Lodning

Alt hvad du skal bruge til at lodde. Stort udvalg af tilbehør til både el- og gasloddekolber, samt tilbehør til lodningen som loddetin, stativ, printholder og tinsuger.

Læs mere om Lodning

Alt hvad du skal bruge til lodning

Arbejder du meget med lodning til dagligt, så kan du komme ud for perioder hvor du må på udkig efter nyt udstyr der bruges i forbindelse med lodning.

Du kan også komme ud for den situation hvor du mangler loddetin, da du er løbet tør.

Står du netop og mangler nye ting som fx en ny loddekolbe eller mere loddetin, så er det bare med at se på vores store udvalg af lodning-produkter her på siden.

Gør dig først og fremmest nogle konkrete tanker om hvad du præcist du måtte mangle af redskaber til lodning, inden du går hen og lave et afgørende køb. 

8 typer af produkter inden for lodning du kan købe til hjemmet eller arbejdspladsen

Som du kan se på vores side, så har vi et bredt udvalg af udstyr som du kan bruge til at skabe en god lodning med.

Er du ny indenfor lodning, så kan vores udvalg godt virke noget omfattende ved første øjekast, men bare rolig for herunder guider vi dig rundt i de forskellige lodning-produkter der er på vores side som fx en tinsuger eller en loddestation.

Vi kan kun anbefale dig at du bruger tid på at læse om alle de nyttige lodning-produkter der findes og bliv klogere på dem.

#1 - Loddekolbe

En loddekolbe bliver brugt i mange sammenhæng der omhandler elektronik som fx lodning af ledninger eller til større projekter der omfatter fx reparation af printplader.

En loddekolbe har en spids der bruges til at opvarme et bestemt område, så du kan foretage lodningen.

De fleste loddekolber findes i kompakte størrelser der egner sig godt til mindre og mellemstore lodningsopgaver.

Er det ikke så tit at du arbejder med lodning i forbindelse med gør-det-selv projekter, så kan det anbefales at gå efter en loddekolbe.

#2 - Loddetin

Når der skal arbejdes med lodning til fx mindre elektroniske komponenter, så skal der naturligvis bruge loddetin til det formål.

De kemiske egenskaber i loddetin er ofte en blanding af en stor mængde af tin sammen med mængder af kobber, sølv og eventuelle nogle andre kemikalier.

Vi har loddetin i forskellige størrelser der dækker over deres diameter, så du skal være opmærksom på hvor meget loddetin du vil gå efter på baggrund af de diverse lodningsopgaver, du måtte stå med.

Du kan læse meget mere om loddetin på vores side om dem og bliv klogere på de vigtige ting der er forbundet med brugen af det.

#3 - Loddestation

En loddestation bliver brugt til enten privat eller professionel brug og er en komplet ting hvor du både kan holde styr på din loddekolbe og andet loddeudstyr.

Der findes loddestationer i både en analog og en digital udgave, så det vil være op til dig at finde ud af hvilke af de to muligheder der vil passe bedst til dit arbejde med lodning.

En analog loddestation har knapper på sig, så du kan styre temperaturen på dens tilhørende loddekolbe.

En digital loddestation har til gengæld den mulighed at den er med et digitalt display, der gør det nemmere for dig at se den nøjagtige temperatur på spidsen af loddekolben og lave yderligere indstillinger med temperaturen.

#4 - Gasloddekolbe

En gasloddekolbe kan i forhold til den almindelige loddekolbe være et mere fleksibelt alternativ.

For med brug af en gasloddekolbe er du ikke bundet af en ledning, og det kan være meget praktisk de steder, hvor du ikke er i nærheden af en stikkontakt.

En anden praktisk ting ved en gasloddekolbe er at den kan bruges til lodning i de små og svært tilgængelige steder.

De fleste gasloddekolber har en driftstid på cirka 1 time af gangen ved mellemtemperatur, hvilket er værd at have med i dine betragtninger om at gå efter en gasloddekolbe.

Har du små og hurtige loddeopgaver du skal ordne, så kan en gasloddekolbe være en god løsning at have til rådighed.

#5 - Tinsuger

En tinsuger bruges til at fjerne enten gammelt lodning eller til at fjerne alt for meget af det smeltede tin, hvis du er kommet til at tilføje for meget.

Der findes to udgaver af tinsugere som du kan finde i vores udvalg af dem.

En standard tinsuger har en høj sugeevne der kan være nyttigt til at fjerne resterende loddetin godt og grundigt.

Tinsugeren kan opbevare det smeltede tin i dens metalbeholder, så du risikerer ikke at brænde dig på det varme loddetin.

Du kan også vælge at gå efter noget tinsugetråd til fjernelse af det overskydende loddetin ved aflodning.

Du kan købe tinsugetråd i praktiske spoler der ikke tager meget i dit værksted.

#6 - Tilbehør til lodning

Foruden tinsuger til at håndtere det overskydende loddetin, så findes der andre former for tilbehør til lodning.

Her er eksempler på andet tilbehør til lodning:

  • Rensesvamp. Den består af ståluld og er velegnet til at rense loddespidsen på loddekolben uden brug af vand.
  • Svamp til loddestation. Den kan være god at bruge til de forskellige typer af loddestationer i forbindelse med rengøring af loddetin.
  • Loddespids. Af og til kan en loddespids på din loddekolbe blive slidt gennem længere tids forbrug af den. Heldigvis har du mulighed for at købe en separat loddespids til den. Du skal dog tage højde for at den skal kunne passe sammen med den type af loddekolbe, du måtte eje.
  • Holder til loddekolbe. Den kan være uundværlig at have i dit værksted, så du kan have din varme loddekolbe placeret i, hvis du er færdig med at bruge den efter en lodningsopgave.
  • Printholder. Hvis du arbejder med print og påsætning af andre komponenter, så er det med at gå efter en printholder. Den er justerbar med låseskruer, så du kan indstille den til at holde print af andre størrelser.
  • Printholder med luplampe. Har du brug for godt arbejdslys, når du arbejder med små lodningsopgaver, så kan det anbefales at gå efter en printholder med luplampe. Med den kan du have en bedre chance for at se præcist hvad du lodder på fx printplader.

Er det tilbehør du kunne få brug for til lodning, så kan du læse mere om de forskellige typer af tilbehør på vores side. 

#7 - Elektronik forsegler

En elektronik forsegler kan bruges til at forsegle og isolere elektriske kredsløb og transformatorer.

På den måde kan du med en elektronik forsegler undgå strømlækage og utætheder i spoler der kan være med til at skade andre dele i fx en printplade.

En elektronik forsegler er vandafvisende og tørrer ikke ud.

#8 - Kølespray

En kølespray til elektronik kan være nyttigt at have til diverse lodningsopgaver.

Den kan bruges til at lokalisere termiske fejl i de elektroniske systemer.

Du kan også bruge en kølespray til hurtig nedkøling af komponenter under lodning i tilfælde af arbejde med varmefølsomme komponenter.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007