Elmåler

Her finder du vores udvalg af elmålere til aflæsning af hjemmets, eller arbejdspladsens enheder og belysning. Få et nemt overblik, så du undgår uforudsete regninger.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Elmåler

Elmålere - Find den rette elmåler til din bolig

Her på siden finder du vores store udvalg af elmålere.

Der er mange fordele ved at læse din elmåler jævnligt:

  • Du får et overblik over dit elforbrug, og dermed også hvor meget det koster.
  • Du har et overblik over dit gennemsnitlige elforbrug, så du kan sikre dig mod at betale for meget.
  • Akkurate tal til når du sammenligner energileverandører.

Der er derfor mange fordele ved at læse din elmåler jævnligt, og det at sørge for at dine elregninger er akkurate, er blot en af mange store fordele.

3 ting du skal overveje når du kigger på elmålere

Elmålere har eksisteret næsten lige siden elektriciteten blev tilgængelig for den almene befolkning sent 1900 til tidligt 2000-tallet.

De er modelleret efter gasmålere og bliver brugt til at måle og spore hvor meget elektricitet du bruger.

Baseret på aflæsningen af din elmåler, vil din energileverandør så opkræve den rette betaling.

Uden jævnlige aflæsninger af din elmåler, kan du risikere at din energileverandør vil lave en udregning baseret på størrelsen af grunden og hvor mange der bor dig, hvilket kan lede til at du muligvis skal betale for meget.

Elmålere måler den aktive spænding og strøm, hvilket viser hvor meget energi, der bliver brugt.

Generelt, tæller elmålere hvor mange kilowatt af energi din bolig bruger, hvilket bruges til at udregne din regning, baseret på din energileverandørs pris i kilowatt-timer (kWh).

Elmålere hjælper dig altså med at overvåge dit elforbrug.

#1 - De forskellige typer elmålere

Der findes flere forskellige typer elmålere, in-home displays, også kendt som IHD’er, standard elmålere, Economy 7-målere, og mange andre, og det kommer meget an på hvad der passer bedst til din bolig.

Standard elmåler

Standard elmålere er den type elmålere du ser hyppigst i almene boliger rundt om i Danmark.

Standard elmålere viser dit elforbrug meget lig hvordan kilometertælleren i din bil viser kilometre.

Traditionelt, blev dit elforbrug vist i form af nummerskiver på ældre elmålere, men i mange nye modeller bliver disse nummerskiver byttet ud med digitale displays, hvor du nemmere kan læse dit elforbrug.

Jo mere elektricitet du bruger, jo højere bliver nummeret på dit display, eller jo mere drejer nummerskiverne.

Nummeret, du ser på din elmåler, skal læses i kilowatt-timer, hvilket er mængden af strøm du bruger i en time.

Standard elmålere bruger oftest din gennemsnitlige rate og pris for elektricitet, hvilket gør det nemmere at læse og forstå elforbruget.

Økonomiske elmålere

En anden type elmåler er de økonomiske elmålere, som også skal parres med lignende elselskaber og prislister.

Økonomiske elmålere fungerer meget lig de standard elmålere, og viser et sæt tal, som du typisk skal læse fra venstre til højre.

Den største forskel her er at økonomiske elmålere typisk viser to sæt numre:

  • Et for elektricitet, der bliver brugt i de mest belastede timer i løbet af dagen.
  • Et for mindre populære tidspunkter i løbet af aftenen og natten.

Dette betyder også at de økonomiske elmålere har to forskellige rater de nedskriver; en højere en til de mest travle og populære tidspunkter, hvor el oftest er dyrere at bruge, og en lavere en til de mindre trafikerede tidspunkter, hvor el er billigere.

Disse er meget populære, da de ofte kan hjælpe dig med at reducere din elregning, hvis du har muligheden for at rykke størstedelen af dit elforbrug til de billigere timer, såsom i løbet af aftenen og natten (dette er selvfølgelig meget afhængigt af dit elselskab.)

Der er nogle modeller, der også kan tilbyde dig billige elpriser i løbet af mere specifikke tidspunkter, oftest i løbet af eftermiddagen, aftenen og natten.

Det betyder så dog også at du får tre forskellige målinger at aflæse i stedet for to, hvilket kan være forvirrende.

Grunden til at økonomiske elmålere er meget effektive og populære, skyldes at de hjælper dig med at reducere din elregning; derfor er det også ideelt at udnytte denne type elmåler.

Måden du udnytter økonomiske elmålere, er at bruge hårde hvidevarer, såsom opvaske- og vaskemaskiner i de mindre trafikerede timer, hvor elprisen er lavest.

Forudbetalte elmålere

Meget som navnet antyder, er forudbetalte elmålere elmålere, hvor du betaler forud for dit elforbrug, og dermed kun kan bruge den mængde elektricitet du har betalt for.

Der er dog den risiko ved dem, at du eksempelvis kan løbe tør for den mængde el du har betalt for, og dit elselskab så fortsætter med at forsyne dig med strøm uden du er bevidst, og så opkræver betaling for den mængde strøm de har forsynet dig med.

Derfor, om end at denne type elmåler kan virke praktisk, er det nødvendigt at du holder godt øje med dit elforbrug, når du benytter forudbetalte elmålere.

Forudbetalte elmålere kommer i forskellige typer, såsom standard forudbetalte elmålere, der læses ligesom standard og økonomiske elmålere, og så forudbetalte elmålere, der kan forbindes med en betalingsservice eller -enhed, der accepterer tokens eller nøgler.

En tredje type af elmåler, er en smart forudbetalt elmåler, hvilket fungerer meget lig smart elmålere; her kan du genopfylde din kredit hjemme fra sofaen af, da det fungerer hen over internettet.

Elmålere er gode muligheder til dig der gerne vil være bevidst og påpasselig omkring dit elforbrug.

Smart elmålere

Smart elmålere er en mere moderne variant af elmålere, og sammenlignet med andre typer elmålere, giver smart målere dig mere information omkring dit elforbrug.

De viser dig real-time energiforbrug, såvel som tidligere energiforbrug, der kan give dig information omkring dit generelle energiforbrugsmønster.

Ved at bruge denne data, kan smart elmålere hjælpe dig med at optimere dit energiforbrug, og dermed reducere dine elregninger.

Smart elmålere sender også dit brugsdata direkte til dit elselskab eller energileverandør, hvilket hjælper med at give dig mere præcise elregninger, da de tager højde for pludselige ændringer, drop i priser, og lignende.

Smart elmålere bruger et digitalt display til at vise information, men mange elselskaber tilbyder dig også en medfølgende app, som du kan hente fra de fleste app-butikker, hvor du kan checke dit energiforbrug jævnligt uanset hvor du er.

#2 - Den rette elmåler til dig

Mange elselskaber tilbyder ofte en gratis rådgivningssamtale, hvor du kan konsultere dem om hvilken elmåler der vil passe bedst til dig, eller muligvis snakke med dit eget personlige elselskab eller energileverandør om at ændre din elmåler, hvis du er utilfreds med den nuværende.

Når du tænker over hvilket meter du skal skifte til eller skaffe, bør du først tænke over dit energiforbrug.

Er du en natugle, der har det bedst med at ordne de huslige pligter i ly af natten, er en økonomisk elmåler oftest den bedste til dig.

Hvis du er nogle der ønsker så meget information som muligt, så du kan have et fuldt overblik over dit energiforbrug, vil en smart elmåler være ideel.

Du kan også undersøge forskellige planer, så du kan se hvor du vil spare mest med henblik på elmålere.

Hvis du stadig er i tvivl, kan det altid anbefales at du snakker med dit elselskab, da de ofte kan guide dig i den rigtige retning, og selvfølgelig også hjælper dig med at installere den.

#3 - Elmålerens placering

Elmålerens specifikke placering kan variere fra bolig til bolig, men hyppigst vil den være placeret, hvor strømforsyningen forbindes med din bolig.

Elmåleren vil typisk sidde i nærheden af sikringsboksen, uanset om det er i skabet under trapperne, nede i kælderen, eller ude i din garage; måske oplever du at den sidder i et lille metalskab.

I tilfælde af at du bor i et lejlighedskompleks eller kollegie, eller en anden form for delt bygning, kan du opleve at elmålerne alle er i ét enkelt lokale, eller at der muligvis er en enkel elmåler der dækker alle lejlighederne.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007