Systemkamera

Mangler du et solidt kamera til at tage billeder, og se dem med det samme de er taget, så er et systemkamera en genial løsning. Til dig som vil udforske din indre fotograf, og ikke vil nøjes med kameraet på din smartphone.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Systemkamera

Systemkamera - Smarte kameraer til perfekte billeder

Her på siden finder du vores udvalg af systemkameraer, som giver dig det billede som du ser, når du kigger gennem søgeren.

Hvis du gerne vil i gang med at tage billeder og fotografere med andet end din mobiltelefon, så kan et systemkamera være et rigtig godt og effektivt kompromis i forhold til et kompaktkamera.

Ofte vil du med et systemkamera se præcis hvordan billedet kommer til at se ud, med de indstillinger du har valgt.

Det vil sige at det du ser i søgeren i systemkameraet er det du får.

Der findes rigtig mange modeller af systemkameraer og netop denne type af kamera er blevet meget populær de seneste år.

Systemkameraet kan sagtens gøre brug af spejlrefleks teknologien, som også er kendt fra DSLR kameraet, systemkameraer er nemlig en definition på alle kameraer, som har et udskifteligt objektiv.

Hvis du er i tvivl om hvilket systemkamera du skal vælge, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt mere information om hvad du kan kigge efter for at finde det rigtige systemkamera til dit behov.

5 ting du bør vide inden du køber et Systemkamera

Der findes rigtig mange forskellige modeller og størrelser af systemkameraer og det er let at fare vild i alle de forskellige specifikationer og muligheder der er med det lille kamera.

Herunder har vi samlet lidt mere information om hvad du kan holde øje med, når du skal finde det helt rigtige systemkamera til dine ønsker og behov.

#1 - Spejlrefleks eller Spejlløst Systemkamera?

Når du gerne vil have et kamera som ikke bare er det der sidder i din telefon, men som kan tilbyde dig væsentlige flere indstillinger, så er du ofte nødt til at vælge imellem forskellige typer kameraer, som fx kompaktkameraer eller systemkameraer, som begge derudover har forskellige teknologier som DSLR eller spejlløs teknologi..

Hvis du først lige er begyndt at interessere dig for fotografering, kan dette valg godt være en udfordring, for alle typer har deres fordele.

Kompaktkameraet har den fordel at det er lille i størrelsen, og derfor er let at have med i lommen, men bortset fra det, så vil du ofte være begrænset af at du ikke kan udskifte objektivet, og ikke har så mange indstillingsmuligheder, og derfor vælger mange mennesker i stedet for at bruge deres mobiltelefon.

For rigtig mange mennesker er et “rigtigt” kamera, det der er kendt som spejlrefleks, eller DSLR, og det er i mange henseender også et rigtig godt kamera, som i mange år har været foretrukket af både professionelle og amatørfotografer.

På et spejlrefleks kamera har du ofte mulighed for at udskifte objektivet og samtidig have en masse indstillinger til rådighed, som betyder at du kan tage kunstneriske billeder og videoer, alt efter hvilke indstillinger du vælger.

Denne type kamera er dog sjældent til at have med i lommen, da optikken i kameraet fylder noget mere end i eksempelvis kompaktkameraet, derfor kræver denne type kamera ofte også sin egen taske og fylder godt i bagagen.

Det som mange mennesker misforstår er at betegnelsen “systemkamera” er en betegnelse for alle kameraer som har udskifteligt objektiv.

Der er derfor ikke den store forskel på et DSLR kamera eller et systemkamera, for det kan godt være én og samme ting, hvis altså kameraet har et udskifteligt objektiv.

I bund og grund kan systemkameraet både have spejle og prismer(DSLR), eller være spejlløst, men der kan dog være forskellige muligheder for søgere.

Søgeren i systemkameraet kan være elektronisk og det betyder at du ser et billede der er helt identisk med det billede du tager, når du kigge i søgeren, hvor der er taget højde for se indstillinger du har valgt.

En optisk søger kan derimod ikke vise dig hvordan billedet ser ud, før det er taget, hvilket betyder at du er nødt til at få vist billedet bagefter, for at finde ud af om dine indstillinger har givet dig det ønskede resultat.

#2 - Størrelse og vægt på et Systemkamera

Vægten af kameraet er noget lavere og derfor er det lidt lettere at have systemkameraet med rundt til forskellige destinationer.

Alt efter hvilken model du vælger af systemkamera, kan både vægt og størrelse variere lidt, men generelt set er det kompakte kameraer, hvor størrelsen ofte afgøres af det objektiv du vælger at sætte på kameraet.

Et systemkamera må dog ikke sammenlignes med et kompaktkamera, for det er både en anelse større, men tilbyder langt flere indstillingsmuligheder.

#3 - Funktioner i et Systemkamera

Et systemkamera byder på et væld af funktioner og indstillingsmuligheder, og du behøver ikke nødvendigvis vælge den dyreste model på markedet, for at få et rigtig godt resultat.

Det kan faktisk ofte være en fordel at vælge en model i den billige ende, især hvis du er nybegynder, da de dyre modeller ofte har så mange indstillingsmuligheder og funktioner, at det kræver en omfattende viden at få udnyttet de mange indstillingsmuligheder.

En god basismodel af systemkamera har ofte de samme funktioner som et klassisk DSLR kamera, men er ofte mere brugervenligt, da du i søgeren kan se med det samme, hvad ændringen af en indstilling, får af betydning for det endelige billede.

En af de funktioner du kan holde øje med er optagehastigheden, som bestemmer hvor mange billeder kameraet kan tage i sekundet.

En anden kunne være en god autofokus funktion, som sikrer dig at dit motiv står helt skarpt, uden du behøver at bøvle med Zoom funktionen.

#4 - Objektiver til Systemkamera

Der findes mange forskellige modeller af objektiver til et systemkamera.

Objektivet har en stor betydning for de muligheder du har med dit nye systemkamera og der findes følgende modeller af objektiver:

  • Normal zoom - brændvidde på ca. 35-60 mm, betyder at motivet hverken kommer tættere på eller længere væk, når du kigger gennem søgeren.
  • Tele zoom - et zoomobjektiv med forskellige brændvidder, alt efter model, mellem 60-600 mm.
  • Vidvinkel zoom - Bredere vinkel end normal zoom, ofte fra 24 mm og opefter.
  • Fast brændvidde - Lysstærkt og skarpt objektiv, start evt. med 50 mm objektiv.
  • Makroobjektiv - gør det muligt at fokusere på motiver, der er meget tæt på kameraet.

#5 - Systemkamera med eller uden søger?

Det er ikke alle systemkameraer der har en søger til at kigge igennem, men derimod kun har en skærm bag på kameraet, som bruges i stedet for.

Det er typisk de lidt billigere modeller af systemkameraer, hvor søgeren er sparet væk, og i stedet erstattet af en ganske udmærket LCD skærm, som kan fungere som din søger.

Det betyder at du ikke sætter disse modeller af systemkameraer op til øjet, når du vil se motivet, men derimod blot kigger på skærmen.

Rigtig mange fotografer foretrækker dog at kunne kigge gennem en søger, da dette ofte kan give et mere detaljeret billede af motivet.

Det handler i høj grad om hvad du er vant til, for er du vant til at tage billeder med din mobiltelefon, så vil du måske føle dig bedre tilpas og hjemmevant med at kigge på skærmen, for at se hvordan billedet kommer til at se ud, men har du derimod været vant til enten kompaktkameraer, så vil du måske hellere have et kamera med en søger.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007