Ergonomisk Pegeredskab

Ergonomisk Pegeredskab til computere, så du nemt kan skrive og bruge musen uden at skulle flytte din hånd til en trådet mus. Fås fx som et touch-pad der ligger i forlængelse af dit keyboard.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Ergonomisk Pegeredskab

Ergonomisk Pegeredskab - Kan forbedre din arbejdsposition

Hvis du arbejder meget på computeren i dagligdagen, så kan det være vigtigt for dig at have ordentlig støtte til dine hænder og håndled, da du potentielt kan blive godt slidt i hænderne, hvis de ikke får ordentlig understøttelse.

Det kan derfor muligvis være en fordel for dig at kunne få et ergonomisk pegeredskab, også kaldet en ergonomisk mus, eller ergonomisk touchpad, der kan hjælpe dig med at få en mere behagelig stilling, når du sidder og arbejder ved computeren.

Et ergonomisk pegeredskaber er en form for håndledsstøtte med en indbygget touchpad, som du enten kan have liggende mellem dig og tastaturet, eller som selv har et indbygget tastatur.

På den måde skal du ikke bevæge hænderne nær så meget, når du bruger computeren, da du ikke skal gribe fast i musen hver gang du gerne vil klikke på et objekt på skærmen.

Så kan du i stedet bruge touchpaden og knapperne på det ergonomiske pegeredskab, hvilket både kan spare dig tid, og give din en mere behagelig stilling, mens du arbejder.

Det kan derfor være fordelagtigt for dig der sidder meget og skriver, eller laver excel ark, på kontoret, da det at række ud efter musen kan være forstyrrende for arbejdsprocessen og dårligt for håndleddet i længden.

3 Ting du bør overveje når du køber ergonomiske pegeredskaber

Når du sidder meget på kontoret, så kan det være at du gerne vil have mulighed for at kunne forbedre din skriveposition, så du kan undgå at overbelaste dine hænder og håndled.

Her kan det være en god ide at gøre dig nogle overvejelser, så du kan være sikker på at få en ergonomisk mus eller touchpad, der kan give dig den støtte som du har brug for under arbejdet.

Du kan herunder finde et par eksempler på overvejelser, som du kan gøre dig, så du har lettere ved at vurdere, hvilken type pegeredskab der passer til dine behov.

#1 - Typer af ergonomiske pegeredskaber

Der findes en del forskellige typer af ergonomiske pegeredskaber på markedet, så det kan være en god ide at gøre dig nogle overvejelser omkring hvilken type, som du gerne vil have.

Den første typer af ergonomiske pegeredskaber du kan finde er en, hvor du har en rullestav bygget ind i selve designet.

Rullestaven giver dig mulighed for at kunne styre musen på computeren ved at rulle den med dine fingre, hvilket gør det lettere for dig at kunne holde den samme stilling med hænderne.

Det hjælper dig med at holde hænderne i en behagelig stilling der kan formindske chancen for slid og udviklingen af museskader på dine hænder og håndled.

Ergonomiske pegeredskaber med touchpad giver dig en touchpad ved tastaturet, som du kan bruge med fingrene til at styre computeren.

Du kender nok mest touchpaden fra bærbare computere, og de fungere præcis på samme måde i dette tilfælde, men du har den ekstra bonus at have en god overflade til dine hænder.

Ergonomiske pegeredskaber med touchpad har ofte en indbygget funktion, hvor den kun fungere hvis du sætte en eller flere fingre på overfladen, så du ikke kommer til at bruge dem når du ikke har brug for den.

Det er især vigtigt, når overfladen ligger tæt ved hænderne og tastaturet, så du kan hurtigt komme til at hvile hånden på touchpaden uden at du lægger mærke til det.

Så kan du være sikker på ikke at bliver frustreret over at musen bevæger sig rundt på skærmen mens at du sidder og skriver, bare fordi at dine håndflade ligger på touchpadden.

De fleste typer ergonomiske mus og touchpads er kompatibel med både Windows og Apple OS, så du kan bruge dem til begge type computere uden de store problemer.

Eksempler på type af ergonomiske pegeredskaber:

  • Ergonomisk pegeredskab med touchpad
  • Ergonomisk pegeredskab med rullestav

Ulempen ved et pegeredskab der har en rullestav i stedet for en touchpad er, at det kan være vanskeligt at kunne få gjort det ordentligt rent, da du bliver nødt til at rense rullestaven hele vejen rundt, og der kan stadig opstå skidt i rummet under staven, da der kan ske en ophobning af snavs.

Så hvis du foretrækker at kunne have let ved at gøre dit pegeredskab rent, så kan det være at du muligvis vil foretrække en model med en form for touchpad end en med rullestav.

På den måde kan det være en vigtig overvejelse for dig at vælge mellem de forskellige typer, da der både er fordele og ulemper ved dem alle.

Så kan du være mere sikker på at få et ergonomisk pegeredskab der passer til dine behov, så du får så meget ud af det som muligt.

#2 - Antal knapper på det ergonomiske pegeredskab

De fleste ergonomiske pegeredskaber eller ergonomiske touchpads har en eller flere forskellige knapper, som du selv kan programmere til forskellige ting alt efter behov.

Det giver dig mulighed for selv at kunne vælge hvilke genveje du gerne vil have på pegeredskabet, så du f.eks. hurtigt kan åbne forskellige programmer du bruger ofte, eller så du hurtigt kan kopiere specifikke makroer ind i dit regneark.

På den måde undgår du at skulle bruge en masse tid på at kigge igennem forskellige menuer for at kunne finde de programmer som du skal bruge, men kan i stedet bare trykke på den pågældende knap.

Det kan spare dig både tid og energi, især hvis virksomhedens system kan være lidt uoverskueligt.

Det kan derfor være en fordel for dig at overveje om du gerne vil have nogle programmerbare knapper på dit ergonomiske pegeredskab, da du så kan få mere glæde ud af det.

#3 - Fordele ved ergonomiske pegeredskaber

Der er en række forskellige fordele ved at bruge et ergonomisk pegeredskab over andre typer for styringer af computeren.

Generelt, så skal du ikke bevæge hænderne særlig meget når du sidder og skriver, og hvis du hurtigt skal bruge musen for at lave nogle få ændringer, så kan det hurtigt hylle dig ud af dit arbejdsflow, da du er tvunget til at løfte hånden en del væk fra tastaturet for at kunne lave ændringerne.

Med et ergonomisk pegeredskab, så har du enten en rullestav eller touchpad lige ved hånden, da de vil sidde i forlængelse af tastaturet, hvilket betyder at du ikke skal bevæge hænderne mere end når du skriver, og derfor kan holde stillingen.

Det kan hjælpe dig med at gøre dit arbejdsflow bedre, så du kan være mere effektiv i dagligdagen.

Derudover, så vil pegeredskabet hjælpe dig med at give dine hænder og håndled en god understøttelse, så de ikke ligger på en dårlig måde der kan skabe slid i dine hænder.

Så hvis du laver rigtig meget skrivearbejde på arbejdet, så kan det være en fordel at investere i et ergonomisk pegeredskab, så du kan skåne dine hænder for potentielle overbelastninger.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007