Terminalrør

Terminalrør til effektiv tilslutning af diverse kabler og ledninger. Et smart terminalrør giver utrolig solide forbindelser til diverse el-installationer og sikrer minimal forstyrrelse i kabler og forbindelser.

Læs mere om Terminalrør

Terminalrør - Effektiv tilslutning til dine kabler og ledninger

Har du en række elektroniske enheder som du gerne skal forbinde med en ledning, så kan det være at du gerne vil have nogle terminalrør til at sætte på ledningen for, at opnå den mest optimale forbindelse du kan få.

Med et terminalrør, så kan du indføre dine ledere ind i den, hvorefter du kan trykke ned med en pressetang for at få lederne til at sidde fast, så du ikke skal bøvle med løse forbindelser eller ledere her hænger ud.

Terminalrør består generelt af fortinnet kobber, der hjælper dig med at give en optimal og sikker forbindelse mellem dine ledninger og de enheder som de skal forbindes med.

Kobberet er fortinnet for at kunne hjælpe med at holde kobberet fra at oxidere, hvilket kan gøre det svære for ledningerne at holde forbindelsen, da det skaber et lag der kan forhindre forbindelsen.

Terminalrøret kan hjælpe dig med at skabe en god og solid forbindelse mellem dine forskellige enheder, da den har en stor kontaktoverflade, der sikre en bedre forbindelse.

På denne måske kan du minimere potentielle brud på forbindelsen ved dine enheder, og at du undgår en masse spredte ledere rundt omkring.

5 ting du bør overveje når du køber terminalrør

Har du nogle elektroniske enheder som du skal have forbundet med løse ledninger, så kan det være at du gerne vil have nogle terminalrør til at kunne holde styr på dem, når de skal samles igen.

Vi giver dig derfor herunder et par overvejelser du kan gøre dig for, at sikre at du får fat i den rette type terminalrør der passer til dine behov.

#1 - Hvor skal du bruge terminalrørene?

Det første du bør overveje er, hvad du gerne vil bruge dine terminalrør til, så du bedre kan vide hvilken type terminalrør du har behov for, samt antallet dertil.

Du bør f.eks. undersøge hvilke kabler du gerne vil bruge til at forbinde dine enheder, da størrelsen af kablerne kræver en tilsvarende størrelse af terminalrør.

Terminalrør bliver ofte brugt til at skabe forbindelse mellem enheder, hvor du gerne vil være sikker på at der er en god og solid forbindelse konstant.

Det kan bl.a. være i forskellige industrier, hvor der er mange enheder og produktionsapparater der gerne skal kunne arbejde uden afbrydelser, eller bare hvis du gerne vil have sikret at dine højttalere har en så god forbindelse som muligt.

Terminalrør er specielt gode ved forbindelse, hvor du ikke har en almindelig kontakt eller fatning, men hvor du skal installere selve lederne i ledningen i enheden, hvor at individuelle ledere kan potentielt blive løse.

Det kan derfor være en god ide at overveje til hvilket formål du skal bruge dine terminalrør til, så du bedre kan vurdere hvilke størrelse og typen som du skal bruge til opgaven.

#2 - Typer af terminalrør

Du kan et par forskellige typer af terminalrør, hvor det kan være vigtigt at du bruger den rigtige type i den rette situation, da det ellers kan potentielt være farligt, når du arbejder med strøm.

Du kan bl.a. få et isoleret terminalrør, hvor at en del af røret har et stykke af plastik, som du kan bruge til at håndtere terminalrøret med uden at du bliver udsat for stød.

De kan derfor være gode at bruge, hvis du er sikker på at du senere skal arbejde med forbindelsen igen, f.eks. hvis det er til højttalere, hvor du potentielt skal have kablet ud når du vil flytte på den.

Ved mere permanente forbindelse, hvor du gerne vil have en uafbrudt forbindelse til dine elektroniske enheder, så kan det være bedre at gøre brug af et uisoleret terminalrør.

Et uisoleret terminalrør har ikke noget plastik, så det kan derfor være svært at arbejde med dem senere hen.

De er til gengæld meget gode til større industriapparater, hvor du gerne vil have en god og solid forbindelse, så du kan løbe strøm eller informationer mellem dine enheder på fabrikken.

#3 - Størrelsen på terminalrør

Det kan være meget godt at overveje hvilken størrelse dine terminalrør skal have, da de gerne skal kunne passe til dine ledninger og kabler, som du arbejder med.

Du kan derfor få terminalrør i et stort udvalg af størrelser, hvor du kan finde både forskellige længder og bredder på terminalrøret.

Bredden er speciel vigtig, når det kommer til det kabel som du skal bruge, da kablets ledere gerne skal kunne passe ind i terminalrøret, så det skal være bredt nok til at kunne få det hele ind.

Eksempler på størrelse af terminalrør: (Bredde / Længde)

 • 0.25 mm / 5,0 mm
 • 0,25 mm / 7,0 mm
 • 0,50 mm / 6,0 mm
 • 0,50 mm / 8,0 mm
 • 0,50 mm / 10,0 mm
 • 1 mm / 6,0 mm
 • 1 mm / 10,0 mm
 • 1,5 mm / 7,0 mm
 • 1,5 mm / 10,0 mm
 • 1,5 mm / 15 mm

Det kan også være vigtigt at overveje længden på terminalrøret, da det giver dig en større overflade som du kan bruge til at skabe forbindelsen til enhederne med.

Jo større overfladeareal dine terminalrør har, jo lettere er det at få en god forbindelse.

#4 - Farvekodningen på terminalrør

Når du arbejder med ledninger og kabler, så kan det være vigtigt at vide hvilke kabler der høre til de bestemte enheder rundt omkring, da det gør det en del lettere at kunne vedligeholde kredsløbet.

Her vil det være en god ide at overveje om du gerne vil have at dine terminalrør er farvekodet, da det kan gøre det lettere for dig at kende forskel på de forskellige forbindelser.

På den måde kan du gøre vedligeholdelsesarbejdet lidt lettere, og formindsker risikoen for at du kommer til at blande ledningerne og kablerne sammen, så du altid får fat i de rigtige ledninger.

Eksempler på farver du kan finde terminalrør i:

 • Hvid
 • Rød
 • Blå
 • Grå
 • Sort
 • Gul

Farvekodning er et solidt værktøj som du kan bruge til mange forskellige elinstallationer og enheder der bruger mange ledninger.

Det kan derfor være en god ide at overveje om du har brug for terminalrør der er farvekodet, da det potentielt kan gøre det meget lettere at vedligeholde dine enheder.

#5 - Sortimentskasser med terminalrør

Det kan være at du arbejder som elektriker og har brug for en del terminalrør til dine arbejdsopgaver inden for industrien, hvor der kan være mange forskellige elektroniske enheder der skal forbindes på en sikker måde.

I så fald kan du også finde sortimentskasser der kommer med et stort udvalg af forskellige størrelse af terminalrør, så du altid kan have det rette værktøj ved hånden, når du er ude på opgaver.

Har du en stor opgave, hvor du ved at det kommer til at kræve et stort antal terminalrør, så kan du også på terminalrør i pakker med helt op til 1000 stk. i.

Så kan du være sikker på at have nok terminalrør til opgaven, så du ikke skal ud og hente flere igen og igen.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007