Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Alt om AirTags » Sådan Virker de (Nem Guide)

I dette indlæg vil jeg forklare, hvordan Apple AirTags virker, samt give et indblik i nogle af de nøglefunktioner som Apple Airtags har.

Hvad er AirTags? AirTags er det rygtede navn på Apples smarte tracking enhed, som er en lille tracker der kan sættes på genstande der har værdi for dig, som du ikke vil miste, eller på ting som du nemt mister og har svært ved at finde igen. 

Hvis du vil vide mere om, hvad du kan bruge Apple AirTags til, samt ønsker du en trin-for-trin guide til, hvordan du aktiverer Apple AirTags, så læs videre herunder.

Sådan virker Apple AirTag

Apple AirTag er en lille sporingsenhed, som er formet som en lille mønt, der kan hjælpe dig med at finde dine personlige ejendele.

Du sætter dit Apple AirTag på den ting, som du ønsker at spore, og efterfølgende bruger du appen “Find” på din Apple enhed til at finde den pågældende ejendel.

Herunder kan du læse om 8 af Apple AirTags nøglefunktioner.

#1 - Sporing

Apple AirTags primære funktion er, at den fungerer som en sporingsenhed, som kan hjælpe dig med at holde styr på dine ejendele.

Når du sætter et AirTag på en af dine ejendele, kan du bruge dine andre Apple enheder til at finde de pågældende ejendele, samt overvåge placeringen af ejendele, når de er inden for Bluetooth rækkevidde.

#2 - Bluetooth forbindelse

Apple AirTags bruger Bluetooth Low Energy (BLE) til at oprette forbindelse til nærliggende Apple enheder, hvilket fx kunne være iPhones, iPads eller Macs.

Gennem Bluetooth forbindelsen, kan et AirTag overføre sin placeringsinformation til den enhed, som du har parret den til, samt de andre Apple enheder, der bruger det samme Apple-id.

#3 - Præcis søgning

Apple AirTag er udstyret med en ultrabredbåndschip, som sammen U1 chippen, der findes i iPhones 11 og nyere modeller, muliggør en funktion, hvor det er muligt at præcisere en lokalitet.

Denne funktion giver mere nøjagtige placeringsoplysninger, som gør det muligt for dig at finde dine AirTags på dine valgte ejendele.

#4 - “Find my” netværk

Hvis du har et AirTag, som er uden for Bluetooth rækkevidde af din parrede enhed, kan du stadig finde det.

Dette kan lade sig gøre gennem Apples “Find My” netværk, som er et netværk der udnytter signalerne fra andre Apple enheder til at hjælpe med at lokalisere dine ejendele udstyret med AirTags.

#5 - Privathed og sikkerhed

Selvom “Find My” netværket bruger andres signaler, går det ikke ud over ens privatliv, da Apple har implementeret privatlivsfunktioner for at forhindre uønsket sporing.

AirTags gemmer ikke nogen former for personlige data og er designet med kryptering og sikkerhedsforanstaltninger.

#6 - Individualisering

Du kan vælge at gøre dine AirTags mere personlige, ved at give dem navne og knytte dem til specifikke ejendele inde i “Find My” appen.

Det vil være med til at gøre det nemmere for dig at identificere og lokalisere dine forskellige ejendele ved hjælp af appen.

#7 - Udskiftelig batteri

Apple AirTags bruger batterier, som er udskiftelige.

Dermed kan du blot udskifte batteriet i dine AirTags, når de løber tør for strøm, frem for at skulle ud at købe nogle nye.

#8 - “Lost mode”

Hvis du mister en af dine ejendele, som er udstyret med et Apple AirTag, kan du sætte AirTagget i “Lost Mode” inde i “Find My” appen.

Det giver dig mulighed for at give dine kontaktinformationer til den person, som eventuelt finder den ejendel, du har mistet, og på den måde kan de hjælpe dig med at få den tilbage.

Hvad kan du bruge Apple AirTag til?

Der er mange muligheder for, hvordan du kan bruge Apple AirTag til at finde dine forskellige ejendele.

Et AirTag kan fastgøres til mange forskellige genstande, hvis blot du er lidt kreativ eller investerer i tilbehør til dit AirTag.

Herunder er nogle eksempler på, hvad du kan bruge dit AirTag til at finde, i tilfælde af, at du mister det.

 • Dine nøgler
 • Din pung
 • Tasker eller rygsække
 • Fjernbetjening
 • Kontroller til en spillekonsol
 • Computer
 • iPad/tablet
 • Din cykel

Et Apple AirTag kan bruges til mere end blot lokalisere genstande som dine nøgler og taske.

Du kan også bruge AirTagget til at lokalisere dit kæledyr, ved at placere AirTagget i en holder, som du kan sætte på dit kæledyrs halsbånd.

Sådan forbinder du Apple AirTags til din enhed

Processen i at forbinde dine nye Apple AirTags til din valgte enhed, hvilket eksempelvis kunne være en iPhone, er forholdsvis simpel, og herunder vil jeg trin-for-trin guide dig igennem den.

 1. For at forbinde dit AirTag til din enhed, skal du først fjerne batteripladen fra AirTagget
 2. Derefter skal du holde AirTagget tæt på den enhed, du ønsker at oprette forbindelse til. Dette kunne være din iPhone, iPad eller Mac
 3. Følg nu de vejledninger for opsætning af AirTag, der kommer op på din skærm
 4. Når du har forbundet AirTagget til din valgte enhed, kan du placere den på den ejendel, du ønsker at spore
 5. Nu kan du bruge “Find” appen til at finde den ejendel, hvor du har placeret AirTagget

Sådan bruger du “Præcis søgning” i “Find” appen

For at du kan bruge “Præcis søgning” til at finde dine ejendele i “Find” appen, skal din iPhone være en iPhone 11 eller en nyere model.

Herunder vil jeg trin-for-trin guide dig igennem, hvordan du kan bruge “Præcis søgning” i “Find” appen.

 1. Åbn “Find” appen på din enhed
 2. Tryk på på “Genstande”, som du finder i menuen nederst på skærmen
 3. Vælg den genstand, du ønsker at finde, og tryk derefter på “Find i nærheden”
 4. Følg de vejledninger, du får på din skærm. Du kan eventuelt bevæge dig rundt, indtil din enhed har fået forbindelse til AirTagget, da dette kan hjælpe med at oprette forbindelsen
 5. Følg de instruktioner, du får på din enhed til at finde din forsvundne ejendel
 6. Når du har fundet din ejendel, kan du trykke på “Udført”

Ofte stillede spørgsmål om AirTags

Hvad er Apple AirTags rækkevidde?

Apple AirTags rækkevidde er omkring 30-45 meter, hvis du er i et åbent miljø. Hvis du har forskellige barrierer, fx en mur, kan dette påvirke rækkevidden.

Dog kan Apple AirTags anvende signalerne fra andre Apple enheder til at hjælpe med at lokalisere dine ejendele.

Hvilke Apple enheder er AirTags kompatibel med?

For at Apple AirTags er kompatibel med din Apple enhed, kræver det, at den bruger: iOS 14.5 eller nyere, hvis det er en iPhone, iPadOS 14.5 eller nyere, hvis det er en iPad, eller macOS 11.3 eller nyere, hvis det er en Mac Hvis du vil bruge “Præcis søgning” i “Find” appen, kræver det at du har en iPhone 11 eller en nyere model.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søg