Film til kamera

Film til kamera så du kan tage så mange billeder du har lyst. Husk at tjekke den type film dit kamera bruger, så du får en passende type film til dine billeder. Se hele udvalget herunder.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Film til kamera

Polaroid Color Film (600+One Step) 8pk
Polaroid Color Film (600+One Step) 8pk

Kommer med 8-pak
Med farvet film

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 24. juni 2024
Polaroid B&W Film (i-type) 8pk
Polaroid B&W Film (i-type) 8pk

Kommer med sort/hvid flm
Type i

Læs mere Fjernlager
Levering: 6-10 hverdage
Senest 28. juni 2024

Film til Kamera - Analog film til både farve og sort/hvid

Du kan stadig finde film til kameraet, til analoge kameraer og til både farvebilleder og til sort/hvid.

Selvom mange mennesker helt har glemt at der fandtes kameraer før de digitale af slagsen, så foretrækker mange amatør- og hobbyfotografer stadig de analoge kameraer til forskellige situationer og typer af billeder.

Derfor finder du her på siden vores udvalg af analog film til kameraet, og du kan finde disse i mange forskellige typer og modeller.

Det analoge look, som du måske kan huske fra de fremkaldte billeder, er genkendeligt og tidsløst, og derfor er det også ofte det look, som professionelle fotografer søger at genskabe i de digitale billeder.

Men det er ofte nødvendigt at bruge tid ved et billedbehandlings program på computeren, for at kunne genskabe noget der minder om det analoge fotografi, så hvorfor ikke bare bruge et analogt kamera med en analog film isat?

Med moderne tilbehør kan du i nogle tilfælde stå for fremkaldelsen af filmen selv, eller du kan sende filmen ind til en fotobutik, som stadig kan fremkalde billederne for dig, og dem findes der heldigvis stadig mange af.

Det er dog vigtigt at du gør dig nogle overvejelser, inden du køber en analog film til dit kamera, for det er ikke helt lige meget hvilke film du vælger.

Derfor har vi herunder samlet nogle ting, som du med fordel kan overveje inden du vælger film til dit kamera, og på den måde have mulighed for at opnå endnu bedre analoge billeder.

5 ting du bør vide om Film til Kamera inden du køber

Der findes flere forskellige modeller af film til kamera, og disse kan variere i både størrelse og egenskaber.

Derfor kan det være en god idé at gøre dig nogle overvejelser inden du køber en film til kameraet, så du kan få skabt de bedste muligheder for et optimalt resultat for dine billeder.

#1 - Størrelse på Film til Kamera

Når du skal vælge den helt rigtige film til dit kamera, vil du ofte blive mødt af mange forskellige modeller og det kan derfor virke lidt uoverskueligt at sætte sig ind i hvilken film der bedst egner sig til dit behov.

De mest almindelige størrelser af film til kamera er 35 mm., 120 og 110, og disse passer i forskellige typer af kameraer.

Du kan godt ligge inde med et analogt kamera, der kan bruge alle tre størrelser af film, men langt de fleste almindelige analoge kameraer, både spejlrefleks og kompaktkameraer bruger 35 mm.

  • 35 mm. - Den mest brugte størrelse film, som fås i mange varianter. Formatet på denne type film til kameraer er 24x36 mm, og fordelen ved denne størrelse er at den kan fremkaldes af stort set alle forhandlere.
  • 120 Film - Denne størrelse af film kaldes for mellemformat. Den er større end 35 mm. og kan levere et kvadratisk billedformat. Selve størrelsen ligger mellem 60,7 og 61,7 mm i bredden. Moderne 120 film løsninger er typisk omkring 61 mm i bredden som standard.
  • 110 Film - Denne størrelse bruges ofte i meget kompakte kameraer og bruges ofte til de helt små lommekameraer. Denne film leverer derfor også noget mindre billeder end de to førnævnte størrelser. Den er omkring 16 mm i bredden.

Både 120 og 110 film kræver ofte fremkaldelse på speciallaboratorier og skal derfor ofte sendes til udlandet for fremkaldelse.

#2 - Farvefilm eller sort/hvid Film til Kamera?

Når du skal vælge en film til dit kamera, er det vigtigt at du tager stilling til om du ønsker farvebilleder eller sort/hvid billeder.

Du kan nemlig ikke indstille et analogt kamera til at tage enten den ene eller den anden, men her er det derimod selve filmen, der afgør om billedet er i farve eller i sort/hvid.

Det betyder også at du ofte vil være nødt til at beslutte dig til hvilken film du anskaffer, alt efter hvilken typer af billeder du vil tage og om disse egner sig bedst til farve eller sort/hvid billeder.

Vil du eksempelvis tage billeder i situationer hvor der er masser af skygger og også meget lys, kan det være en fordel at vælge sort/hvid film til kameraet.

Tager du derimod ofte billeder indendørs, portrætter eller billeder i naturen, kan det være en fordel at vælge farvefilm.

#3 - ISO værdi for Film til Kamera

ISO værdien har stor betydning for hvor lyst og skarpt dit billede bliver og derfor er det vigtigt at vælge den rigtige ISO værdi, når du vælger film til dit kamera.

ISO værdien øger eller reducerer lysstyrken i dit billede, men værdien har også betydning for korn/flimmer- og støjniveauet i billedet.

ISO værdien ændrer dog ikke på den lysmængde der kommer ind i kameraet, men den afgør hvordan dit kamera behandler lyset.

Sagt på en anden måde, så fortæller ISO værdien noget om hvor lysfølsom filmen til kameraet er, og jo højere ISO værdien er, jo flere gryn og støj får dit billede ofte, hvilket betyder at skarpheden i billedet kan blive forringet.

Normalt kan du vælge ISO værdi ud fra følgende typer af situationer:

  • Vælg en ISO 100, hvis du ønsker at tage billeder i høj solskin eller i et studie, hvor lyssætningen er optimal
  • Vælg en ISO 200, hvis du tager billeder i almindeligt dagslys eller i et studie med en mindre lysopsætning.
  • Vælg ISO 400, Til almindeligt dagslys, eller til billeder der tages indendørs eller om aftenen
  • Vælg ISO 800, eller højere, hvis du vil tage billeder om aftenen eller om natten.

Mange amatørfotografer vælger ofte en ISO 400, fordi den er ret alsidig og kan bruges til næsten alle situationer, men den har sine begrænsninger i yderpunkterne, som eksempelvis i høj solskin eller en mørk aften eller nat.

Du bør altid vælge ISO værdi efter hvilke situationer eller miljøer du oftest tager billeder i, og det kan også være at du vil have flere forskellige film med forskellig ISO værdi med i kameratasken, så når du er færdig med en film, og lyset måske har ændret sig, kan du skifte til en højere eller lavere ISO værdi.

#4 - Pris og kvalitet af Film til Kamera

Der kan være stor forskel på kvaliteten af film til kameraet, og som med meget andet, hænger kvaliteten ofte sammen med prisen.

Med mindre du er semi-professionel fotograf, så behøver du bestemt ikke at bruge den dyreste model af film til kameraet, men det kan på den anden side være en fordel ikke at vælge den billigste model.

Der findes mange forskellige mærker af film, og du skal være opmærksom på at den film som er lavet af samme producent som dit kamera ikke nødvendigvis er den bedste model til dit behov.

Du bør altid tage udgangspunkt i dine færdigheder og i det ønskede resultat og vælge modellen af film ud fra dette.

#5 - Antal billeder på Film til Kamera

Tidligere kunne du finde film til kameraet med kun 10 eller 15 billeder på rullen, men i dag vil du oftest kunne finde film til kameraet i kassetter med enten 24 eller 36 billeder.

Hvad du skal vælge afhænger af hvor mange billeder du forventer at kunne tage, samt over hvor lang en periode du tager disse billeder.

Det kan nemlig være en fordel at vælge 24 billeder, hvis du skal tage billeder hen over en længere periode, eksempelvis en dag, da det giver dig mulighed for oftere at kunne skifte til en film med en anden ISO værdi.

Lyset og situationerne kan skifte mange gange i løbet af en dag, hvilket kan stille andre krav til filmen i kameraet, og da du ikke kan tage filmen ud før du har taget alle billeder, kan det derfor være en fordel at der ikke er for mange billeder der skal skydes, før filmen kan skiftes.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007