Timelapse Kamera

Med et timelapse kamera kan du forkorte mange timers video ned til en kort og hurtig video. Dette giver en helt unik oplevelse, hvor du fx kan se udviklingen på en plante som vokser over flere måneder, på få sekunder i stedet.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Timelapse Kamera

Timelapse Kamera - Forkort en lang video ned til få sekunder

Her på siden finder du vores udvalg i timelaps kameraer, som kan få en video af et langvarigt projekt kortet ned til bare få sekunder.

Timelapse kender du måske allerede som video, hvor afspilningshastigheden er sat op, men en timelapse video er ofte sat sammen af mange billeder, der så sættes sammen til en video.

Timelapse bruges ofte til at vise længere processer, projekter, byggerier eller fester, på meget kort tid, men bruges også ofte til at vise udvikling i vejr, natur og meget andet.

Det letteste er ofte at bruge din mobiltelefons kamera, som ofte også har denne funktion, men det betyder ofte også at du skal undvære din mobiltelefon i en længere periode, da det kræver en del tid at optage billeder nok til at lave en timelapse video, der varer mere end et par sekunder.

Derfor vælger mange et dedikeret kamera, som er specielt udviklet til netop denne form for optagelse.

Et timelapse kamera er ofte ikke så stort, men kan ofte gøre processen med fremstilling af timelapse optagelser væsentligt lettere end med en mobiltelefon.

Hvis du er i tvivl om hvilket kamera du skal bruge til dine timelapse videoer eller hvad du skal kigge efter, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt mere information on timelapse og kameraer til netop dette formål.

6 ting du bør overveje før du køber et Timelapse Kamera

Der findes mange kameratyper der kan hjælpe dig med den langvarige proces, som det er at optage billeder til en timelapse video, og derudover kan du finde kameraer som er specielt udviklet til at lave timelapse videoer, og som gør dette ekstremt godt.

Herunder kan du finde mere information om hvad du skal kigge efter inden du køber et timelapse kamera.

#1 - Kendetegn for et Timelapse Kamera

Et dedikeret timelapse kamera er ofte ikke ret stort og oftest på størrelse med et overvågningskamera eller et actionkamera, hvilket gør det let at sætte op og håndtere.

Mange af denne type af kameraer fungerer på batteri og kræver ikke nødvendigvis fast strøm, hvilket også betyder at de kan bruges til midlertidig overvågningskameraer.

Der er ofte stor mulighed for at justere på indstillinger og lysfølsomhed for disse kameraer og de er meget effektive til lige præcis timelapse videoer.

Kameraerne egner sig dog knap så godt til andre former for optagelser, da et timelapse kamera har en funktion der automatisk omdanner de optagede billeder til timelapse, men dette betyder også at du ikke behøver at have alle billederne igennem et program på computeren for at færdiggøre optagelserne til timelapse funktionen.

Samtidig kan du på mange modeller selv indstille dine ønsker til hvor hurtig timelapse videoen skal være, hvor længe kameraet skal optage og med hvilket interval billederne skal tages.

#2 - Opløsning i Timelapse Kameraer

Som med alle andre typer af kameraer er det en fordel at du kigger efter hvor høj en opløsning at kameraet tager billederne i.

Opløsningen kan godt variere fra model til model, og det er et vigtigt parameter for hvor mange detaljer du kan se helt skarpt og tydeligt på det færdige resultat.

Som udgangspunkt bør du overveje ikke at vælge et kamera med mindre end Full HD opløsning, da denne opløsning sikrer dig tydelige og skarpe billeder og dermed et rigtig godt slutresultat.

Du kan finde timelapse kameraer med en opløsning i 4K og enkelte modeller med 8K, men jo højere opløsning du ønsker, jo dyrere er kameraet ofte, og samtidig kræver billeder i en højere opløsning også mere lagerplads, hvilket også er værd at tage med i overvejelserne.

#3 - Timelapse Kamera til inde eller ude

Timelapse kameraer er ligesom mange andre kameratyper følsom elektronik, som ofte er følsomme over for fugt og skidt, men de fleste modeller af timelapse kameraer er dog rimelig hårdføre i forhold til mange almindelige kameraer.

Det kan dog godt være en fordel at du tænker over hvor du typisk vil komme til at bruge dit nye kamera.

Skal timelapse kameraet monteres udenfor og kunne klare vind og vejr, og stadig kunne levere skarpe og flotte billeder, så kan det være nødvendigt at du vælger en model, som kan holde både skidt og snavs væk fra elektronikken og som er konstrueret i et materiale, der ikke svækkes af eksempelvis UV stråling.

Kommer du primært til at skulle bruge kameraet til indendørs optagelser, kan du ofte slappe lidt mere af i forhold til vandtætte egenskaber.

Indendørs udsættes kameraet ikke for de samme påvirkninger som det gør udendørs, og det betyder ofte også at kameraet kan være en anelse billigere i indkøb, når det skal sidde indenfor.

Ofte kan du sagtens bruge et udendørs kamera inde i huset, men ofte ikke omvendt, og derfor kan det godt betale sig at overveje hvor kameraet kan bruges.

#4 - Montering af Timelapse Kamera

Det absolut vigtigste i forhold til montering af et timelapse kamera er, at det sidder det samme sted hele tiden.

Da du for at lave en timelapse video har brug for mange billeder taget med et bestemt interval over en periode, er det bedst ikke at flytte på kameraet i tide og utide, da du hver gange du skal flytte på det, vil være nødt til at afbryde intervallet.

Det er også af denne årsag at det kan være upraktisk at bruge eksempelvis din mobiltelefon, hvis det er en timelapse af et længerevarende projekt, du ønsker at lave.

Ofte monteres et dedikeret timelapse kamera enten på en stolpe, et træ eller et fast stativ til samme formål, og alt efter hvilken model af kamera du har valgt, kan det være nødvendigt at sørge for plads til at kameraet kan bevæge sig.

Ikke at kameraet skal flytte sig, men enkelte modeller kan give mulighed for at kameraet kan dreje sig ganske lidt ad gangen, så du på den måde får en panorerende effekt ud over landskabet eller projektet.

Når du køber et timelapse kamera kan du derfor med fordel overveje et kamera, hvor der medfølger beslag til montering og evt. et vandtæt hus, som kameraet kan placeres i, hvis det skal kunne modstå vind og vejr.

Hvis du vælger at bruge et spejlreflekskamera eller et systemkamera som timelapse kamera, skal du altid sørge for at det står solidt på en plan overflade, hvor det kan blive stående under hele processen, eller på et stativ, som står sikkert på underlaget.

#5 - Lagring af billeder fra Timelapse Kamera

Da dedikerede timelapse kameraer ofte er forholdsvis små, er der ofte også begrænset med plads til lagring af billeder.

Du vil dog sjældent løbe ind i problemer, hvis det blot er en eller to dage kameraet skal bruges, men er det et længerevarende projekt som eksempelvis et byggeprojekt, som ofte kan tage flere uger, er du ofte nødt til at overveje hvordan lagring af billederen skal foregå.

Der er i langt de fleste kameraer mulighed for at bruge et SD-kort, og er det et kamera med lav opløsning kan dette selvfølgelig ofte klare opgaven, hvis det er stort nok.

Ved du allerede at det er lange projekter du vil lave timelapse af, kan du med fordel overveje en model, der kan lagre i skyen, via en WiFi forbindelse, eller en model, hvor du kan lagre på en ekstern harddisk.

Som altid vil det ved lagring af filer være en god idé også at sikre dig at der jævnligt bliver taget en backup af filerne, hvis noget skulle gå galt.

#6 - Dedikeret Timelapse Kamera eller almindeligt kamera?

Et dedikeret timelapse kamera er som tidliger beskrevet ikke særlig velegnet til andre fotooptagelser, men det betyder ikke at andre kameratyper ikke kan bruges til timelapse.

Et almindeligt kamera som eksempelvis DSLR eller systemkamera, eller for den sags skyld kameraet i din mobiltelefon, kan også ofte bruges til at lave timelapse.

Det kræver dog ofte nogle helt specifikke indstillinger for at timelapse bliver rigtig godt med et almindeligt kamera og ofte også en del efterbehandling.

Det kan være super smart til en fest at kunne bruge sin mobiltelefon, til at lave en kort timelapse, men skal du afsætte din mobiltelefon til timelapse af et længere projekt, kan det være svært at undvære den til opkald og andet.

Derfor er anbefalingen at bruge et dedikeret timelapse kamera til projekter der værer fra 12 timer og længere, da kameraet her har alle de indstillinger du har brug for og sikrer dig en minimal efterbehandlingstid.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Language: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007