Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Composite kabler

Stort udvalg af composite kabler og adaptere til composite. Vi har composite kabler i mange forskellige længder og kvaliteter samt composite splittere.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Composite kabler

Composite kabel - 5m (RCA)
1 Anmeldelser
Composite kabel - 5m (RCA)
1 Anmeldelser

AV-kabel
Tilslut DVD-afspiller til TV

Læs mere På lager
Hama Subwoofer/Composite kabel 1,5m (Phono) ST
Hama Subwoofer/Composite kabel 1,5m (Phono) ST

Med guldbelagte stik
Til transmission af audio eller video signaler

Læs mere Fjernlager
Levering: 3-5 hverdage
Senest 26. juli 2024

Composite Kabler - Effektiv Overførsel af Videosignal

Her på siden finder du vores udvalg af Composite kabler, som bruges til overførsel af composite Video signal.

Composite kabler bruges til at overføre analogt videosignal, som er det signal som du har inden det kombineres med et lydsignal.

Composite kabler er ofte en del af et Phonokabel og det bruges ofte til ældre modeller af udstyr til video.

Hvis du er i tvivl om hvad du skal være opmærksom på når du skal vælge et composite kabel, så læs med herunder, hvor vi har samlet noget information, der kan hjælpe dig til at finde det rigtige kabel til din opsætning og behov.

4 ting du bør vide om Composite Kabler

Der findes forskellige længder og stiktyper på composite kabler, og det kan godt være svært at finde rundt i de forskellige betegnelser og muligheder med composite kabler.

Herunder har vi samlet lidt information, som kan hjælpe dig med at finde frem til det bedste composite kabel til din opsætning eller dine enheder.

#1 - Typer af Composite Kabler

Der findes typisk to typer af composite kabler, et der er beregnet til kun at overføre det analoge videosignal via en enkelt kanal, hvilket også kaldes for CVBS, som står for Composite Video Baseband Signal, men CVBS kan også stå for Color Video Blanking and Sync.

Men der findes også et kabel som kaldes for et Subwooferkabel og dette kan overføre ENTEN lyd ELLER video signal, stadig i et analogt signal via en kanal.

De fleste bruger dog composite kablet til at overføre videosignalet som en del af et phonokabel, med et stik til henholdsvis lyd og video.

Det er vigtigt at du overvejer hvad du skal bruge composite kablet til, således du kan få fat i den rigtige type af composite kabel, da de to typer ikke er gode til det samme.

Skal du bruge kablet til at overføre et videosignal, for eksempel direkte fra kamera til tv skærm, så kan du med fordel vælge et CVBS kabel, som kun egner sig til videosignal.

Skal du derimod bruge kablet i en bil til at forbinde subwooferen med forstærkeren, så kan du med fordel vælge et subwoofer kabel.

#2 - Længde på Composite Kabel

Det kan altid anbefales at holde kabler så korte som muligt, uanset om der er tale om et elkabel eller et signalkabel.

Dette anbefales for at holde signalet optimalt gennem kablets længde, således at tab af signalstyrke minimeres og så der ikke er en masse kabel rullet sammen bag en reol, hvor du kan risikere at kablet bøjes/knækkes eller bliver udsat for kabelstøj/interferens..

Composite kabler fås i forskellige længder og du bør beregne hvor langt kablet skal være for at kunne nå fra den ene enhed til den anden, og i denne beregning tage højde for om kablet skal trækkes omkring hjørner, eller op og ned af vægge eller rundt om døre.

Skal du blot bruge kablet en gang imellem, så det ikke skal ligge fast, men blot kunne tages frem ved behov, så vælg et kort kabel, som ikke bliver længere end højst nødvendigt.

Du kan ofte finde composite kabler i længder på:

 • 1,5 m
 • 2 m
 • 3 m
 • 5 m

#3 - Stiktyper på Composite Kabel

Stiktyperne på composite kabler er ofte enten RCA stik eller jackstik, det mest almindelige til nyere apparater er dog RCA stik.

Det du skal være opmærksom på er om du har brug for et hun eller et han stik, i den pågældende stiktype.

Hun stikket bruges ikke så ofte på selve kablet, da det oftest er det stik der sidder i selve apparaterne, men det kan dog findes og bruges i så fald ofte til at omforme kønnet på et stik.

Derudover kan du også finde composite kabler med flere stik, som kaldes for splittere, hvilket giver dig mulighed for at splitte signalet op til flere enheder.

Du vil ofte kunne finde følgende stikkombinationer på composite kabler:

 • RCA han til RCA han
 • RCA han til RCA hun
 • RCA hun til RCA hun

Nogle Composite kabler har guldbelagte stik, og dette er ofte tegn på at kablet er i en høj kvalitet, da guldbelægningen er en enestående leder for signalet, og det menes derfor at kunne forbedre signaloverførslen betydeligt.

#4 - Farve på Composite Kabel

Du kan få composite kabler i mange forskellige farver, men oftest vil disse kabler, uanset hvilken farve kablet har, have et gult stik, da dette er farven for composite Video signalet.

Du kan ofte få composite kabler i farverne sort, grå og hvid, men du kan også af og til finde kablerne i andre farver.

Du kan eksempelvis bruger forskellige farver, til at farvekode forbindelsen mellem forskellige enheder.

Det kan især være en fordel, hvis du skal have mange enheder forbundet med forskellige composite kabler, så det på den måde bliver lettere at finde det rigtige kabel, til den rigtige enhed.

Forlæng kablernes levetid

Et composite kabel holder i meget lang tid, hvis du passer lidt på det, og da kablerne ofte bruges efter behov, og kun sjældent til en fast installation, bliver de ofte fundet frem og pakket sammen mange gange i løbet af deres levetid, hvilket slider på kablets ledere.

Du kan forlænge kablernes levetid, ved at følge nedenstående råd:

 • Undgår at bukke kablerne
 • Opbevar kablerne ved stuetemperatur og tørt
 • Rul kablerne sammen i en cirkel og opbevar dem enten liggende fladt eller hængende
 • Undgå at trække i kablet, men træk i stedet i stikket

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007