Parabol Forstærker & Parabol Dæmper

Gør signalstyrken fra din parabol bedre med en parabol forstærker. Især velegnet til lange kabeltræk. Find dit parabol tilbehør her hos avXperten.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Parabol Forstærker & Parabol Dæmper

4 ting du skal overveje, når du skal købe parabol forstærker og parabol dæmper

Der er flere ting som du kan overveje, når du køber enten parabol forstærkere eller parabol dæmpere, og det kan have stor betydning for hvilken type produkt som du har brug for.

Vi giver derfor herunder en række forskellige overvejelser du kan gøre dig, inden du køber en parabol forstærker eller dæmper, så du er sikker på at få det produkt der passer til dine behov.

#1 - Hvor langt løber kablet fra din parabol til dit TV?

Det første du skal undersøge, når du vil købe en parabol forstærker eller dæmper er, hvor langt dit satellitkabel er, da dette har stor indflydelse på hvilket produkt du har brug for.

Længden på kablet har nemlig stor betydning for kvaliteten af signalet, da jo længere kablet er, desto værre bliver kvaliteten på signalet.

Generelt kan du regne med en tommelfingerregel der siger at hvis kablet er under 5m, så får du nok ikke de store problemer med signalet.

Hvis kablet er 15m, så har det en betydelig forværring af signalet til dit TV, og så har du nok brug for en forstærker til dit signal.

Hvis kablet er 30m, så kan du opleve at signalet kun er en tredjedel af den kvalitet som det ellers skulle være.

Dog har du sjældent mulighed for at bruge korte kabler, når du har parabol, da den skal monteres et sted udendørs eller på taget, hvor det kan let betyde at kablet der løber til dit TV bliver rigtig langt.

Det er derfor vigtigt at undersøge, hvor langt kablet der går fra din parabol til dit TV er, så du bedre kan vælge den type af forstærker der passer bedst til dit signal.

#2 - Hvilken styrke ligger dit signal på?

Hvor stor en styrke dit signal ligger på har stor betydning for, hvor kraftig en forstærker eller dæmper du har brug for.

Ja, signalet kan nemlig også bliver for stærk, hvilket giver problemer med billedkvaliteten på TV’et, så det er derfor vigtig at være opmærksom på, at du ikke overbelaster TV’et og modtageren.

Signal styrken til satellit TV skal gerne ligge mellem 47 dB og 80 dB, men fungere mest optimalt, hvis signalet ligger omkring de 52 dB.

Det er derfor vigtigt at du undersøger, hvor meget styrke dit signal har inden at du går ud og køber en forstærker, da du muligvis får en forstærker der ikke er stærk nok eller måske er for stærk!

#3 - Hvilken type parabol forstærker skal dug bruge?

Der findes flere forskellige typer af parabol forstærkere, og det kan derfor være vigtigt at overveje, hvilken type der passer bedst til dine behov.

De fleste forstærkere der findes er af typen Inline, hvilket betyder at den monteres direkte på forbindelse mellem enten to kabler eller mellem kabel og modtager eller TV.

De kan også monteres mellem parabol og kabel for at forstærke signalet, hvor det kommer ind.

Det der er den store forskel mellem de forskellige forstærkere er hvilken type af stik som de har.

Hvis du har en forstærker med to hunstik, så passer de bedst til brug mellem to kabler, mens at et stik med et han- og hunstik passer bedst mellem en enhed og et kabel.

Det er derfor vigtig at du undersøger, hvor du gerne vil have forstærkeren monteret, så du er sikker på hvilke type af stik som forstærkeren skal have, inden du køber det.

De forskellige forstærkere kan også arbejde ved forskellige frekvenser i hz, hvilket kan have betydning for hvilken en der er bedst for dig.

De fleste arbejde i frekvenserne mellem 45 - 2400 Hz, men der kan være nogle forstærkere der arbejde i andre frekvenser, som muligvis ikke passer til din parabolsignal.

Det er derfor vigtigt at du også undersøger frekvensen som dit parabolsignal har, så du er sikker på at få købt en forstærker der passer dertil.

#4 - Har du brug for en parabol dæmper?

Det kan også være at dit signal er for stærk for dit TV og modtager til at kunne bruge ordentligt.

Din signalstyrke skal nemlig gerne ligge mellem 47 dB og 80 dB, hvor den optimale styrke ligger på omkring 52 dB.

Det er derfor muligt at dit signal er for stærk og derfor stadig ødelægger billedkvaliteten på dit TV.

Det første du kan undersøge inden du køber en parabol dæmper er, om der er tilsluttet for mange parabol forstærkere på dine kabler, da dette kan være grunden til at dit signal er for stærkt.

Hvis det stadig er for højt efter du har fjernet potentielle forstærkere, så er det at du nok har brug for en parabol dæmper.

En parabol dæmper kan monteres mere eller mindre hvor som helst på forbindelsen mellem parabol og TV, men det er anbefalet at installere den tæt på TV’et, da signalet stadig kan blive svækket af selve kablets længde.

Det er derfor vigtigt at undersøge signalstyrken på signalet fra din parabol, så du kan være sikker på om du har brug for en parabol dæmper eller ej.

Fordele ved parabol forstærker og parabol dæmpere

Der findes en del fordele ved at bruge forstærkere og parabol dæmpere til at justere dit signal, så du får den bedst mulige billedkvalitet ud af din parabol.

Derfor beskriver vi her en række fordele ved brugen af parabol forstærkere og parabol dæmpere, så du ved hvilke fordele du har ved at bruge dem i hjemmet.

Forbedre din billedkvalitet på TV’et

Fordelen ved en signalforstærker er at du kan forbedre billedkvaliteten på dit TV med et let og hurtigt fix.

Hvis du har et rigtig langt kabel fra parabolen til dit TV, så kan der opstå et nedbrydning af signalet,.

Det forværre billedkvaliteten og måske gør det helt umuligt at se hvad der sker på skærmen.

Med en forstærker kan du løse dette problem uden at skulle tilkalde en professionel, da det bare er en hurtig montering mellem kabel og modtager eller kabel og parabol.

Husk at installere forstærkeren inden signalet bliver svagt.

Forstærkeren virker bedst, hvis den bliver installeret inden at signalet fra parabolen bliver for svagt.

Hvis du installere forstærkeren på selve parabolen, så bliver signalet stærkere, men du har stadig problemet med den signal nedbrydning der sker undervejs i kablet.

I så fald kan det være at du er nødt til at bruge flere forstærkere end du egentlig har brug for.

Hvis du installere forstærkeren helt henne ved TV’et, så kan det være at signalet ikke bliver forstærket nok til at kunne få den billedkvalitet, som du gerne vil have.

Da kablet er den helst store synder ved dette problem, så vil det ikke hjælpe meget at montere forstærkeren lige ved parabolen.

I stedet er det en bedre ide at bruge forstærkeren mellem flere mindre kabler, så når signalet er ved at blive svækket, så bliver den forstærket igen inden den fortsætter langs det næste kabel i rækken.

På denne måde er du mere sikker på at du en god billedkvalitet på dit TV i hjemmet.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007