Målerramme

Målerramme til nem installation af en gruppetavle i din bolig, bygning. Denne type ramme fungerer som en monteringsplatform, så du nemt kan montere elmålere i en gruppetavle.

Læs mere om Målerramme

Wexøe Målerramme til stikben (63A direkte) 3p+N
Wexøe Målerramme til stikben (63A direkte) 3p+N
1089 DKK
Læg i kurv
Wexøe Målerramme til stikben (63A direkte) 3p+N

Sammenbyg med gamma gruppetavler
Direkte måling 63A 3 faser + nul

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 14. juni 2023

Målerramme - Hurtigt og let monteringsramme til din gruppetavle

Hvis du skal have installeret en ny gruppetavle i din bolig, så kan det være at du får brug for en ordentlig målerramme, så du kan være sikker på at have de rette monteringsrammer til de individuelle komponenter du skal bruge i gruppetavlen.

Målerrammen er en monteringsplatform, der hjælper dig med at kunne montere dine elmålere i gruppetavlen, så du hurtigt og let kan se hvor stort dit strømforbrug er.

På den måde kan du se hvor meget strøm du bruger generelt i boligen, og kan skabe dig et overblik over, hvad standarden for boligens forbrug vil være.

De fleste målerrammer er lavet i en selvslukkende form for plast, der hjælper dig med at formindske risikoen for at kortslutninger i gruppetavlen kan sprede sig, og ødelægge mere af elsystemet end højst nødvendigt.

Det giver dig en bedre sikkerhed omkring strømkredsløbet i din bolig, og sikre at potentielle elektriske brande har meget svære at opstå, hvis der sker en fejl i kredsløbet.

4 Ting du bør overveje når du køber en målerramme

Er du i gang med at bygget ny bolig eller renovere den gamle?

Så kan det være at du har brug for at skulle installere et nyt elsystem, der kan forsyne boligen med strøm, og her er det vigtigt at du får købt en målerrammer til den nye gruppetavle.

Du bør derfor gøre dig nogle overvejelser, så du har lettere ved at finde den rette målerramme du skal bruge til din gruppetavle.

Du kan herunder finde et par eksempler på overvejelser, som du kan gøre dig, så du har bedre mulighed for at kunne vurdere hvilken type målerramme du har brug for.

#1 - Hvornår skal du bruge en målerramme?

Generelt, så skal du bruge en målerramme når du skal have monteret en ny gruppetavle i boligen, da målerrammen er et monteringsredskab der giver dig mulighed for at kunne montere forskellige typer af elmålere i gruppetavlen uden de store problemer.

Målerrammen gør det derfor meget lettere at kunne få alle komponenterne til din gruppetavle installeret på en forsvarlig og sikker måde.

Det er lovpligtigt at have en elmåler installeret i boligen, så både du og elselskabet kan være enige omkring, hvad dit elforbrug ligger på, da du selv har mulighed for kunne se hvad måleren har målt.

Det giver dig en bedre sikkerhed omkring, hvad din elregning bliver, og giver dig mulighed for at kunne justerer dit forbrug bedre, da du kan lave dine egne målinger og ikke behøver at kontakte elselskabet for at kunne vide, hvor meget strøm du bruger.

Det er derfor vigtigt at du overvejer hvilken type måleramme du gerne vil have til din gruppetavle, da det er påkrævet for at kredsløbet i din bolig eller virksomhed er så sikker som mulig.

#2 - Typer af målerrammer

Når du skal have købt en målerramme til dine elinstallationer, så er det vigtigt at du overvejer, hvilken type målerramme du gerne vil have, da der er lidt forskel på dem.

Den første type målerramme er opsat til at have en elmåler installeret, hvor du skal bruge ledningstilslutning for at kunne få forbindelse til kredsløbet.

Det betyder at du skal trække en del ledninger mellem de forskellige elgrupper, så du kan få mulighed for at måle elforbruget hos dem alle.

Den anden type målerramme er beregnet til at give dig, der gerne vil bruge en stikbenstilslutning, så du ikke skal bruge nær så lang tid på at tilslutte individuelle ledninger, men hurtigt kan indsætte de pågældende ledninger i stikbensfatningen.

Der er derfor en god ide at du bruger noget tid på at undersøge, hvilken type tilslutning der passer bedst til din boligs strømkredsløb, så du kan få købt den rette type målerramme til elmåleren, så du kan få den installeret.

#3 - Størrelsen på målerrammen

Alt efter hvor stor et kredsløb som du har i boligen, så skal du gerne have en målerramme der har en størrelse der passer dertil.

Når du skal have lavet nogle nye elinstallationer, så kan det bestå af en eller flere forskellige grupper, der alle skal tilkobles det samme system, så du har mulighed for at kunne måle alle gruppernes strømforbrug løbende.

Du skal derfor gerne have en målerramme der har plads nok til at kunne omfatte alle de forskellige grupper i dit kredsløb, da alle skal forbindes til elmåleren, der skal monteres på målerrammen.

Hvis du har en større bolig eller skal have lavet installationen på din virksomhed, så kan du få behov for at skulle bruge en større målerramme end du skulle, hvis boligen var mindre og ikke havde nær så stort et kredsløb.

Det er derfor vigtigt at du undersøger, hvor mange kabler og ledninger som du skal have forbundet til din elmåler, da du så kan få en bedre ide omkring hvilken størrelse af målerramme, som du skal have købt til formålet.

På den måde kan du undgå at komme til at købe en målerramme i en forkert størrelse, som du så er tvunget til at udskifte efterfølgende.

#4 - Design og farveudvalg til målerrammen

Generelt, så er design og farveudvalg ikke det vigtigste på dagsordenen, når du står og ser på forskellige komponenter til din gruppetavle, men det kan potentiel give lidt ekstra, hvis du alligevel overvejer hvilke design og farver som de skal have.

Langt de fleste gruppetavler og elinstallationer bliver ikke placeret et sted hvor mange kan se det, men ofte i hjørnet af bryggerset eller bag i et skab et sted.

Det er dog ikke alle boliger, hvor det er muligt at kunne skjule din gruppetavle og elinstallationer, og her kan det være en god ide at overveje hvilke former og farver de skal have, så det kan passe lidt bedre ind i boligens design og indretning.

Du kan primært finde to forskellige farver til elinstallationer, traditionel hvid eller lysgrå.

Det giver dig muligheder for at kunne vælge mellem en række farver, så du kan have lidt indflydelse på hvordan dine gruppetavler vil komme til at se ud, når installationen står færdig.

Du bør også overveje hvilken form som målerrammen skal have, da nogle gruppetavler kan have lidt forskelligt design alt efter om de er placeret udendørs eller indendørs, eller om det er en lodret eller vertikal vendt installation.

Derfor skal du gerne være sikker på at din målerramme passer sammen med resten af dine elinstallationer, så du ikke pludseligt finder ud af at de ikke passer sammen, om det så er i formen eller farven.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007