Byggestrømstavle

Byggestrømstavler til byggepladsen sikrer en optimal strømkilde til krævende maskiner og elværktøj. Find den rette løsning lige her på siden.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Byggestrømstavle

Mennekes Byggestrømstavle Schuko (16A-3 udtag)
Mennekes Byggestrømstavle Schuko (16A-3 udtag)
2115 DKK
Læg i kurv
Mennekes Byggestrømstavle Schuko (16A-3 udtag)

Alle udtag er beskyttet af HPFI relæ
Kan monteres på plade eller væg

Læs mere Fjernlager
Levering: 2-4 hverdage
Senest 25. april 2024
Flangestik m/DK-jord - Blå - Elteco
Flangestik m/DK-jord - Blå - Elteco
Flangestik m/DK-jord - Blå - Elteco

Inkl. gummipakning
Farve: blå

Læs mere Fjernlager
Levering: 2-4 hverdage
Senest 25. april 2024

Byggestrømstavle - elinstallation til byggepladsen

Her på siden finder du vores komplette udvalg af byggestrømstavler, som er en effektiv løsning til elinstallation på byggepladsen, i marken eller andre steder, hvor der er behov for en pålidelig strømkilde.

Byggestrømstavlen er en midlertidig elinstallation, som giver en sikker og pålidelig strømforsyning, som sikrer at du ikke kommer til at mangle strøm på byggepladsen.

Der findes mange forskellige modeller af byggestrømstavler, og de har ofte meget forskelligt udseende, men også ofte forskellige egenskaber.

Hovedfunktionen er dog den samme for dem alle, at gøre det muligt at slutte elektriske apparater til en pålidelig strømkilde, på steder hvor der ikke er andre muligheder for strøm.

Hvis du er i tvivl om hvilken byggestrømstavle du har brug for, så læs med herunder, hvor du kan finde nyttig viden som kan hjælpe dig til at vælge den rigtige byggestrømstavle til dit behov.

7 ting du skal vide når du kigger efter byggestrømstavler

Der findes mange udgaver af byggestrømstavler, og fælles for dem er at tavlen giver mulighed for strøm til for eksempel elektrisk værktøj, på steder hvor der normalt ikke er strøm.

Herunder har vi samlet lidt nyttig viden, som kan hjælpe dig til at finde den rette byggestrømstavle til dit behov.

#1 - Byggestrømstavle med eller uden måler

Byggestrømstavler er midlertidige elinstallationer, på steder uden strøm, og det betyder at det ofte er påkrævet at byggestrømstavlen har en elmåler, hvis der ikke er en måler sat op for selve stikledningen.

Da der normalt ikke er strøm, når du har brug for en byggestrømstavle, så kan elværket heller ikke se hvor meget strøm der bruges og dermed ikke afregne for strømmen.

Derfor kræves det ofte at der er en godkendt elmåler i byggetavlen, hvis ikke elværket har opsat en måler inden byggetavlens placering på nettet.

Det kan være nødvendigt at få en elinstallatør med på råd i forhold til om du skal bruge en byggestrømstavle med eller uden måler.

Byggestrømstavler med en indbygget elmåler koster ofte noget mere end modellerne uden måler, der er derfor penge at spare, hvis det ikke er nødvendigt med en elmåler.

En byggestrømstavle bør altid have et indbygget HPFI-relæ og tilhørende sikringer, da strømmen ofte bruges til kraftfuldt elværktøj.

#2 - Maksimal strøm for byggestrømstavle

Byggestrømstavler fås med forskellig maksimal strøm pr. udtag, oftest er dette enten 16 Ampere eller 32 Ampere.

Der kan være forskel på hvor meget strøm forskellige maskiner har brug for og du bør derfor vurdere hvad der er behov i forhold til maksimal strøm i din byggestrømstavle.

Hvis du er i tvivl om du skal have en byggestrømstavle med 16 eller 32 A i udtagene, kan du med fordel tage din elektriker med på råd.

Du skal under alle omstændigheder have fat i både en elinstallatør, elselskabet og det lokale forsyningsselskab, når du vil etablere byggestrøm.

Det er nemlig stærkstrøm der trækkes ind i din eltavle og det kræver ofte en stor viden om sikkerhed mm.

Det kan også anbefales at du laver en midlertidig prisaftale med elselskabet om byggestrømmen, din elmåler kan nemlig hurtigt løbe stærkt, når der kobles mange maskiner til en byggestrømstavle.

#3 - Antal udtag i byggestrømstavle

Byggestrømstavler fås i mange modeller og med forskelligt antal strømudtag, og jo flere strømudtag der er brug for jo mere koster byggestrømstavlen ofte.

Du skal dog altid sørge for at have de strømudtag du har brug for, for er du ved at renovere huset eller bygge til, og har 4 håndværkere gående med hver sit elværktøj, så kan du have meget spildtid, hvis du kun har 2 strømudtag og håndværkerne må vente på strøm.

Derfor bør du overveje hvor mange strømudtag du kan få brug for og vælge en eltavle, der ikke bliver for lille.

Der er dog på den anden side heller ingen grund til at købe en byggestrømstavle med 10 udtag, hvis du kun har brug for 4.

Typisk fås byggestrømstavler med 3, 4, 6, 8 eller 10 udtag, men det er muligt at købe meget større byggestrømstavler, som særligt bruges af entreprenører.

#4 - DK-jord i byggestrømstavle

Der vil oft være forskellige antal udtag med indbygget jord, ofte er dette specielle strømudtag hvor stikket skal være specielt udformet.

Hvis du ønsker DK-jord kan du med fordel tilkøbe et såkaldt flangestik, som kan betyde at du kan tilkoble et helt almindeligt dansk stik med jord i, i strømudtaget.

Du bør derfor overveje om du har brug for stik med DK-jord i strømudtaget, eller om dine maskiner har for eksempel Schukostik, hvor jordforbindelsen ofte sidder i siderne af stikket.

#5 - Sikring af byggestrømstavle

En byggestrømstavle skal sikres mod skader som følge af uheld og beskadigelse af ledningsnettet.

Derudover skal byggestrømstavlen kunne klare vind og vejr, og dermed være vandtæt, og den skal være placeret så den er godt beskyttet mod vejret og eventuelt skader fra biler mm.

Der er rigtig mange regler der skal overholdes når der skal etableres byggestrøm, uanset hvor dette skal etableres, og derfor skal der altid involveres en elektriker, elværket og det lokale forsyningsselskab.

Derfor kan du med fordel få rådgivning fra disse om valg af byggestrømstavle, opsætning etablering og sikkerhed.

#6 - Bærbar eller fast byggestrømstavle

Der findes forskellig modeller af byggestrømstavler, som egner sig bedre til at blive flyttet fra sted til sted end andre.

Nogle byggestrømstavler har bærehåndtag og kan let flyttes fra den ene byggeplads til den anden, men andre er beregnet til en mere fast montering, for eksempel på en plade eller lignende som opsættes på byggepladsen.

Om du har brug for en bærbar byggestrømstavle afhænger af dit projekt, hvis du er ved at bygge en tilbygning eller et nyt hus til dig selv, og kun har brug for bygge strøm til dette ene projekt, kan du sagtens vælge en mere fast byggestrømstavle.

Men er du professionel og skal bruge byggestrømstavlen til forskellige projekter, kan det være rart med en byggestrømstavle der er let og handy at flytte rundt på.

#7 - Tilbehør til byggestrømstavler

Der findes ikke en masse tilbehør til byggestrømstavler, men der er lige et par tilbehørsdele, som du kan overveje at købe sammen med din byggestrømstavle.

Det er muligt at få forskellige former for stativer til byggestrømstavlen, som betyder at tavlen kan stå sikkert og holdes i en god højde fra jorden.

De fleste stativer gør det også lettere at rykke rundt på eltavlen, selv om det er meget begrænset hvor meget en sådan må flyttes på, når strømmen er koblet til.

Derudover kan det være en fordel at overveje nogle gode robuste kabler til eventuelle forlængerledninger mm.

Kablerne kan risikere at blive trådt på, kørt over og på andre måder udsat for en hård behandling, og for at kablerne kan holde til dette, skal de være ret robuste.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007