Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

360 kamera

360 kamera til foto og video med 360 graders vinkel. Optag alle dine omgivelser på samme tid, og få helt unikke billeder og videoer fra dine rejser og oplevelser.

Filtrér
Sortering

Læs mere om 360 kamera

360 kamera - Fremtidens måde at optage video på

Her på siden finder du vores udvalg af 360 kameraer, som giver dig nye muligheder for at optage video på.

360 kameraer optager video i en 360 graders vinkel og fanger dermed alt der sker omkring kameraet.

Samme teknologi kender du måske allerede fra Virtual reality briller, eller VR briller, som især bruges til spil og gaming.

Flere overvågningssystemer gør efterhånden mere og mere brug af 360 graders vinklen, hvilket gør det muligt at se hele rummet fra blot et enkelt kamera.

Hvis du er i tvivl om hvad du skal kigge efter, når du skal vælge et 360 kamera, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt information om de forskellige typer af kameraer.

7 ting du bør overveje inden du køber et 360 kamera

Der findes mange forskellige modeller af 360 kameraer, og forskellige anvendelsesmuligheder, derfor har vi herunder samlet nogle af de ting du kan være opmærksom på, når du skal vælge det helt rigtige kamera til dit behov.

#1 - Hvor skal du bruge et 360 kamera?

Når du skal vælge dit nye 360 kamera, er det vigtigt at du overvejer hvad du skal bruge dit nye kamera til, da mange modeller egner sig til bestemte formål.

Nogle 360 kameraer er bedst egnet til at sidde fastmonteret på en væg, stå på en hylde eller bruges til overvågning af dit hjem, i forbindelse med et alarmsystem.

Andre modeller er mere velegnet til at bruge som mobilt og håndholdt kamera, eller for eksempel, når du skal spille og befinde dig midt i filmen, altså i VR briller.

Det er ikke helt ligegyldigt hvilken model af 360 kamera du vælger, for et kamera der er beregnet til at stå det samme sted, eller være fastmonteret hele tiden, har ofte ikke den stabilisering af billedet det kræver at bruge det som håndholdt kamera.

Du bør derfor nøje overveje hvilke formål du ønsker at bruge dit nye kamera til, således du finder den model af kamera, der egner sig bedst muligt til det specifikke formål.

360 kameraets billeder kan være komplicerede at se på, hvis ikke kameraets model passer til formålet, og du kan derfor ende op med et resultat, som ikke lever op til de forventninger du har til dit nye kamera.

#2 - Hvilket format i 360 kamera?

Video der optages med et 360 kamera kan præsentere både produkter, omgivelser og personer på flere spændende måder.

De fleste af de mulige formater, kan klippes ind i helt almindelige videoer som en effekt, men bruger du eksempelvis 360 kameraet til VR kan du ikke klippe denne format sammen med en almindelig video, da lige præcis dette format er nødt til at stå alene.

VR er et særligt format, der ved hjælp af briller, mus eller fingre tillader dig at bevæge dig rundt i billedet, og derfor kan dette format ikke bruges som effekt i en kombination med almindelig videoformat.

360 kameraer giver ofte mulighed for at vise forskellige formater, men nogle modeller har kun et begrænset udvalg af formater, derfor bør du overveje hvilke formater du kan forestille dig at få brug for, og sikre dig at modellen tilbyder disse, inden du køber dit nye 360 kamera.

Eksempler på formater kunne være:

  • Panorama - Som du måske kender det fra din telefons stillbillede funktion, men bare i video og hele vejen rundt.
  • Fifty-Fifty - Opdeling af panorama i to, så du eksempelvis har fremad i det ene og bagud i det andet.
  • Ring - Mulighed for at sætte to lag sammen i en ring, hvor du selv bestemmer skæringspunktet.
  • Rundt - Optager et rundt billede, hvor objektet i billedet tårner sig mod midten af cirklen, video kan vises både som cirkel og rektangulært.
  • Synsfelt - Her optages video der viser dit udvidede synsfelt, men ikke hvad der eksempelvis sker bag dig.

#3 - Vægten af 360 kameraet

De forskellige modeller af 360 kameraer varierer ofte en del i vægt, og vægten har måske heller ikke den store betydning, hvis kameraet skal være fastmonteret på væggen eller stå på en hylde.

Skal du derimod have kameraet med ud i naturen, ind i byen, til fest eller andre steder, hvor du skal holde kameraet i hånden, kan det være en fordel at overveje vægten af kameraet.

Generelt set er de fleste modeller rimelig lette og har en vægt der ofte ligger et sted mellem 100 - 300 gram.

Men 200 gram kan have en stor betydning for hvor hurtigt du bliver træt i armen, hvis du skal holde kameraet i længere tid, og det kan derfor godt betale sig at vælge et kamera i den lette ende, hvis du skal filme i længere tid, uden brug af et stativ.

#4 - Billedstabilisering i 360 kameraer

Billedstabilisering er en egenskab, som betyder meget for hvilken kvalitet af video du får ud af dine optagelser, og denne egenskab er især vigtigt, hvis du skal holde dit 360 kamera i hånden når du filmer.

Billedstabiliseringen er en egenskab, der sørger for at minimere de rystelser, som dine bevægelser kan skabe i billedet, og dermed sikre dig et roligt billede i den endelige video.

Men billedstabilisering har sin pris og jo bedre kvalitet af billedstabilisering du ønsker, jo højere pris må du ofte betale for dit nye 360 kamera.

Når det er på plads, så kan de ekstra penge være rigtig godt givet ud, også selvom du bruger kameraet på en tripod aller andet kamerastativ.

360 graders video kan ofte blive ubehageligt at kigge på, hvis der er rystelser, da der er så mange detaljer i billedet i forvejen, så det kan næsten sammenlignes med en video du optager med din telefon, hvor du har zoomet maksimalt ind, og hvor du kan se selv de mindste bevægelser som uro i videoen.

#5 - 360 kameraets billedkvalitet

Du kan finde 360 kamera modeller med store forskelle i billedkvaliteten, men ligesom det er gældende for billedstabiliseringen, så hænger pris og kvalitet tæt sammen.

Rigtig mange modeller tilbyder HD opløsning, men du kan med fordel overveje en 4K opløsning, når du skal finde et nyt 360 kamera.

4K er den nye standard for video, og hvis du ønsker endnu mere af dit kamera, kan du kigge efter et kamera med 8K opløsning.

De fleste nyere tv-skærme understøtter efterhånden 4K opløsning, men endnu ikke 8K, derfor kan 4K være et rigtig godt valg for nogle, men for andre kan HD sagtens opfylde behovet for 360 kamera.

#6 - Vandtæt 360 kamera

Hvis du er hoppet med på trenden med at filme videoer under vandet, når du alligevel er ude at bade, dykke eller snorkle, så ønsker du dig måske et vandtæt 360 kamera, så du kan dele dine oplevelser under vandet, på en ny og spændende måde.

Mange modeller af 360 kameraer kan bruges under vandoverfladen, men det er vigtigt at du sikrer dig, at det er noteret i kameraets specifikationer, at det er vandtæt, og samtidig hvor dybt det kan bruges.

Jo længere ned under vandet du bringer dit kamera, jo større er trykket fra vandet, for at trænge ind i kameraet, og derfor er det vigtigt at kameraet er egnet til den dybde, du ønsker at bruge det ved.

Et vandtæt 360 kamera er ofte vandtæt til et sted mellem 5 og 30 meters dybde, men i nogle tilfælde er dybden også begrænset på tid.

Det vil sige at du kan støde på en specifikation der fortæller dig at kameraet er vandtæt ned til 15 meter i op til 15 minutter.

I så fald er den forsegling der gør kameraet vandtæt, kun holdbar i op til 15 minutter ad gangen, hvorefter den skal tørre helt op, inden kameraet igen kan tages ned til den aktuelle dybde.

#7 - Tilbehør til 360 kamera

Det er muligt at finde forskelligt tilbehør til de forskellige modeller af 360 kamera, og i nogle tilfælde kan dette tilbehør vise sig næsten uundværligt.

En taske kan eksempelvis beskytte kameraets linse mod støv og ridser, når du transportere det, og et stativ kan i nogle tilfælde sikre dig et bedre resultat end hvis du blot holder kameraet i hånden.

Da de fleste 360 kameraer fungere på batteri, kan det også være en fordel at have et ekstra batteri liggende i tasken eller blot i hjemmet, så du ikke risikerer at gå glip af en oplevelse, fordi kameraet er løbet tør for strøm.

Du kan derfor med fordel overveje om du har brug for ekstra tilbehør til dit nye 360 kamera.

Produkttype
0
0
0
0
Vælg alle
Maksimal billedopløsning (pixel)
0
0
0
Vælg alle
Maksimal videoopløsning (pixel)
0
0
0
Vælg alle
Megapixel (MP)
Maksimal størrelse på hukommelseskort (GB)
Produktfarve
0
0
0
Vælg alle
Brand
0
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007