Klik her for at se JANUARUDSALG TILBUD  -  Spar op til 20%

Termo madkasse

Termo madkasse til opbevaring af din varme eller kolde madpakke. Hvis du ønsker at bevare din mad på den bedste måde, er en god termo madkasse den absolut bedste løsning.

Læs mere om Termo madkasse

Termo Madkasse til både varm og kold mad

En Termo madkasse giver dig mulighed for at undgå lunkne madpakker i børnenes skoletasker eller at kunne nyde en god varm ret, når du er på farten.

Her på siden finder du vores udvalg af termo madkasser til både kolde og varme retter, som gør det let at få variation i madkassen, hvad enten det er til skolen, arbejdet eller en picnic tur i det fri.

Du kan finde mange forskellige varianter af termo madkasser, som både kan være elektriske med plads til køleelementer eller helt simpelt bygge på isoleringseffekten, hvilket betyder at de blot holder på enten varmen eller kulden.

Termo er ofte synonym med isolering og når der eksempelvis snakkes om termo madkasse, så dækker dette begreb ofte over madkasser der er isolerede, men ofte forstås begrebet ret bredt, til også at omfatte madkasser der har en anordning til enten at køle eller varme, eller indeholde et køleelement.

Med de mange forskellige muligheder for at finde en termo madkasse, kan det være svært at finde ud af hvad du skal kigge efter, for at sikre dig at du finder en termo madkasse, der kan holde til at blive brugt, og samtidig kan holde på varme eller kulde i flere timer.

Herunder har vi derfor samlet en række ting, som du med fordel kan kigge efter, når du skal vælge den næste termo madkasse til skolen, arbejdet eller en tur i det fri.

5 ting du bør vide om Termo Madkasser

Der findes mange forskellige typer og modeller af termo madkasser, og det kan godt være svært at vælge, for de varierer både i funktion, størrelse, form, design og materialer.

Vi har samlet en række ting, som du med fordel kan overveje, inden du køber en termo madkasse, så du kan få lettere ved at finde den helt rigtige til dit behov og ønsker.

#1 - Typer af Termo Madkasser

Som nævnt er der en lang række typer af termo madkasser, og det er ikke alle typer, der egentlig er så meget termo over, men de hører dog ofte ind under den samme betegnelse.

Tidligere var en madkasse blot en boks, med et aftageligt låg, hvor der kunne opbevares et antal rugbrødsmadder, men i nyere tid er madkassen blevet til meget mere end dette.

Mange mennesker har nemlig ikke lyst til at spise det samme hver dag og eventuelle minder om en lunken madpakke med leverpostejsmadder og kødpølse på rugbrød, der har ligget i tasken i flere timer, giver sjældent lyst til at tage en madpakke med.

Men med nye madkasser, eksempelvis termo madkasser, er det nu muligt at have en lang række forskellige retter med, fordi det er muligt at finde madkasser der kan holde maden kold, eller varm, og holde tæt.

Det er måske af samme grund at du lige nu sidder og kigger efter en termo madkasse, så du også kan undgå at købe mad på tanken, men derimod tage lækre retter med hjemmefra.

Der findes typisk 4 typer, som går under betegnelsen termo madkasser:

  • Termo madkasse - Isoleret madkasse i enten fleksibelt eller hårdt materiale, hvor varmen eller kulden holdes inde i kassen.
  • Kølemadkasse - En madkasse med plads til et køleelement, som eksempelvis kan fryses ned i fryseren og lægges i madkassen inden du tager afsted
  • Elektrisk madkasse - En madkasse med mulighed for både at køle eller varme maden op, dette kræver ofte tilslutning af strøm.
  • Køletaske til madkasse - kan ofte sammenlignes med almindelige køletasker, men er ofte udført i fleksibelt isolerende materiale, hvori du kan bruge de tilhørende madkasser, og derved holde maden kølig.

Fælles for alle disse typer er at de kan holde din mad frisk i op til 5-6 timer, men det er ikke alle der egner sig lige godt til både koldt og varmt.

Hvis du tager udgangspunkt i at vælge din termo madkasse ud fra egenskaber som eksempelvis Isoleringsevne, tæthed, størrelse og materialer, så er du rigtig godt på vej til at finde frem til en madkasse der passer til dig.

#2 - Isolering i Termo Madkasse

Isolering i en termo madkasse kan være forskellig til model til model, men isoleringen består oftest af en vakuumisolering eller et isolerende fleksibelt materiale.

  • Vakuumisolering - Ved vakuumisolering skabes der et vakuum mellem to overflader, oftest mellem to lag af rustfrit stål. Vakuumet forhindrer enhver varmeudveksling, og derved forhindres varme både i at slippe ud og at trænge ind. Denne isolering er derfor effektiv både ved varme og kolde væsker eller madvarer.
  • Isolerende materiale - Isolerende materiale er ofte isolering ved hjælp af et varmereflekterende materiale, eksempelvis en blød yderskal, med isolering af aluminium monteret på vatteret stof eller lignende. Denne isolering er god til at reflektere varmen, men blokerer ikke for udefrakommende kulde, lige så effektivt som vakuumisolering. Dog kan fylder denne form for termo madkasse ofte minimalt, når den ikke er i brug.

#3 - Tætheden i Termo Madkassen

Hvis du gerne vil have forskellige fødevarer og retter med i din nye termo madkasse, kan det være en god idé at vælge en model, der er helt tæt, så der ikke kan trænge væske eller lignende ud i din taske.

Samtidig er det værd at være opmærksom på at hvis en termo madkasse ikke kan holde væske inde, så kan den ofte heller ikke isolere effektivt, da der i så fald også kan trænge varme ind eller ud, af samme utætheder.

Så har du en termo madkasse der ikke holder tæt, så er det højst sandsynligt på tide at skifte den ud med en ny.

Du kan selv gøre noget for at sørge for at termo madkassen ikke bliver utæt med tiden, og det kan du gøre ved at følge vedligeholdelsesvejledningen for madkassen og samtidig beskytte den mod slag og skader.

#4 - Størrelse og form af Termo Madkassen

Når du skal vælge din nye termo madkasse, så vælg en madkasse der lige passer til den mængde mad du skal have i den.

Jo mere spildplads der er i en termobeholder, uanset om det er en termo madkasse eller en termokande, jo mere varme, eller kulde, skal der afgives fra indholdet til den omgivende luft, før at termoeffekten er optimal.

Det vil sige at indholdet skal afgive varme til luften i beholderen før at temperaturen bliver stabil, og dermed mister indholdet noget varme eller kulde.

Derfor er det en fordel at vælge en madkasse der passer størrelsesmæssigt til den mængde indhold du forventer at bruge den til.

Du kan efterhånden finde termo madkasser i mange forskellige former, lige fra firkantede bokse, til runde bøtter, og eksempelvis kan de runde bøtter være bedre til eksempelvis suppe, hvor de rektangulære kan være praktiske til rugbrødsmadder eller rester fra aftensmaden.

Så vælg en form, der passer til dit behov og få mest muligt ud af din nye termo madkasse.

#5 - Termo Madkassens Materiale

Du kan finde termo madkasser i mange forskellige materialer, og nogle materialer er mere holdbare og effektive end andre.

Rustfrit stål er et af de mest brugte materialer til termo produkter, da det er meget holdbart og er ideelt at bruge til vakuumisolering.

Rustfrit stål har også den fordel at det ikke tager smag eller farve af madvarer, så du vil kunne undgå at kæmpe med en ildelugtende madkasse.

Samtidig er rengøringen nem og du kan undgå bakterieudvikling.

Du kan også finde termo madkasser i fleksibelt materiale, som stof og alu, som har en varmereflekterende effekt, og her er det ofte nødvendigt med nogle plastbokse til opbevaring af selve maden.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Dag-til-dag levering
Alle hverdage, året rundt
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007