Præcisionsvægt

Her på siden finder du et udvalg af præcisionsvægte, til helt præcis og specifik måling af vægt. Denne type vægt er især velegnet til brug i laboratoriet eller fabrikker, hvor der skal laves helt præcise vægtmålinger.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Præcisionsvægt

Præcisionsvægt - Lav nøjagtige og præcise målinger

Har du brug for at kunne veje dine lette genstande meget nøje og med stor præcision?

Så kan det være at du har brug for en præcisionsvægt der kan hjælpe dig med at få målt dine genstande med meget høj nøjagtighed.

Det giver dig mulighed for at kunne lave meget præcise målinger, hvilket kan være rigtig brugbart, hvis du f.eks. skal blande forskellige stoffer eller elementer sammen, hvor blandingsforholdet skal være meget nøjagtigt.

Præcisionsvægte bruges meget i laboratorier, hvor du gerne skal kunne lave meget præcise målinger for at kunne få det rette resultat, eller i køkkenet, hvor specifikke retter skal bruge nøjagtige målinger for at den pågældende ret ikke bliver ødelagt i processen.

Der kan derfor være mange situationer, hvor du kan få brug for en god og solid præcisionsvægt, så du er sikker på at kunne få en præcist resultat, samt at vægten holder længe.

4 ting du bør overveje når du køber en præcisionsvægt

Hvis du gerne vil have en vægt der kan hjælpe dig med at måle dine genstande med meget høj præcision, så bør du gøre dig nogle overvejelser, så du er sikker på at få den rette vægt med hjem.

Du finder derfor herunder en række eksempler på overvejelser du kan bruge som inspiration til at finde den præcisionsvægt der passer bedst til dine behov.

#1 - Hvad skal du bruge præcisionsvægten til?

Der er mange situationer, hvor du kan få brug for præcise målinger af forskellige genstande, hvor en præcisionsvægt kan være meget brugbar at have i hjemmet.

En præcisionsvægt giver dig mulighed for at kunne veje med en nøjagtighed på helt ned til 0,1g, og nogle af de dyrere modeller kan give dig endnu mere præcise målinger, hvis du skulle have brug for det.

Det kan f.eks. være et godt værktøj at have ved hånden i køkkenet, hvis du gerne vil lave en glasur, da det kræver en meget præcis blanding af ingredienser for at glasuren får den rigtige form, farver mm.

I de fleste tilfælde vil du nok ikke have brug for så nøjagtig en præcision, men til de specifikke og specielle retter som kræver at du er lidt mere præcis, så er en præcisionsvægt uundværlig.

En præcisionsvægt kan også være et godt værktøj indenfor specifikke erhverv og uddannelser, hvor du gerne skal være sikker på at dine målinger er så præcise som muligt, da mere præcise målinger giver mere præcise resultater.

Det kan hjælpe dig der arbejder i laboratorier med at kunne korrekt måle de rette blandingsforhold i væsker og forskellige elementer, så du er sikker på at få den rette vægt.

Det kan være meget vigtigt, da den forkerte mængde stof let kan komme til at give et anderledes resultat, og potentielt spilde meget arbejdstid, hvis dine målinger ikke er korrekte eller nøjagtige nok.

Derfor kan det være en god ide at investere i en god præcisionsvægt, så du er sikker på at vægten er meget nøjagtig og solid, da den nok kommer til at blive udsat for daglig brug i uddannelses- og erhvervssammenhæng.

#2 - Præcisionsvægtens vægtkapacitet

Du bør også overveje, hvor høj din præcisionsvægts kapacitet skal være, da det kan få stor betydning for hvor stor en mængde som du kan måle på samme tid.

Nogle materialer kan veje mere end andre, og da vægten bruger et meget fint og følsomt mekanisk system til at kunne veje vægten, så er det vigtigt at du ikke overskrider den angivne vægtkapacitet.

Det kan potentielt gøre skade på selve vægten og betyder at den enten ikke kan måle længere eller at vægten kommer ud af balance, så den ikke måler med den samme præcision som før.

De mere præcise og nøjagtige vægte som ofte bliver brugt inden for laboratorier og uddannelser, hvor de har en nøjagtighed helt ned til 0,001g, kan generelt ikke veje så meget ad gangen, da vægten er meget præcist indstillet.

Eksempler på maksimum vægtkapaciteter:

 • 100 g
 • 400 g
 • 500 g
 • 600 g
 • 750 g
 • 1,5 kg
 • 3 kg

Større vægte der også kan måle meget nøjagtigt er generelt en del dyrere end præcisionsvægte med en lavere kapacitet, men det kan være at det er nødvendigt for at kunne få en vægt der kan opfylde dens formål.

Det er derfor vigtigt at du overvejer hvor stor en vægtkapacitet du har brug for, når du køber en præcisionsvægt, da det gerne skal passe med dine behov.

#3 - Præcisionsvægtens størrelse

Hvis du har en stor mængde af stoffer og genstande som du skal have målt vægten på, så kan det være at det ikke kun er vægtkapaciteten som du skal overveje, men selve vægtens størrelse.

Da det ofte er meget lette genstande som du vejer på en præcisionsvægt, så kan det godt komme til at fylde rigtig meget på selve vægten, hvis du skal have målt meget af det.

Det kan derfor være en god ide at overveje, hvor stor en vægt du skal have, da genstande og stoffer med stor volumen, men lille vægt hurtigt kan komme til at optage meget plads.

Generelt vil du ofte ikke have brug for den helt store præcisionsvægt, da det ikke er store mængder som du skal veje på almindelig vis, men det kan være en fordel i f.eks. laboratorier og uddannelsesinstitutioner at have mulighed for at have større præcisionsvægte, så du får mere fleksibilitet i forhold til de målinger du kan lave.

Til køkkenet vil en almindelig præcisionsvægt ofte have en fin størrelse til at kunne udføre de fleste opgaver, da de i sidste ende blot kan veje flere gange for at nå den mængde du skal bruge til madlavningen.

#4 - Valg af måleenheder

Når du skal vælge en præcisionsvægt, så kan det være en god ide at overveje hvilke målingsenheder som den skal kunne vise dine resultater i.

Det kan give dig en del fleksibilitet når det kommer til forskellige opskrifter eller forsøg, da du får lettere ved at kunne regne målene om til forskellige målingsenheder.

Det kunne f.eks. være at du har fået en opskrift fra udlandet af, hvor den er beskrevet i en anden måleenhed end du er vant til.

Så kan du let slå præcisionsvægten over på den pågældende måleenhed, så du stadig kan være sikker på at følge opskriften nøje uden at skulle bekymre dig om at skulle stå og lave hovedregning for at kunne finde de rette værdier i gram.

Eksempler på måleenheder til Præcisionsvægte:

 • Gram
 • Ounces
 • Troy ounce
 • Karat
 • Grains

Der findes en række forskellige måleenheder, som også kan bruges i forskellige sammenhæng, hvorfor det også kan være meget brugbart i laboratorier, så du er sikker på at få de rette målinger.

Generelt så giver muligheden for at kunne vælge måleenheden på vægten dig en del fleksibilitet til at kunne lave flere forskellige forsøg og målinger, uden at skulle bøvle med ekstra hovedregning.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007