Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her!   -   Bliv kølet ned i sommervarmen.

Solcellelamper

Smarte solcellelamper, der oplader sig selv i sollyset i løbet af dagstimerne. Når der bliver mørkt om aftenen tænder lamperne automatisk. Fås med LED lys som er utrolig energieffektivt.

Filtrér

Læs mere om Solcellelamper

Solcellelamper - Opladende lys i mørket

Det er altid rart med noget lys i mørket omkring sig, når vi når aftentimerne på dagen.

Men går du og tænker over, at det egentlig koster en del i strøm at tænde og slukke dine lamper dagen lang?

I dette tilfælde kunne det være oplagt for dig, der måske er den miljøbevidste forbruger, at investere i en eller flere solcellelamper.

Det er oplagt at have den slags lamper ude i din have, hvis du eksempelvis i de sene aftentimer om sommeren vil være sidde ude sammen med din familie eller venner.

Det gode ved solcellelamper er at, de om dagen bliver ladt op af solens lys på egen hånd.

Efter opladning tænder solcellelamperne sig selv automatisk, når det bliver mørkt om aftenen.

Hvis mulighederne med brug af solcellelamperne omkring dit hjem frister dig, så tjek vores udvalg af dem på vores side her.

4 ting du bør overveje inden du køber solcellelamper

Er du i tvivl om solcellelamper, hvis du aldrig før har haft nogle af de her typer lamper, så er der god hjælp at hente her, før du overvejer at købe solcellelamper til hjemmet.

Det er værd at gøre dig nogle overvejelser om hvad typer af solcellelamper du ønsker eksempelvis til haven eller carporten.

Vi kommer herunder ind på de typer samt watt-effekten på dem, lysstyrken og farvevalg til solcellelamper.

#1 - Typer af solcellelamper

Der findes mange typer af solcellelamper på markedet, da det er blevet mere udbredt med tiden i kraft med den fortsat stigende interesse for solceller.

Netop de mange muligheder gør sig gældende til udendørs belysning omkring hjemmet til eksempelvis havefester om aftenen, hvor solcellelamper kan skabe den helt rigtige stemning.

Det kan også være rart at have solcellelamper med sensor, så du kan føle dig ekstra tryg og sikker i dine omgivelser.

Her er en liste over forskellige typer af solcellelamper du kan finde på markedet:

 • Solcellelamper med sensor. En god måde at sikre de mørke områder af dit hus og som kun lyser op, når folk går forbi dem eller bevæger sig i nærheden, fx på terrassen.
 • Solcelle projektører. En oplagt løsning til de mørke indkørsler, skure og kolonihaver. Kraftigt lys fra dem kan overraske og skræmme tyve væk, eller blot give dig optimalt lys hvis du skal udenfor i de mørke timer.
 • Solcelle spots. De egner sig til alt slags vejr og kan bruges som arbejdslamper. Er typisk monteret tæt ved jorden, og lyser opad.
 • Solcellebelysning til udhuse. Hvis du ejer hønsehus, skur eller værksted, så vil det være oplagt med solcellebelysning derude.
 • Havepynt på solceller. Er du den kreative type der ønsker mere personlighed til din have, så kunne det være sjovt med at have figurer eller sollys med farver.
 • Solcelle havelamper. De kan se godt ud til din have og være med til at skabe en særlig stemning om aftenen.
 • Solcelle lanterner. En lanterne kan se meget dekorativt ud til dine udendørs omgivelser, og så kan du frit sætte dem, hvorhen du vil.
 • Solcelle fakler. De giver en god effekt, så de minder om rigtig ild i fakler og giver en ekstra god atmosfære.
 • Solcelle bordlamper. De kan bruges til eksempelvis udestuer eller ved din vindueskarm. Det skal dog siges at opladning af solceller går noget langsomme igennem vinduer.
 • Solcelle væglamper. De kan lyse lige så godt som almindelig udendørsbelysning.

Som du kan se, så er der mange typer der hver har deres muligheder, så det er en god idé at gå i dybde om de enkelte typer, før du køber dig de solcellelamper der passer til dine behov.

Har du eksempelvis din have indrettet på en bestemt måde, så tænk på forhånd over hvordan dine kommende solcellelamper kunne se ud, i stedet for at risikere et fejlkøb.

#2 - Watt (effekt) til solcellelamper

Når du skal overveje køb af solcellelamper, skal du også tænke på watt/effekten i de solcellelamper, du vil købe til dit hjem.

Vil du netop have solcellelamper der kaster godt lys ud til din have, så er det værd at gå efter dem med en stærk watt-effekt.

Mængden af Watt bestemmer typisk hvor kraftig en gælden enhed er, i dette tilfælde hvor kraftigt lys den kan udsende (kræver også det rette lumen antal som vi kommer nærmere ind på herunder).

Det handler selvfølgelig også om selve teknologien og pæren, men uden den rette mængde Watt, kan enheden ikke få nok strøm til kraftigt lys.

Derfor kan du ofte bruge Watt som en indikator for hvor kraftigt lys forskellige solcellelamper har, jo højere, jo bedre.

Vær dog opmærksom på, at solcellelamper med høj effekt(Watt) typisk også bruger en del mere strøm end de mindre kraftige modeller.

#3 - Lysstyrke (Lumen) på solcellelamper

Som alle slags lamper skal du tænke over lysstyrke (lumen), og det gælder også, hvis du køber solcellelamper.

Overvej hvor meget lys der skal komme ud fra dine kommende solcellelamper, og har det i tankerne at lyset ikke skal genere dine naboer, så du får klager.

Lysstyrken i solcellelamperne er forskelligt, og du får det her i listeform:

 • 1-25
 • 25-50
 • 50-100
 • 100-250
 • 250-1000

#4 - Valg af farve til solcellelamper

Det er vigtigt at tænke på udseendet af dine kommende solcellelamper, da det kan nemt forstyrre det samlede udtryk ude i din have eller omkring dit hus, hvis du vælger den forkerte farve.

Sort kan være en god farve, så den ikke tager opmærksomhed væk fra lyset og kan være en del af mørket, mens hvid farve kan være oplagt, hvis du køber solcellelamper til dit hjems udendørsvægge.

Her er de farver du kan vælge imellem til solcellelamper:

 • Hvid
 • Sort
 • Rustfrit stål
 • Antricit

Farvevalget er selvfølgelig en smagssag i alle tilfælde, og det er helt op til dig hvilken farve du føler passer bedst til netop din bolig og have.

Fordele ved solcellelamper

Solcellelamper til udendørs belysning omkring dit hjem kan både være dekorativt og strømbesparende.

Så der er både noget ved dem der er smarte og praktisk på samme tid.

Du slipper for at skulle bruge tid på at tænke på at rode med ledninger udenfor, da du nemt kan flytte rundt med solcellelamper uden besvær.

Er du optaget af sikkerhed, så kan det eksempelvis være rart med solcellelamper med sensor i tilfældet af, at du får ubudne gæster om aftenen.

Drømmer du især om solcellelamper ude til din have er der rigtige mange muligheder for at få dem til at passe sammen med indretningen af haven.

Du kan placere solcellelamper på dit havebord eller have nogle du skal sætte på bestemte steder af din have, hvis du skaber en god stemning eller skabe opmærksomhed om dine fine roser.

Med de alle muligheder der ligger i brug af solcellelamper, så er det kun din fantasi indenfor udendørs indretning der kan sætte en grænse. 


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007