Antivirus

Antivirus og andre programmer, der beskytter din computer mod virus og angreb. Beskyt din computer mod orme, trojanske heste, adware, spyware og lignende.

Læs mere om Antivirus

  Antivirus - En vigtig beskyttelse til din computer

  Når du surfer på nettet med din computer, hvis du fx arbejder på research til en vigtig skoleopgave, kan du som mange andre forbrugere komme ud for en computervirus.

  En computervirus er et lille program som uden at du måske lægger mærke til det, kan lave kopier af sig selv der kan sprede sig til andre computere, samt stjæle følsomme filer fra din egen enhed.

  Hvis det her lyder skræmmende for dig, og det gør dig usikker i at bruge computere i det hele taget, så er der ingen grund til at gå i panik, for vi har en god løsning i form af vores udvalg af antivirus.   

  Antivirus, som også kendt som antivirussoftware, er en type program der er med til at beskytte din computer mod virus, så du kan trygt begå dig på nettet uden at risikere problemer.

  Der bliver med at ske nye udviklinger af computervirus-trusler, sådan er det også tilfældet med videreudvikling af antivirusprogrammerne, så de kan følge med udviklingen. 

  De antivirusprogrammer vi har på vores side passer til alle de tilgængelige styresystemer der findes i computere, så du kan være sikker på at det antivirusprogram, du vælger at købe, der passer til din computer der fx bruger Windows eller Linux.   

  10 smarte funktioner i antivirusprogrammer

  Er du usikker på hvad en antivirusprogram kan, da du måske aldrig har skulle tænke på at købe dig et til din computer, så hæng på herunder.

  For vi kommer til at gennemgå 10 smarte funktioner du generelt kan få gavn af ved køb af et af de antivirusprogrammer, vi har på siden her.

  Når du først har læst om deres egenskaber og den forskel de samlet set kan gøre for din computer, så tøv ikke med at sikre din computer mod computervirus.     

  #1 - Spamfilter

  Et spamfilters primære opgave er at scanne dine indkommende e-mails der havner i din mailboks.

  Hvis der er mails der ser mistænkelige ud med hensyn til ukendte personers mailadresser som du ikke har haft kontakt før, så ryger den i en spammappe.

  På den måde undgår du at åbne ukendte mails der fx udgiver sig for at være de offentlige systemer der kan have links, der giver vedkommende mulighed til at lægge computervirus eller stjæle personfølsomme data fra dig.       

  #2 - Anti-phishing

  Anti-phishing funktionen i et antivirusprogram kan anbefales at have aktivt kørende, mens du bruger din computer, da den er med til at forhindre phishingangreb.

  Phishinangreb omfatter manipulation af dig som forbruger med det ene formål at lokke fortrolige oplysninger fra dig som fx bankkontonumre, pinkoder eller adgangskoder.

  Anti-phishing gør dig opmærksom på netop de hjemmesider er mistænkt for phishing, så du undgår identitetstyveri.    

  #3 - Firewall

  En af et antivirusprograms mest basale funktioner, da en firewall er til at forhindre ondsindede hackere fra at få adgang til dit system.

  Firewall-funktionen holder dem altså på den anden side af muren ved at styre den trafik der kommer ind og ud af din computer.

  Det kan anbefale at have den funktion aktiv og kørende, mens du surfer på nettet, og især når du downloader forskellige programmer eller spiller onlinespil.   

  #4 - Beskyttelse mod spyware

  Som forbruger skal du være meget opmærksom på det software du vil installere på din computer, uanset hvad type software det drejer sig om. 

  For et ukendt program kan fx indeholde spyware, der giver en hacker mulighed for at udspionere dig og stjæle vigtige informationer fra dig.

  Et antivirusprogram vil gøre dig opmærksom på den mulige trussel ved at poppe frem med en besked for at sige til dig, at programmet er ukendt og er ikke godt bekendt med det, så er det med at klikke på “Afslår”.  

  #5 - Beskyttelse mod malware

  Denne beskyttende funktion er med henblik på at forhindre malware på din computer.

  Malware er også kendt som skadelig software der fx kan lave alvorlige systemskader på din computer og gøre den ubrugelig i værste tilfælde.

  Funktion mod malware i antivirusprogrammet giver dig besked hvis der er fare for malware. 

  #6 - Beskyttelse mod ransomware

  Ransomware hører til af de værste former for cyberangreb, da den fx kan blokere adgang til din virksomheds data og bliver dermed holdt som “gidsel”.

  Igen som med spyware og malware, så kommer antivirusprogrammet fra med en pop up-besked om mistænkeligt indhold. 

  Og igen er du ikke bekendt med indholdet, så tryk på afslår-knappen. 

  #7 - Realtime protection

  Med realtime protection via dit kommende antivirusprogram er du sikker på konstant beskyttelse.

  Det er en god funktion at have kørende, mens du surfer på nettet.

  Den giver dig besked med det samme, hvis der er noget indhold der vækker mistanke.   

  #8 - Scanning

  Scanning hører også til af et antivirusprogrammers standardfunktioner, og du kan foretage en manuel scanning af din computer uanset hvad, hvis du vil være sikker på at alt er beskyttet efter hensigten.

  Du kan indstille scanningen på dit kommende antivirusprogram, så den kan scanne din computer og alle dens filer igennem, når du fx er færdig med at arbejde med den efter en arbejdsdag.

  Det kan variere med tiden af scanning alt afhængigt af hvor meget indhold, du har på din computer.     

  #9 - Karantæne

  Hvis du kommer ud for en ukendt fil på nettet, der potentielt kan skade din computer og dens funktioner, så får du omgående en melding fra antivirusprogrammet.

  Dernæst kan du vælge at give antivirusprogrammet tilladelse til at komme den ukendte fil i dets karantæne, så den er holdt spærret der og ikke en trussel mere.

  På antivirusprogrammets oversigt af de skadelige filer kan du tømme den, så de bliver slettet for altid.     

  #10 - Netværksinspektør

  Denne funktion er med til at forhindre andre mennesker i at bruge dit wi-fi netværk.

  Den låser dit netværk, så det kun er dig der bruger det.

  Netværksinspektøren i et antivirusprogram hører også til de sædvanlige funktioner der følger med den type af program.  

  Fordelen ved at have antivirus på din computer

  Ved et køb af et antivirusprogram til din computer er du med til at sikre din digitale færden og undgå at din computer bliver inficeret af uvedkommende virusprogrammer.

  For et angreb i form af en computervirus kan betyde at du fx kan komme ud for at alle dine personlige oplysninger som CPR-nummer, sundhedsoplysninger, adgangskoder eller andet følsomt data om dig bliver offentligt og bliver udnyttet til identitetstyveri.

  Det vil sige at en person kan finde på at udgive sig for at være dig i den digitale verden og fx lave køb af diverse ting, som du selv aldrig ville købe, men som der bliver trukket penge fra via din netbank.

  En anden risiko der eksempelvis er forbundet med computervirus er at din computers styresystem bliver ødelagt og dermed tvinger dig til at reboote computeren fra ny, så den vender tilbage til de oprindelige indstillinger.

  Når du først har købt dig en af vores antivirusprogrammer, så vil det altid være nødvendigt for dig at opdatere det tit, så der ikke opstår sikkerhedshuller på din computer, som kan blive udnyttet mod dig.  

  Du gør dig selv en stor tjeneste ved at købe dig et antivirusprogram der er med til at passe din computer og dine personlige oplysninger, så du opnår både tryghed og selvsikkerhed.         


   

   

  Betalingskort

   

   

   

  Samlet score: 4.7 af 5

  avXperten
  MenuKontaktKurvSøg
  Dag-til-dag levering
  Alle hverdage, året rundt
  Robotstyrede priser
  Sikrer dig en god pris
  60 dages returret
  Vi hjælper altid!
  E-mærket
  Godkendt siden 2007