Ovnrens
Over længere tid bliver ovne typisk snavset, hvilket er helt normalt. Med ovnrans her fra siden kan du nemt rengøre din ovn, og bruge den igen som var den ny.
Tør overfladen med engangskluden
Skaber ekstra skinnende overflader
Til rengøring af flere slags ovne
200 ml gel
Velegnet til ovn, emhætte eller grill
Super effektiv
Rengører effektivt grill og grillriste
Med 360 grader applikation
Ovnrens - Få en ren og hygiejnisk ovn
Det kan være svært at gøre din ovn ren, da der kan være mange madrester, fastbrændt fedt og pletter, der er svære at få af.
Det er noget der kommer med tiden, da en ovn bliver meget varm, og det er næsten uundgåeligt at kunne slippe helt for at gøre din ovn ren for de rester der kan være efter madlavningen.
Da disse pletter og rester kan sidde rigtig godt fast, så kan det være en fordel at taget noget ordentligt ovnrens i brug, så du hurtigere og lettere kan få en ren ovn uden at skulle bruge mere knofedt end højst nødvendigt.
Generelt, så skal du blot spraye ovnrensen på de beskidte overflader i ovnen, hvorefter du lader det sidde i et stykke tid.
Når ovnrensen har haft mulighed for at løsne fedt og rester, så kan du tørre det hele af med en fugtig klud.
Det er vigtigt at du kun bruger ovnrens på en kold ovn.
3 ting du bør overveje når du køber ovnrens
Når du skal købe ovnrens, så er der nogle overvejelser som du bør gøre dig, så du har mulighed for at vælge den rette ovnrens til dine behov.
Vi giver dig derfor herunder et par eksempler på forskellige overvejelser du kan gøre dig, så du kan få den bedste ovnrens til din ovn.
#1 - Hvad skal du gøre rent med din ovnrens?
Ovnrens kan bruges til mere end bare at gøre dig ovn ren, da det er et ret stærkt køkkenrengøringsmiddel, der kan få bugt med de fleste fedt og skidtpletter i dit køkken.
Ovnrens kan derfor også være rigtig god til at gøre rent de steder, hvor der bliver opbygget meget fedt i køkkenet, da fedt der har fået lov til at sidde længe er noget af det sværeste at få af.
Det kunne f.eks. være at du gerne vil bruge ovnrensen til at gøre din emhætte ren, hvilket ovnrensen kan være god til, da fedt har en tendens til at ophobe sig netop i emhættens filter over længere tid, og kan muligvis gøre det svært for emhætten at suge madlavningluften ud af køkkenet.
Ovnrens kan også være god til at gøre din mikroovn ren med, da den også kan blive udsat for mange fedt og madrester efter længere tids brug.
Du kan også bruge ovnrensen på meget af det tilbehør som du har til ovnen, som f.eks. dine rister og bageplader der er blevet beskidt efter meget madlavning.
#2 - Hvilken type ovnrens skal du bruge?
Der findes flere forskellige typer af rengøringsmidler du kan bruge til at gøre dine køkkenapparater rene med, så du får et flot, rent og hygiejnisk køkken.
Du kan f.eks. få en gel ovnrens, hvor du kan let påføre et lag af gelen derpå, hvorefter det lige skal sidde i et stykke tid før du kan tørre fedtet af igen.
Den er god til mindre ovne eller til bageplade og riste, hvor du ikke har en stor overflade du skal gøre rent, og er dejlig kompakt til under køkkenvasken.
Hvis du til gengæld har nogle større ovne, så kan det være at en god ovnrens med spray er det rette værktøj for dig, da du her har muligheden for at kunne dække et større område med et godt lag rens uden at skulle bruge super lang tid på at smøre det hele ind.
En rigtig ovnrens kan også hjælpe med at holde ovnen ren længere, hvis du bruger den regelmæssigt, hvilket kan gøre ovnrensen lettere.
Hvis du gør ovnen ren med jævne mellemrum, så får ovnen heller ikke mulighed for at kunne opbygge nær så meget fedt og rester, som hvis du kun gør det sjældent.
Et par typer af ovnrens du kan finde hos avXperten:
- Gel ovnrens
- Spray ovnrens
- Fedtfjerner spray
- Fedtfjerner wipes
Det kan også være at du hellere vil have en ovnrens der er meget fleksibel, og her kan det være bedre at gå efter noget almindeligt fedtfjerner, da det også kan bruges andre steder end i ovnen.
En fedtfjerner kan du nemlig bruge ved langt de fleste fedtpletter i køkkenet, hvor en direkte ovnrens måske er for kras.
Fedtfjerneren passer godt til f.eks. emhætten hvor der kan opbygges meget fedt eller omkring dit komfur, hvor fedt fra stregning og madlavning også kan ophobe sig, hvis du ikke får gjort ordentligt rent løbende.
Du kan få fedtfjerner som både spray og wipes.
Så hvis du har større overflader der skal gøres rent, så kan det være bedst at bruge en spray så du får det hele med.
Hvis du til gengæld bare hurtigt skal gøre rent efter dig, så kan det være at en fedtfjerner wipe er bedre, da det er langt hurtigere og kræver ikke at du finder de helt store rengøringsværktøjer frem.
Wipen er dog nok bedre til steder, hvor der ikke er fastbrændte madrester, da de nok kræver lidt ekstra opløsning inden at det bliver løst.
Noget der kan være vigtigt at vide er, at du ikke må bruge salmiakspiritus til at gøre ovnen ren med, da det kan gå ind og direkte ødelægge ovnen.
Det er fordi at salmiakspiritus kan have forskellige koncentrationer alt efter hvor du befinder dig henne i verdenen, og en for stærk koncentration vil ødelægge ovnen.
F.eks. så har en almindelig salmiakspiritus i Norge en koncentration på 5 - 10%, hvor den i Danmark har en koncentration på 45%, så den dansk udgave er langt mere kraftig end den norske udgave.
#3 - Har din ovn en selvrensefunktion?
Hvis din ovn har en selvrens funktion, så kan det være vigtigt at vide hvilken type det er, da nogle rengøringsmidler kan gå ind og ødelægge ovnen, hvis du ikke bruger dem ordentligt.
De to primære typer af selvrens som ovne har er pyrolyse og katalyse.
Har du en pyrolyse ovn, så kan dens selvrensprogram klare de fleste opgaver, og du skal bare tørre efter med en våd klud, når programmet er færdigt.
Når pyrolyseprogrammet kører, så er det anbefalet at du bliver i hjemmet, da ovnen bliver varmet op til 400°C for at løsne alt skidt og fedt.
Hvis din ovn bruger katalyse selvrens, så er siderne af ovnen belagt med en speciel emalje som hjælper med at holde ovnen ren løbende.
Du skal stadig gøre ovnen ren, men det er vigtigt at du ikke bruge rengøringsmidler, brun sæbe eller andre typer ovnrens på ovnen sider, da det kan ødelægge emaljen.
Hos de fleste ovne der er bunden af ovnen dog ikke belagt med en emalje, så du kan fint bruge sæbe og ovnrens til at få det værste skidt ud fra bunden.
Bestilte igår, er kommet her til morgen - mega god service!
27. august 2024