Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Tastatur Cover

Tastatur Cover giver øget beskyttelse til dit keyboard, og er især smart for at undgå støv og snavs mellem tasterne. Du kan nemt tage tastatur coveret af og rengøre det.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Tastatur Cover

Tastatur Cover til dit keyboard

Hvis du har haft din computer i flere år, eller har et eksternt tastatur, som du har brugt til flere forskellige computere og bærbare computere, så har du måske oplevet problemer med at bogstaverne bliver slidt af tasterne, skidt der samler sig i mellemrummene mellem tasterne, eller bare at tastaturet ser lidt fedtet ud.

I så fald kan et tastatur cover være en god beskyttelse af tastaturet, både i forhold til slitage og skidt.

Der findes mange forskellige modeller af tastatur covers på markedet og dette skyldes til dels de mange forskellige modeller af tastaturer og keyboards.

Samtidig kan du finde tastatur covers i mange forskellige prisniveauer og kvaliteter, så hvordan sikrer du dig at du kan finde frem til et cover der er i en god kvalitet, til det rigtige tastatur og som ikke koster en bondegård?

Vi forsøger herunder at give vores bud på hvad du kan holde øje med, når du går på jagt efter et tastatur cover, så du kan finde frem til det helt rigtige tastatur cover til dit computer tastatur.

5 ting du bør vide om Tastatur Covers inden du køber

Tastatur covers fås i mange modeller og størrelser, nogle har forskellige farver og andre har farver der passer til forskellige gamerknapper.

Herunder har vi samlet nogle af de ting du kan være opmærksom på, når du skal finde et tastatur cover til dit tastatur, som opfylder dine krav.

#1 - Tastatur Cover Materiale

Et tastatur cover er ofte udført i blødt og yderst fleksibelt materiale og oftest i den gummitype der kaldes TPU, som er meget blød og fleksibel.

For mange brugere er det yderst vigtigt at tastatur coveret er så tyndt som muligt, så det næsten ikke kan mærkes at det ligger over tastaturet.

I nogle tilfælde kan du finde tastatur covers i silikone, som ofte kan være mere tynde og behagelige at arbejde med end eksempelvis TPU.

Samtidig betyder det bløde gummi at eventuelle klik fra tastaturet dæmpes, og det kan være en fordel, hvis du har et tastatur der larmer, når du skriver på det.

Det bløde materiale er meget holdbart og kan let holde til mange tryk, inden det bør skiftes ud, og samtidig er det vandafvisende.

Materialet sikrer ikke mod vandskade, hvis du eksempelvis vælter en kop kaffe ud over, men det kan beskytte dit tastatur mod stænk og små sprøjt fra væske.

Hvis du skal bruge tastatur coveret til et indbygget tastatur i eksempelvis en MacBook, bør du overveje at vælge et så tyndt cover som muligt.

Jo tykkere coveret er, jo større risiko er der nemlig for at din skærm kan blive skadet eller få mærker efter coveret, når du lukker skærmen ned.

#2 - Sprogtype for Tastatur Cover

Ligesom du kan finde tastaturer der passer til forskellige sprog, kan du også finde tastatur covers, der er beregnet til tastaturer med både dansk, amerikansk og nordisk layout.

Har du et dansk tastatur, altså med Æ, Ø og Å, så bør du derfor være opmærksom på at dit tastatur cover er beregnet til og har disse taster i designet.

Alt efter hvilket sprog dit tastatur er designet til, kan tasterne på tastaturet nemlig være placeret forskelligt, og derfor kan et cover til Engelsk ikke nødvendigvis passe på et dansk tastatur.

Derudover kan du med fordel undersøge hvordan dine funktionstaster er placeret i forhold til coverets layout.

#3 - Farver og design for Tastatur Cover

Når du skal vælge et tastatur cover til dit tastatur, så vil du kunne finde disse i mange forskellige farver og designs.

Hvad angår designet, så kan det være lidt sværere at finde tastatur covere til eksterne tastaturer end til tastaturer der er indbygget i eksempelvis en MacBook, det skyldes at der er utallige forskellige former og layouts på eksterne tastaturer, og derfor skal du se dig godt for, for at sikre at du får et cover der passer til lige netop dit tastatur layout.

Tastatur cover til eksempelvis MacBooks kan godt variere lidt i designet også, og det skyldes primært sprogversionen for tastaturet.

Der er nemlig, som tidligere nævnt, forskel i tasternes placering og ofte også tastaturets udformning, alt efter om det er en engelsk version eller en nordisk/dansk udgave, primært fordi vi på dansk har tre bogstaver mere i alfabetet.

Uanset om du ønsker et tastatur cover i gennemsigtigt silikonen eller i neon pink, så er der rigeligt med farver at vælge mellem.

Nogle tastatur covers har farveinddelinger, der passer på forskellige områder og funktioner på tastaturet, og andre er bare ensfarvet.

Farverne kan være en mulighed for at give din laptop eller tastatur et personligt udtryk, og alt efter om du kun er til et ensfarvet eller til et multifarvet cover, så er der rig mulighed for at finde det cover, der passer til din stil.

Er du gamer og er du vant til de farverige gamer tastaturer, så kan du også finde tastatur cover med de samme farve inddelinger, som du er vant til fra det eksterne tastatur.

#4 - Tastatur Cover Funktion

Hele ideen med et tastatur cover er at beskytte dit tastatur mod slitage og støv, men derudover beskytter coveret ofte også særdeles effektivt mod skader fra spildt væske.

Tastatur coveret er et tyndt specialfremstillet silikone, som passer præcist ned over tasterne på tastaturet, det er derfor vigtigt at finde et cover der passer til din model af laptop eller tastatur.

Der er lidt forskel på udformningen af coveret, da nogle ligger højt og andre ligger helt tæt til tasterne.

Uanset hvilken model du syntes der er mest behagelig at arbejde med, så er de fleste tastatur covers rigtig gode til at forlænge levetiden på dit tastatur.

Dette skyldes at coveret forhindrer at bogstaverne slides af, og at der kommer skidt, støv og andre små partikler, ned mellem tasterne og kan ødelægge funktionen af tasten.

Derudover er de fleste tastatur covers vandafvisende, og kan forhindre at mindre væskespild trænger ned og ødelægger elektronikken i tastaturet.

Det er dog værd at bemærke, at coveret ikke er decideret vandtæt, så vælter du en hel cola eller et stort glas vand ud over tastaturet, så kan vandet stadig trænge ind under kanterne på coveret.

#5 - Fordele og ulemper ved et Tastatur Cover

Der er både fordele og ulemper ved at benytte et tastatur cover, og det kan være en god idé at du er bevidst om disse inden du investerer i et nyt tastatur cover.

Fordele ved et tastatur cover

  • Holder skidt, snavs og støv væk fra tasterne på dit tastatur
  • Giver beskyttelse mod mindre væskespild og -sprøjt, så dette ikke trænger ned mellem tasterne
  • Forhindrer slitage på tasterne, samt fedt aftryk på de oftest brugte taster
  • Det er lettere at rengøre et cover end selve tastaturet
  • Mindsker lyden af tastetryk
  • Kan give tastaturet et personligt udtryk via farver og design
  • Modsat hvad mange tror, så er et cover ikke årsag til overophedning

Ulemper ved et tastatur cover

  • Et tastatur cover kan afsætte mærker på din skærm, når denne lægges ned over tastaturet
  • Det kan tage tid at vænne sig til at bruge coveret, og skrivehastigheden kan i en periode nedsættes, indtil du har vænnet dig til at bruge det
  • Hvis du fjerner coveret for at skrive, kan coveret trække støv med tilbage til tasterne, når det igen lægges over tastaturet

Sådan rengører du dit Tastatur Cover

Det er væsentligt lettere at rengøre dit tastatur cover, end at rengøre dit tastatur, og du slipper for at risikere at skade dit tastatur med støvsugeren eller en klud.

Rengøringsvenligheden for et tastatur cover er ofte en af årsagerne til at mange vælger at bruge et cover, samtidig med at det er let at desinficere coveret.

Er i mange der bruger tastaturet på skift, kan det være en god måde at undgå smittespredning eller bakterier, ved at lægge et tastatur cover over tastaturet, inden du bruger tastaturet.

Rengøringen er simpel; tag tastatur coveret af tastaturet og skyl det under lunkent vand, og tør det herefter af med en fnugfri klud og lade det tørre ca. 10 minutter, inden du lægger det på tastaturet igen.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007