange kameraer er stadig primært designet til snap-shooter (og kommer ofte i andre farver end sort eller sølv).

Men producenter med en seriøs interesse i markedet producerer ofte elegant designede, fremragende byggede og yderst velfungerende kameraer, hvoraf nogle tilbyder flere muligheder end det gennemsnitlige professionelle kamera.

Hvis du er på markedet efter et af disse kameraer, er der en stor sandsynlighed for at du gør mindst én af disse:

 • Leder efter lettere, mere kompakt gear, især til rejser.
 • Gå op fra et kompakt digitalkamera på jagt efter bedre billedkvalitet.
 • Opgradering af det nuværende system.
 • Ønsker at optage film på en bedre måde end at skulle stole på monitor skærmen for skud sammensætning.

Uanset årsagen, vil du blive konfronteret med flere beslutninger.

For det første er der et meget bredere udvalg af sensorstørrelser at vælge imellem.

Du skal også overveje udvalget af linser til rådighed, og om de vil opfylde dine krav, både nu og i fremtiden, og til sidst skal du se, hvor godt det system du vælger opfylder dine krav, både nu og i en overskuelig fremtid.

3 ting du bør overveje inden du køber et kompaktkamera

Selvom de nogle gange beskrives som “hybridkameraer”, er spejlløse kompakte systemkameraer (CSC´er) forskellige fra enten kompakte kameraer eller DSLR´er, men kombinerer nogle af fordelene ved begge.

Selvom de deler funktionaliteten af udskiftelige linser, mangler CSC´er det refleksspejlsvisningssystem, der hører til DSLR´er.

Uden refleksspejlet kan bagsiden af objektivet dog placeres meget tættere på billedsensoren; de resulterende kameraer kan derfor være meget mindre og lettere, og er normalt mere robuste og billigere at fremstille, fordi de indeholder færre bevægelige dele.

Hvilken CSC du vælger afhænger af en række faktorer, herunder din fotografiske ekspertise, budget, størrelse og vægtbegrænsninger og hvordan du planlægger at bruge kameraet.

Når du køber et CSC-system, vil de vigtigste faktorer, der bør påvirke dit valg, være følgende:

 • Sensorstørrelsen og opløsningen

Sensorstørrelsen og opløsningen bestemmer, hvor store du kan lave print fra dine billeder.

Hvis du ikke laver store print og foretrækker at dele dine billeder online via sociale netværk, er disse aspekter af kameraspecifikationerne sandsynligvis irrelevante.

 • Systemets størrelse og vægt (kamera plus objektiver)

Hvis du ønsker et mere kompakt rejsesæt, bør dette være dit hovedfokus (selvom andre faktorer også bør tages i betragtning).

 • Tilgængeligheden af ​​linser til systemet

Denne faktor kan være en deal-breaker for seriøse fotografer, da manglen på ønskede brændvidder og special-objektiver (f.eks. makro) vil være uacceptabel for mange.

 • Forbindelse

Forbindelsen kunne være en vigtig differentiator mellem produkter for "connected generation"-købere og fotografer, der i vid udstrækning er afhængige af cloud storage.

Det vil være vigtigt at undersøge, i hvilket omfang et kamera kan forbindes med en smartphone, og hvor meget støtte det giver til nem upload til internettet til forskellige slutanvendelser (herunder fjernlagring og udskrivning).

#1 - Kompaktkameraets sensorstørrelse og opløsning

En større sensor er ofte at foretrække frem for en mindre.

Alle komponenter i systemets kamerahus, objektiver, blitz, fjernbetjeninger, batterier og andet tilbehør vil påvirke dit valg; det skal billedprocessoren i kameraet også.

Høj opløsning er ikke det vigtigste kriterium for at vælge et kamerasystem.

Alle kameraer (til forskel fra mobile enheder) med opløsninger på 12 megapixel eller højere kan typisk levere høj nok billedkvalitet til at producere print i plakatstørrelse, forudsat at de bruges korrekt.

Der er ikke meget mening i at betale for mere opløsning, end du har brug for.

CSC´er kommer med forskellige sensorstørrelser, der har større indflydelse på størrelsen af kamerahuset og objektiverne end på den praktiske billed-ydelse.

Sensorstørrelse kan påvirke billedkvaliteten, dog hovedsageligt ved høje følsomhedsindstillinger.

Større sensorer kan rumme større fotosites, som faktisk fanger billede-lyset; jo større fotosite, jo mere lys vil den fange pr. pixel.

Mere lys er lig med bedre ydeevne, især ved lave lysniveauer.

#2 - Billedprocessorer

Billedprocessor-chippen, der håndterer de data, der kommer fra sensoren, vil også påvirke kameraets ydeevne og funktionalitet.

Det er svært at sammenligne billedprocessorer, men i de fleste tilfælde bruger nyere processorer mere kraftfulde og effektive algoritmer, der gør dem i stand til at håndtere billeddata hurtigere og mere effektivt.

Forbedringer, du typisk kan forvente af de nyeste processorer, omfatter:

 • Hurtigere kontinuerlige optagelseshastigheder med større bufferhukommelser for at understøtte længere serier af kontinuerlige optagelser
 • Forbedret autofokuseringsydelse
 • Reduceret støj i billeder taget med høje ISO-indstillinger, især med langsommere lukkerhastigheder
 • Forbedringer af filmoptagelsesmuligheder

#3 - Systemets størrelse og vægt

Fjernelse af refleksspejlet gør det muligt for producenterne at designe og fremstille kamerahuse, der er væsentligt mindre end det gennemsnitlige DSLR.

Men der er stadig stor forskel på størrelserne på forskellige kamerasystemer. I de fleste tilfælde er dette direkte relateret til billedsensorens størrelse.

“Fuld frame” CSC´er er de største og tungeste CSC´er, fordi de også har de største sensorer og ofte bruger større, tungere linser.

At trappe ned til systemer baseret på APS-C-størrelse (~23,6 x 15,6 mm) sensorer giver en vis reduktion i størrelsen og vægten af ​​både kameraer og objektiver.

Men hvor systemet afhænger af eksisterende DSLR-objektiver for at udfylde huller i objektivets vidde-område, vil der ikke være meget reduktion i størrelsen, vægten og omkostningerne for de objektiver, der er nødvendige for at understøtte det.

I øjeblikket er de mest kompakte og letteste systemer, der giver den ydeevne, der kræves af seriøse fotografer, dem, der bruger Micro Four Thirds (M4/3)-formatet.

Deres mindre sensorer kræver mindre linser, som er lettere, fordi der skal mindre glas til at lave dem. (Dette kan også reducere deres omkostninger.)

M4/3 tilbyder over 40 forskellige objektiver til i alt 33 kameraer, der er blevet frigivet siden systemet blev introduceret i 2008.

Nikon 1-sensoren er mindre end M4/3, og dette system har endnu mindre, lettere objektiver.

Kameraerne var designet til at være mere velegnede til det såkaldte snapshot, også kaldet point-and-shoot, end professionelt opstillet fotografi.

Fra midten af ​​2014 var den højeste opløsning til dato 14 megapixel, den maksimale understøttede følsomhed var ISO 6400 og indtil videre er der 11 objektiver i systemet.

Der findes systemer i dag, der er baseret på en digital kamera sensor og tilbyder i øjeblikket de mindste kamerahuse og objektiver; deres linse rækkevidde er begrænset, og billedbehandling-ydelsen er ikke væsentlig anderledes.

Maksimal billedopløsning (pixel)
0
0
Vælg alle
Maksimal videoopløsning (pixel)
0
Vælg alle
Megapixel (MP)
0
0
0
0
Vælg alle
Produktfarve
0
0
Vælg alle
Maksimal blænde
0
0
0
0
0
Vælg alle
Fast brændvidde (mm)
Leveringstid
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007