UDSALG - Klik her og se de mange gode tilbud

Vægbeslag

Vægbeslag til fladskærme. Monter skærmen på væg eller loft med et vægbeslag eller loftophæng. TV ophæng til alle skærme såvel LCD som LED skærme

Læs mere om Vægbeslag

Hvad er VESA?

Få det fulde overblik over VESA-standarden i vores informative video herunder, hvor du også får en masse info omkring tv-ophæng:


Vægbeslag til fladskærm


Hos avXperten forhandler vi løsninger til ophæng af fjernsyn i mange forskellige størrelsesordner.


Vi pryder os i særdeleshed af at være forhandlere af det prestigefyldte og kvalitetsbevidste mærke, Vogels, som leverer ophæng til mange forskellige typer af fjernsyn.


Du kan finde et vægbeslag til lige netop dit fjernsyn og tage din underholdningsoplevelse til det næste niveau.


Ikke alene er det en pladsmæssig praktisk anordning at placere fjernsynet på væggen; det er ligeledes en utroligt smuk løsning rent æstetisk.


Der er en lang række fordele ved at hænge sit fladskærmsfjernsyn op.


Måske er du træt af det evindelige kabelrod, måske har du brug for at spare lidt plads på gulvet, eller måske har du bare lyst til at tage et skridt mod minimalismen og et mere enkelt design i hjemmet? Uanset hvad din årsag måtte være, har avXperten et vægbeslag til dig og dit fladskærmsfjernsyn.


Bor du i en mindre bolig, er der meget plads at spare ved at hænge fladskærmen op frem for at benytte sig af et TV-møbel - såsom en skænk eller et dedikeret TV-bord.


Med et vægbeslag til din fladskærm hænger du ganske enkelt bare fladskærmen på den væg, der passer dig bedst.


Det er også en særdeles anvendelig løsning i soveværelset eller i køkkenet. Det er ligeledes overraskende nemt at hænge sit fladskærmsfjernsyn op, og du behøver derfor ikke have de mest handy hænder, før det kan lade sig gøre. Det er endda muligt, selv hvis du er tæt på at have 10 tommelfingre.


Hvilken type bør jeg vælge?


Når du vælger et vægbeslag til dit fladskærmsfjernsyn, er der to ting, som du bør overveje. Hvilken størrelse er mit fjernsyn og hvilket behov har jeg i forhold til montering af mit fjernsyn?


Hvis du er til en yderst diskret løsning, er vores mange varierende muligheder af ultraslim vægbeslag en rigtig god mulighed. Det er en elegant type ophæng, der sømløst blender ind i din væg.


Modellerne kommer også med udtræk og tilt-funktion, så du opnår den ultimative fjernsynsoplevelse, præcis som du ønsker den.


Du bør derfor overveje, i hvilket rum du ønsker dit fjernsyn, samt om det skal hænge statisk eller have en dynamisk funktion.


Er du til en endnu mere minimalistisk ophængsløsning, kan du tage et nærmere kig på vores magnetiske ophæng? Det er et dansk design, hvor det nordiske islæt slår tydelige igennem. Uden at gå på kompromis med kvaliteten lader det magnetiske vægbeslag dig hænge dit fladskærmsfjernsyn op, uden de magnetiske kræfter forstyrrer fjernsynets hardware.


Således kommer fjernsynet helt tæt på væggen og hænger udelukkende på en usædvanligt kraftig magnet. Det giver et utroligt eksklusivt udseende, der er umuligt ikke at forelske sig i.


Hvilke størrelser kommer vægbeslagene i?


Det er ikke kun størrelsen på dit TV, der har noget at sige. Dit vægbeslag skal nemlig også gerne have den rigtige størrelse. Her spiller både antallet af tommer og dit TV’s vægt ind, når du skal vælge dit vægbeslag.


For at gøre det lettere for folk at vælge vægbeslag kommer flere af dem i mål, der spænder over flere skærmstørrelser, så du kan bruge det samme vægbeslag til flere forskellige tv-størrelser.


TV-ophæng 10-32 tm


Den mindste kategori er 10-32 tm-klassen, hvor du finder vægbeslag til de mindre fjernsyn. Blandt disse modeller finder du mange smarte og stilrene løsninger, idet det nemt kan lade sig gøre, da TV-skærme i denne størrelse ikke hverken vejer eller fylder lige så meget, som når du kommer op i de store klasser.


Bæreevnen er her ganske imponerende. Selvom de fleste fladskærme næppe vejer mere end 10 kg, så har vægbeslagene til disse fladskærme en bæreevne på omkring det dobbelte eller mere, så du bør ikke frygte, at dit TV pludseligt falder ned fra væggen - hvis du altså har monteret vægbeslaget og TV’et korrekt.


TV-ophæng 32-42 tm


Der var engang, hvor først 32 tm og siden 42 tm blev betegnet som store fjernsyn. I dag er disse tidligere storskærme rykket ned i det, som man kan betegne som mellemkategorien. Herunder også når det gælder vægbeslag.


Spændet på de vægbeslag du finder i 32-42 tm kategorien er derfor noget mindre, end de den mindste og største klasse. Men har du et hjem, værelse eller stue, hvor du ikke regner med at lave mærkbart om på indretningen, så du kan få et endnu større TV, så gør det ikke noget.


Du er nemlig dækket ind til fremtiden med et 32-42 tm-vægbeslag, så du blot skal udskifte TV’et, når det engang bliver tid til det, hvorefter du holder symmetrien og looket i din stue.


Selv hos de mindre eller minimalistiske versioner af disse vægbeslag finder du en bæreevne på over 40 kg, så du har altså hurtigt et vægbeslag, der kan sikre et stilfuldt look, samtidig med at der er sikkerhed for, at fjernsynet bliver hængende.


TV-ophæng 42-80 tm


Her er vi oppe i den tunge ende, både når det gælder størrelsen på vægbeslag og de skærme, som de skal bære.


I 42-80 tm-kategorien er størrelsen sat ret bredt, så du skal sikre dig, at det enkelte vægbeslag også matcher til netop den størrelse TV, som du ønsker at hænge op på væggen.


Kravet om at understøtte et større og tungere TV betyder også, at vægbeslagene i denne kategori måske ikke er så elegante, som i de mindre klasser. Men det er så også fordi, at de skal bære et fjernsyn, der meget vel kan være to-tre gange større. Så der skal noget power til - og det kan koste lidt på det æstetiske. Men okay, det vil så også være gemt bag skærmen, så hvor meget har det egentligt at sige?


De helt store størrelser af vægbeslag i denne kategori kan bære en vægt på op til 70 kg, så du kan jo nærmest også bruge den til at lave pull ups, hvis du er i den lette vægtklasse. Og hvis dit vægbeslag er monteret korrekt. De fleste kommer dog med en vægtbegrænsning på 50 kg.


Hvordan finder jeg den rette størrelse vægbeslag?


Som sagt bør du være opmærksom på, at forskellige størrelser af fjernsyn ligeledes kræver forskellige størrelser ophæng. Det er både for din egen og dit fjernsyns sikkerhed.


Det er oplagt at tro, at man selvfølgelig bare måler fjernsynets rammer, men der er faktisk fastsat nogle vejledende standarder, kaldet VESA, som gør det let at finde den passende model til dit fladskærmsfjernsyn.


Tommelfingerreglen er, at du bør måle afstanden mellem skruehullerne på bagsiden af dit fjernsyn. Dette afgør, hvor stort et vægbeslag du skal erhverve dig.


Er der eksempelvis 600 millimeter i bredden mellem de to skruer og 400 millimeter i højden, skal du kigge efter et vægbeslag, der hedder 600x400. Du måler derfor ikke fjernsynet, men skruehullerne på bagsiden af fjernsynet. Det er nemlig disse, hvorpå vægbeslaget skal fastgøres.


Vær dog opmærksom på, at størrelsesangivelsen er vejledende, så husk, at mål efter på de fire monteringshuller på fjernsynets bagside.


Skulle du have et ældre vægbeslag, der er ikke er udformet ud fra VESA-standarden, så monteringshullerne ikke passer, så er der faktisk hjælp at hente. Du kan nemlig anvende en VESA-adapter, så du slipper for at lave flere huller i væggen.


Bord- og loftbeslag


Vi forhandler foruden vægbeslag til fladskærme også beslag til bord- og gulvmontering. Disse bordbeslag og loftsbeslag har mere eller mindre samme funktion som vægbeslaget, men kommer med en lang stabiliserende arm, hvorpå du monterer dit fladskærmsfjernsyn.


Det er derfor en mindre diskret løsning, men kan være fordelagtigt for dig, der ønsker at spare plads på væggen eller har brug for at montere dit fjernsyn eller sekundære skærm på skrivebordet.


Løsningen med bord- eller gulvmontering kan også komme i spil, hvis der er for stor afstand mellem sofagruppen og en væg, der egner sig til montering af vægbeslaget.


Montering af vægbeslag i hjørner


Hvis du ønsker at montere dit vægbeslag i et hjørne, så er det også muligt. Også selv hvis du har en større fladskærm end de små fjernsyn, som man normalt tænker på at montere på vippe- eller drejefunktion.


Disse vægbeslag kan også findes til fladskærme helt op i 60 tm, så der er i den grad åbnet op for mulighederne, når det gælder en anderledes opsætning af dit TV.


Her monterer du blot vægbeslaget på den ene væg i hjørnet, så bærearmen kan bevæges i den ønskede retning, så du opnår den ønskede placering af dit TV.


Kabelskjulere


Hvis du har elektroniske enheder installeret i dit hjem i dag, er du med sikkerhed bekendt med det kaos, der kan opstå, når man først har fået kablet hele projektet - måske endda flere samtidigt.


Det bliver hurtigt et værre rod. Med vores forskellige løsninger til kabelskjuling kan du nemt undgå, at gulvet ligner en ormegård fuld af kabler, der blot venter på at blive trukket ud eller være skyld i, at du eller en anden falder i dem. Vi forhandler flere forskellige former for kabelstyring.


Den mest diskrete løsning er en kabelbakke. Her kan du vælge mellem kabelbakker af plast eller kabelbakker i alu. Du kører ganske enkelt bare samtlige kabler gennem bakken, som kommer i forskellige størrelser og designs, også ligger alle kablerne gemt deri. Du undgår derfor at falde i dem. Samtidigt er det et virkelig elegant, diskret og praktisk løsningsforslag.


Har du virkelig mange kabler, kan du med fordel benytte dig af vores kabelnummerering som samtidigt er farvekodet. Så kan du let på forhånd se, hvilke kabler der hører sammen og til hvilken enhed de er tilkoblet. Foruden det æstetiske i en simpel afskærmning af kablerne er der nemlig også tænkt på brugervenligheden og det praktiske.


Sikrer dig den ultimative underholdningsoplevelse ved at hænge dit fjernsyn op med et vægbeslag og gå ikke på kompromis med kvalitet, fleksibilitet eller din pengepung.


Her finder du vores store udvalg af vægbeslag til fladskærme.


Du kan lynhurtigt klikke dig ind på det rette størrelsesforhold og få vist et bredt sortiment af produkter i den angivne størrelse.


Vogels vægbeslag


Det kan være lidt svært at snakke om high end-produkter, når det kommer til vægbeslag - og så alligevel ikke. Vogel er et fremragende eksempel på, at man godt kan lave high end-vægbeslag, hvor der både er kælet for funktionaliteten og designet.


Vogels vægbeslag er kendetegnet ved både høj kvalitet og et design, der giver en diskret installation af vægbeslaget, så det ikke virker bombastisk, selv når du skal have et stort TV op at hænge på væggen.


Vægbeslagene fra Vogel kører med den tidligere nævnte VESA-standard, så du let kan montere vægbeslaget på din fladskærm. Du skal dog lige huske at købe et vægbeslag, der passer til en fladskærm af din størrelse.


Læs meget mere om Vogels vægophæng, hvor du også kan se de forskellige design fra Vogel.


Apple TV-vægophæng


Dit Apple TV behøver ikke ligge smidt på dit TV-bord eller en reol tæt på dit TV. Der er andre og meget mere elegange metoder. Det er nemlig muligt at få et vægophæng til dit Apple TV.


Med et Apple TV-vægophæng kan du montere dit Apple TV på væggen, endda med et lækkert dansk design til Apple TV3 og Apple TV4.


Du kan med et Apple TV-vægophæng enten montere dit Apple TV bagpå dit TV, eller på væggen bag din fladskærm, så det er gemt og skjult af skærmen, hvilket er med til at give en mere minimalistisk stik.


Spillekonsolophæng


Drømmer du om at komme af med reolen eller skabet under dit fladskærms TV, der skjuler din Playstation eller Xbox, så er det faktisk muligt at finde et meget mere minimalistisk design, der kan montere din spillekonsol på væggen under eller ved siden af dit TV.


Med et spillekonsolophæng bliver din Playstation eller Xbox monteret på væggen via små vægbeslag og kabler, hvilket med de danskdesignede Floating Grip giver et meget minimalistisk udtryk.


Dine Playstation-controllere eller Xbox-controllere kan også få plads på væggen ved siden af konsollen. Floating Grip har nemlig også designet en tilsvarende løsning i form af PS4-controllervægbeslag og Xbox-controllervægbeslag, så de heller ikke skal ligge og flyde et sted.


Højttalerophæng


“Dine højttalere skal ikke bare stå og fylde i stuen”. Den kommentar er næppe uvant i de danske hjem. Men der er faktisk en del muligheder for, at du kan få god lyd og plads i stuen. Du skal blot bruge et højttalerophæng, så dine højttalere kommer væk fra gulvet og op i højden.


Denne ordning har en lækker bieffekt. Monteringen af højttalerne på væggen giver nemlig også en bedre lydoplevelse, end hvis de står på gulvet, en reol eller vindueskarmen.


Vores udbud af højttalerophæng kommer i både universale udgaver og fra konkrete mærker, hvilket giver dig muligheden for at få dine højtalere op at hænge med ophæng specielt udviklet til netop dem.


De universale højttalerbeslag kommer i mange varianter og udformninger, så her skal du nok undersøge, hvilket vægbeslag, der passer bedst til dine højtalere, inden du køber dem.


Selve udvælgelsesprocessen er måske lidt lettere, når det gælder Vogels’ højttalerbeslag, Soundbarbeslag, Sonos’ højttalerbeslag eller højttalerstandere, Amazon Echo-højttalerbeslag eller HEOS-højttalerbeslag.


Her er de enkelte højttalerophæng nemlig designet til specifikke højttalermodeller, hvilket gør det lettere for dig, når du skal vælge et højttalerbeslag til din højttaler.


Antennebeslag


I modsætning til dit vægbeslag så skal dette beslag nok monteres udenfor. Du behøver nemlig ikke kæmpe for at montere din antenne eller parabol, hvis du anvender et antennebeslag.


Her skal du blot montere antennebeslaget, hvorefter du fastgør antennen eller parabolen til antennebeslaget på den anviste måde.

Her finder du vores store udvalg af vægbeslag til fladskærme.

Du kan lynhurtigt klikke dig ind på det rette størrelsesforhold og få vist et bredt sortiment af produkter i den angivede størrelse.

E-mærketKøbsgaranti op til 50.000 DKK

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

 

avXperten.dk har 9.6 ud af 10 stjerner baseret på 16654 anmeldelser på Trustpilot.
avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Over 11.500
Varer på lager
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
E-mærket
Godkendt siden 2007