Loddekolbe

Kvalitetsloddekolber med forskellig effekt til lodning af alt fra småelektronik og stik til højtalerledninger og transformatordele.

Læs mere om Loddekolbe

Den perfekte loddekolbe til hverdagens handy man

Hvad end du til daglig arbejder med elektriske apparater og elektronik, eller om du bare nyder at fifle med elektriske projekter i din hverdag, så er en loddekolbe helt sikkert et must i din værktøjskasse. En loddekolbe er nemlig både praktisk og nem at betjene. Det er selvfølgelig vigtigt at have en vis grundlæggende viden om elektronik. Selvom det ikke er det største og mest komplicerede værktøj, så er det vigtigt man går forsigtig til værks og lære kolben at kende, hvis man ikke har beskæftiget sig med en før.

En loddekolbe er et lille instrument der, som det fremgår af navnet, er velegnet til at lodde diverse ting. Igennem en lodning fæstnes to stykker udstyr sammen – det kan være alt fra små stik og ledninger til transformatordele. Vores udvalg af loddekolber er designet således, at de er lette og nemme at holde i hånden og dermed betjene manuelt. Loddekolben tilsluttes typisk strøm, foruden dem der fungerer med lightergas, og når den er tilstrækkelig opvarmet er den klar til at lodde. Det er vigtigt, at du vælger en loddekolbe, der passer til din arbejdsopgave. Alt efter hvilken størrelse lodning og hvilke tekniske dele der skal loddes sammen, skal du nemlig vælge en loddekolbe, der er nøje tilpasset formålet. Vores loddekolber kommer med mange forskellige funktioner, som vil blive beskrevet på hvert enkelt produkt, så du har den bedste forudsætning for at vælge den rigtige.

Sådan bruger du din loddekolbe

Det er på ingen måde svært at betjene en loddekolbe. Først skal kolben varmes op. Husk; det er vigtigt at give sig tid til at gøre kolben tilstrækkelig varm. På den måde opnår man en bedre lodning. Imens kolben varmer op, er det en god idé at opbevare den på noget ildfast. Ligger man loddekolben direkte på bordet eller andre brandbare overflader, er der nemlig risiko for, at den laver brandmærker. Når loddekolben er klar tilsættes loddetinnet. Det er dette tin, der omslutter en ledning, eller kobler to ledninger eller stykker metal sammen. Herefter udføres lodningen ved at sætte loddekolben med loddetinnet imod det, som man ønsker at lodde.

At betjene en loddekolbe er først og fremmest et arbejde, der kræver meget finfølelse og meget sans for detaljer. Det er nemlig ofte meget små ting, som man sidder og fifler med. Ofte er det nogle meget, meget tynde ledninger og forbindelser, som man skal koble sammen. Netop derfor er vores udvalg af loddekolber udvalgt ud fra kriteriet om, at de skal være så lette i hånden og så nemme at bruge som muligt. Samtidig kan du iblandt vores udvalg finde forskellige produkter, som gør brugen af loddekolben endnu sjovere og endnu mere tilgængelig end ellers.

Disse specialprodukter kan du finde inden for loddekolber

De mest simple af vores loddekolber kan netop lodde ting. Disse kolber varmes op, og kan herefter bruges. Men hvis du ønsker det, kan det også gøres mere avanceret end dette; for eksempel kan du på vores hjemmeside finde loddekolber, som du kan justere temperaturen på, som du gerne vil. Dette kan være en fordel i forbindelse med de mere komplicerede opgaver – og typisk for den mere erfarne bruger. Desuden kan du også få de mere omfattende produkter. Disse indbefatter blandt andet loddekolber med digital loddestation. Disse displays er smarte, fordi de holder minutiøst øje med temperaturen. Elektronikken er desuden så fintfølende, at du hurtigt og nemt kan justere temperaturen lige præcis efter dit ønske.

Hvad er en loddekolbe?


Måske sidder du stadig og tænker over, hvad en loddekolbe egentlig er for en størrelse? Det spørgsmål får du svar på i dette afsnit:


Hvad er en loddekolbe? En Loddekolbe er et værktøj, man bruger til at opvarme loddesteder i forbindelse med det, der hedder blødlodning. Loddekolber bliver brugt på professionelt og på hobby-plan. Loddekolber er ekstremt egnede til små og præcise lodninger.


Så nemt kan det forklares, hvad en loddekolbe er. Hvis du gerne vil forsøge dig med en loddekolbe, så har vi et bredt udvalg til enhver smag og pengepung. Faktisk kan du købe en loddekolbe til den nette sum af 59 kroner, eller gå helt i den anden grøft.


I den anden grøft finder du en komplet loddestation, hvor du også får display med. Hvad dette præcist indebærer, kan du læse om i afsnittet nedenunder. Denne type loddekolbe er til dig, der hverken vil gå på kompromis med kvalitet eller brugervenlighed.


Loddekolbe med Display


Loddekolbe med display er til den moderne handy-man, der aldrig vil gå ned på udstyr. Vores Fixpoint Ep5 Loddestation er udstyret med et LCD Display, der gør det nemt at udføre alle former og typer af lodning til perfektion.


Denne type loddestation har et sofistikeret og avanceret elektronisk kredsløb, der giver dig mulighed for at kontrollere temperaturen på lodden. Nærmere bestemt kan du justere temperaturen mellem 150 - 450 grader.


Displayet viser dig præcist, hvor mange grader loddekolben er, og hvor meget du vil have temperaturen op på. Du kan altså overvåge processen ned til den mindste detalje.


Alt efter, hvor høj en temperatur du bruger, så ligger strømforbruget for den digitale loddestation på 48 til 230W.


Med den digitale loddekolbe behøver du aldrig vente længe på, at ordne de ting, der skal ordnes. Loddestationen har en utroligt kort opvarmningstid, hvilket i praksis betyder, at den kan varme op til 330 grader på blot halvandet minut.

En loddekolbe bruges i mange forskellige erhverv – både til lodning af ledninger, men også til større projekter på eksempelvis tagrender. For dig, som nyder at arbejde med elektronik og mekanik på egen hånd, kan det også være en god idé at have en loddekolbe derhjemme. Hvad end du har brug for en loddekolbe til dit arbejde eller til dit hjem, så finder du her på siden et kvalitetsudvalg af disse. Her finder du både de mere simple loddekolber og de mere avancerede med elektroniske displays, som kan justere temperaturen. Du finder også de praktiske loddekolber til lightergas, ligesom du kan finde de mere kraftige, der skal tilsluttes til strøm.

E-mærketKøbsgaranti op til 50.000 DKK

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Over 11.500
Varer på lager
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
30 dages returret
Vi hjælper altid!
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
E-mærket
Godkendt siden 2007