Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Arbejdsstol

Her på siden finder du vores udvalg af arbejdsstole, beregnet til at sidde på når du har stået op og arbejdet længe, eller fx arbejder i lave højder hvor det er trættende at stå bøjet forover.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Arbejdsstol

Arbejdsstol - Komfortabel siddeplads til de lange arbejdsdage

Hvis du sidder meget på arbejdet, så er det vigtigt at have en god stol i god kvalitet, så det ikke bliver hårdt for ryggen og lænden at sidde i lange perioder.

Du bør derfor overveje om du har brug for en god arbejdsstol, der er god til når du veksler meget mellem siddende og stående arbejde.

Med en god og solid arbejdsstol kan du få en stol som du kan bruge på arbejdspladsen, om det så er på kontoret eller på værkstedet, du kan finde en der passer dertil.

En ordentlig arbejdsstol hjælper dig med at holde en god siddeposition, så det medvirker til at du kan holde dig frisk og hvor arbejdet ikke slider nær så meget, som hvis du har en dårlig stol.

Det kan derfor hjælpe både på krop og sind at have en god arbejdsstol, da du her får muligheden for at blive mindre træt og potentielt nedsætter muligheden for at få rygproblemer i forbindelse med arbejdet.

5 ting du bør overveje når du køber en arbejdsstol

Hvis du gerne vil have en god og solid stol til din arbejdsplads, så kan det være vigtigt at gøre dig nogle overvejelser, så du kan få en stol der passer til din ryg og behov.

Vi giver dig herunder et par eksempler på overvejelser du kan gøre dig, så du er sikker på at få en stol der kan give dig en mere komfortabel arbejdsgang.

#1 - Hvilke situationer skal arbejdsstolen bruges i?

En arbejdsstol er generelt god til, hvis du udfører arbejde, hvor du enten veksler meget mellem siddende eller stående arbejde, eller hvis du har brug for at arbejde meget koncentreret i længere perioder.

Det kan f.eks. være hvis du arbejder som mekaniker, hvor du ofte skal frem og tilbage mellem værkstedet og bilen, og derfor ikke sidder så forfærdeligt længe af gangen.

Det kunne også være at du arbejder som frisør, laborant eller tandlæge, hvor du gerne skal kunne holde fokus længe ad gangen, og stolen ikke må komme i vejen for arbejdet.

Derfor er det en god ide at overveje hvilke arbejdssituationer som du kommer ud for, så du kan vælge den rette type arbejdsstol til opgaven.

#2 - Arbejdsstolens materiale

Hvis du gerne vil have en arbejdsstol, hvor du kan sidde behageligt, så bør du overveje hvilket materiale som den skal være lavet af.

Det kan også have stor betydning for stolens holdbarhed, især hvis den skal bruges på fabrikken eller værkstedet, hvor der let kan komme skader og ridser på stolen.

Hvis stolen skal bruges i værkstedet, så kan det være at du bør overveje at bruge et mere hårdført materiale som enten træ eller plastik, der kan holde til at blive stødt imod uden at det gør det helt store ved stolen.

Så kan du være bedre sikker på at stolen holder længere, men det kan også potentielt også være på kompromis af stolens komfort, da træ og plastik kan være af forskellig kvalitet.

Hård plastik og træ kan være meget hårdt for ryggen og lænden at sidde på i længere perioder, hvor det kan give gener og potentielt ødelægge arbejdsflowet.

Hvis du til gengæld har en stol med noget mere blødt plastik eller en polstret stol, så kan stolen være en del mere behagelig at sidde på, men kan muligvis hurtigt blive ødelagt af værktøj, oliespild eller andre uheld der kan forekomme på et værksted.

Det kan derfor være en god ide at overveje hvad du helst vil fokusere på, om det er komforten eller stolens holdbarhed.

Her udgør stolens materiale en stor del af den overvejelse, så du bør derfor vurdere nøje hvilket materiale din arbejdsstol skal være i, så den passer behovet for både dig selv og arbejdsmiljøet.

#3 - Ergonomisk Arbejdsstol

Når du skal have en ny arbejdsstol, så kan det være vigtigt at overveje hvilke funktioner og ergonomi som stolen skal have, så du får den bedst mulige ydelse ud af stolen på arbejdet.

Det kunne f.eks. være muligheden for at kunne hæve og sænke stolen, så du kan indstille højden så den passer til dine behov, om du så sidder bag skrivebordet eller klipper håret på en kunde i frisørsalonen.

Det kan også være en god ide at overveje hvor stor en bæreevne som stolen skal have, så du er sikker på at den kan holde til din kropsvægt plus hvad andet du potentielt kan bruge stolen til.

Mange stole giver dig også mulighed for at kunne dreje på den, hvilket gør det mere fleksibel når det kommer til at skifte position, hvilket kan være godt, hvis du gør brug af flere skærme eller skriveborde som du skifter mellem.

Det kan derfor være en god ide at gøre dig nogle overvejelser omkring stolens funktioner og ergonomi, så du er sikker på at få en god og behagelig stol til dine arbejdsbehov.

#4 - Arbejdsstol med eller uden ryglæn

Det kan være at du ikke skal bruge arbejdsstolen så ofte, og når det er, så skal du have plads til at bevæge dig omkring uden at blive begrænset af stolens form.

Her kan det så være en god ide at overveje om din arbejdsstol har behov for et ryglæn eller ej, da du uden et ryglæn får større mulighed for at kunne bruge stolen til forskellige opgaver.

Uden et ryglæn på stolen bliver det meget hurtigere og lettere at sætte sig ned, da du ikke skal dreje stolen hen på plads, så ryglænet er bag dig, men du kan bare sætte dig uanset hvilken retning den vender.

Det kan være godt til hvis du f.eks. som mekaniker hurtigt skal op og ned af stolen igen og igen i løbet af kort tid, hvor det ellers kunne være irriterende for ryglænet af gå i vejen.

Det kan potentielt ødelægge arbejdsflowet og effektiviteten i din arbejdsdag, så du ikke får nået nær så meget som du gerne ville.

Hvis du dog ikke har et ryglæn, så kan det være hårdt for ryggen at sidde ned, da der ikke er noget til at sikre dig at du holder en ordentlig rygposition.

Det kan i længden være rigtig hårdt for ryggen og potentielt give rygproblemer, så hvis du sidder meget ned i løbet af dagen, så er det vigtigt at have et godt ryglæn der kan hjælpe dig.

#5 - Arbejdsstol med eller uden hjul

Alt efter hvad du arbejder med, så kan det også være en god ide at overveje om din arbejdsstol skal bruge hjul.

Bevæger du dig meget frem og tilbage mellem forskellige arbejdsstationer, så kan det være en god ide at stolen har et sæt hjul, så du let kan trække den med dig rundt på arbejdspladsen.

Det kan dog være problematisk, hvis du har opgaver, hvor du skal f.eks. skal kunne spænde noget fast, men har svært ved det, da hjulene får stolen til at bakke bagud pga. trykket.

Det kunne potentiel give en del frustrationer, da det kan være svært at få tingene spændt helt fast, når du ikke har en fast stol.

I disse tilfælde kan en arbejdsstol uden hjul muligvis være en fordel, da du her er solidt fastsat på jorden og ikke er i fare for pludseligt at rulle væk mens du arbejder.

Ulempen er selvfølgelig at stolen ikke er nær så mobil, så hvis du skal flytte på den, så er du tvunget til at bære den med dig rundt.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007