Brandstige

Her på siden kan du finde en smart brandstige med krog der kan bruges til evakuering fra fx en altan hvis uheldet er ude og der udbryder brand i ejendommen.

Filtrér

Læs mere om Brandstige

Brandstige - Sikker og hurtigt evakuering i tilfælde af brand

Hvis du bor i et lejlighedskompleks, hvor der potentielt kan være langt ned i tilfælde af brand, så kan det være en god investering at have en brandstige til rådighed, hvis uheldet skulle være ude.

Med en brandstige i boligen kan du hurtigt og let komme ud af lejligheden, hvis det opstår brand, selv hvis branden potentielt blokerer for alle andre veje ud af lejlighedskomplekset.

Brandstiger er meget fleksible, da de let kan foldes sammen når de ikke er i brug.

Det giver dig mulighed for at kunne opbevare den enten i et lille skab eller under sengen, så brandstigen ikke ligger og fylder super meget i din hverdag.

Du kan finde brandstiger i forskellige længder, så du kan være sikker på at kunne finde en der kan hjælpe dig med at komme hele vejen ud af boligen, sikkert og effektivt.

Brandstiger er bygget af hårdført letvægtsmaterialer som f.eks. kevlar og aluminium, der kan holde til at blive udsat for meget høje temperaturer uden at gå i stykker.

Kevlarlinerne kan f.eks. tåle helt op til 800° C før det begynder at gå i stykker, og brandstiger er derfor godt beskyttet, så den kan holde dig mens du bruger den.

4 ting du bør overveje når du køber en brandstige

Så hvis du gerne vil kunne sikre dit hjem med en brandstige, så bør du gøre dig nogle overvejelser, så du er sikker på at få købt den rette brandstige til din bolig.

Vi giver dig derfor herunder et par overvejelser du kan bruge til bedre at vurdere, hvilken type brandstiger der passer til dine behov.

#1 - Hvilken brandstige passer til din bolig?

Det første du bør overveje er, hvilken brandstige der vil passe bedst til din bolig, så du er sikker på at den kan fungere ordentligt og er brugbar under en potentiel brand.

Hvis du bor i et lejlighedskompleks, så er det en god ide at undersøge hvor langt ned der er til jorden, da du så har en bedre ide omkring hvor lang stigen skal være.

Bor du højt oppe, så får du nok brug for en brandstige der er en del længere, end hvis du f.eks. bor på 1. eller 2. sal.

Det kan være en meget vigtig overvejelse at gøre dig, da hvis din brandstige ikke er lang nok, så kan det forårsage en del problemer, hvis der opstår en brand og du hurtigt skal forlade boligen.

Du bør også overveje, hvor meget hver person i husstanden vejer, da brandstiger generelt har en specifik vægtkapacitet som de ikke kan overstige.

Her vil det nok være en god ide at overveje, hvor lang tid det tager at klatre ned fra boligen, så du har en ide omkring hvor mange personer der skal kunne bruge brandstigen samtidigt.

Specielt her er det vigtigt at overveje brandstigens vægtkapacitet, så du er sikker på at den kan holde til den vægt som den kan blive udsat for under en potentiel evakuering af boligen.

Det er derfor at du bør undersøge din boligs specifikke behov, så du er sikker på at finde en brandstige der har både den rette længde og vægtkapacitet til de forhold den kan blive udsat for.

#2 - Brandstigens længde

Det er en god ide at undersøge hvor lang en brandstige du har brug for til din bolig, da der eller kan opstå problemer, hvis brandstigen ikke er lang nok, når du står og skal bruge den.

Hvis du f.eks. bor i et lejlighedskompleks, så har du brug for en anden brandstige længde, hvis du bor i de nedre etager end hvis du bor i de øvre.

Bor du på 1. eller 2. sal, så kan du ofte slippe med en brandstige på 4 - 6 m, hvor at hvis du bor højere oppe, så skal du bruge en tilsvarende lang brandstige for at kunne nå hele vejen ned til jorden.

Eksempler på brandstige længder du kan finde på markedet:

  • 4.5 m
  • 6 m
  • 12 m

Du bør derfor overveje hvilken længde der passer til din bolig, så du er bedre sikret mod en potentiel brand, hvis uheldet skulle være ude.

#3 - Brandstigens vægtkapacitet

Du bør også overveje hvor høj en vægtkapacitet din brandstige skal have, da det er vigtigt at vide hvor meget vægt som den kan klare, inden at du begynder at klatre på den.

De fleste brandstiger kan sagtens klar en persons vægt, men i nødsituationer kan der opstå tilfælde, hvor flere personer bliver nødt til at bruge stigen samtidigt, hvor brandstigen hurtigt kan blive belastet.

Derfor kan det være godt at overveje om du skal have en brandstige der kan klare vægten fra flere personer, så du er sikker på at den ikke bliver overbelastet, hvis stigen skal tages i brug.

Eksempler på vægtkapacitet på brandstiger:

  • 200 kg
  • 400 kg
  • 450 kg
  • 700 kg

Derfor kan det være en god ide at undersøge hvor meget hele alle personer i husstanden vejer tilsammen, så du har en bedre ide om hvor stor en vægtkapacitet som din brandstige skal have.

#4 - Brandstigens placering

Det er også vigtigt at du overvejer, hvor du gerne vil have brandstigen placeret, hvis du kommer til at skulle bruge den.

Brandstigen skal gerne kunne placeres et sted, hvor der er plads for dig at kunne klatre hurtigt ud af boligen, som f.eks. ved en altan eller et vindue.

Du skal være opmærksom på at du helst ikke skal bruge en brandstige, hvor der er skarpe kanter eller f.eks. knust glas, da det kan potentielt skære i rebet der holder dem, og gøre dem mere usikker.

Du kan generelt finde to typer brandstiger, hvor den ene er monteret fast, hvor du skal bruge den, og den anden har krog som hurtigt kan blive monteret på en vilkårlig ramme eller genstand, så den kan bære din vægt.

Den mest sikre og hurtige brandstige er nok den der er permanent monteret fast, da du ikke skal til at finde den frem fra skabet inden at du kan bruge den.

Det kan dog potentielt se lidt dumt ud udefra at have en brandstige monteret på altanen eller vinduet, og hvis du gerne vil undgå dette, så kan den bærbare brandstige være et godt alternativ.

Hvis du gerne vil have en bærbar brandstige, så kan det også være en god ide at afprøve forskellige steder rundt omkring i boligen, hvor du kan montere den henne, så du ved præcist hvor du kan bruge den henne i tilfælde at der opstår en brand.

Det kan potentielt formindske den tid det tager for dig og resten af husstanden at komme ud af boligen, hvilket er rigtig vigtigt hvis der er brand.

Udover en brandstige, er det selvfølgelig også vigtigt at have andet brandsikring i hjemmet, som fx en brandslukker, brandalarm osv.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007