Luftkølere og ventilatorer på lager - Se her!   -   Bliv kølet ned i sommervarmen.

Beskyttelsessæt

Er du skater eller står du på rulleskøjter. Et beskyttelsessæt er den ideelle løsning. Albue-, knæ- og ankelbeskyttere samlet i et sæt

Filtrér

Læs mere om Beskyttelsessæt

Beskyttelsessæt - Slip for skrammer og skader når du dyrker sport

Hvis du eller dine børn dyrker meget sport i fritiden, så kan du komme ud for at nogle sportsgrene er mere aktive og derfor kan øge muligheden for at komme til skade, mens du dyrker den.

Derfor er det ofte en god ide at investere i noget beskyttelsesudstyr, hvis du dyrken en sport, hvor der er en øget risiko for hudafskrabninger eller fald.

Det kan være sportsgrene som f.eks. at stå på skateboard, rulleskøjter, løbehjul eller segboards, hvor du ofte dyrker sporten i nærheden eller på asfalten.

Asfalt kan hurtigt lave hårde skrammer, hvis du ikke beskytter dig ordentligt, når du bl.a. køre på skateboard.

For at beskytte dig selv og dine børn mod potentielle skrammer, så kan du her finde et udvalg af forskellige beskyttelsessæt, der kan hjælpe med med at beskytte specifikke udsatte områder på kroppen, som albuer, knæ og håndled.

4 ting du bør overveje når du køber beskyttelsessæt

Dyrker du meget sport, hvor du bevæger dig hurtigt rundt på asfalten, så kan det være en god ide at investere i en eller flere beskyttelsessæt, så du kan minimere antallet af skrammer du får, hvis du kommer til at falde.

For at sikre at du får dig et ordentligt beskyttelsessæt, så skal du gerne gøre dig nogle overvejelser, så kan være mere sikker på at få et sæt der passer til dine behov.

Du kan herunder finde et par eksempler på overvejelser du kan gøre dig, så du har bedre mulighed for at kunne vurdere, hvilken type beskyttelse der passer bedst til dig.

#1 - Brugen af beskyttelsessæt

Det første du bør overveje er om der er behov for beskyttelsesudstyr i den sportsgren eller aktivitet du dyrker, og i så fald, hvilke type udstyr.

Hvis du dyrker mange sportsgrene, hvor du bevæger dig meget på asfalten, som f.eks. skateboard, løbehjul eller lignende, så er der altid en risiko for at du måske kan falde, hvilket kan give gode skrammer på både arme, ben og hoved.

Her er det så vigtigt at du kigger efter et beskyttelsessæt der indeholder alt det beskyttelsesudstyr du skal bruge til når du står på skateboard.

Det kan også være at du bare bruger skateboardet som almindeligt transportmiddel i byen, men så kan det stadig være en god ide at have beskyttelse på, da du så ofte vil færdes i trafikken.

Dyrker du mere ekstreme sportsgrene som f.eks. Hardball eller Paintball, så vil det ofte indeholde at du både løber, falder og smider dig rundt på banen, hvilket hurtigt kan slide på alle dine hænder og led.

Her kan det hjælpe at have nogle ekstra knæ-, albue- og håndledsbeskyttelse, der kan minimere det slid der kommer på dine led, når du løber rundt på banen.

Aktiviteter hvor du gerne skal bruge beskyttelse:

 • Hardball
 • Paintball
 • Skateboard
 • Segboard
 • Rulleskøjter
 • Løbehjul
 • Mountainbike

Køre du mere på cykel eller mountainbike, så har du nok ikke behov for ekstra beskyttelse på albuer og knæ, men det kan dog stadig være en fordel at have noget beskyttelse på håndled og hoved.

Der kan være mange hårde bump og dyk, når du køre terrænkørsel på mountainbike, og det kan være rigtig hård for håndleddet, hvis du ikke et ekstra lag til at tage det værste af stødet fra cykelstyret.

Derudover, så vil der altid være en risiko for at du vælter, og her kan en hjelm være rigtig god til at beskytte hovedet, og minimere potentielle skader du kan pådrage dig, hvis du skulle vælte.

#2 - Typer af beskyttelsessæt

Der findes en række forskellige typer beskyttelsesudstyr på markedet, og det kan være en god ide at vide, hvilke muligheder du har, så du kan vælge det rette beskyttelsessæt til dine behov.

Langt de fleste typer beskyttelsesudstyr benytter sig af en anatomisk form, hvilket betyder at de følger kroppens form og de kommer derved til at sidde bedre fast.

De har også svære ved at blive løse mens du bevæger dig rundt.

Det hjælper dig med at sikre at beskyttelsen sidder korrekt, selv når du bevæger dig meget, som du ofte vil gøre når du dyrker sport.

Det betyder også at udstyret ikke kommer til at forstyrre eller hæmme dine bevægelser, så der vil være minimal irritation fra udstyrets side, så det ikke påvirker dine resultater.

Knæbeskyttere bliver fastspændt omkring dine knæ og hjælper dig mod at komme til skade på knæet, hvis du f.eks. skulle vælge eller skrabe knæet mod asfalten.

Da der ikke er meget mellem hud og knogle på knæet, så er det et meget udsat sted, der hurtigt kan gøre meget ondt, hvis det ikke er ordentligt beskyttet.

Derfor kan knæbeskyttere være noget godt udstyr, alt efter hvilken sport du dyrker.

Eksempler på typer af beskyttelse du kan få:

 • Knæbeskyttere
 • Albuebeskyttere
 • Håndledsbeskyttere
 • Handsker
 • Hjelm

I næsten alle sportsgrene, så er det vigtigt at beskytte hovedet, da det er en af de vigtigste kropsdele vi har til rådighed.

Derfor vil det ofte være en god ide at investere i en god og solidt hjelm, der kan hjælpe dig ved at give dig et beskyttende lag mellem hovedet og potentielle stød der kan forekomme.

#3 - Størrelsen af beskyttelsessættet

En anden ting du bør overveje, når du skal købe noget beskyttelse er, hvilken størrelse du skal bruge for at udstyret passer dig.

Det er vigtigt at beskyttelsessættet har den rigtige størrelse, da det ellers kan betyder at det ikke sidder ordentligt på dig, og dermed ikke beskytter nær så godt, som det ellers ville.

Er udstyret for stort til dig, så kan du risikere at det rutsjer rundt, mens du løber og dyrker sport, hvilket kan både være irriterende og potentielt øge risikoen for at du vælter.

Eksempler på størrelser på beskyttelsesudstyr:

 • Small
 • Medium
 • Large

Du skal derfor gerne undersøge hvilken størrelse du har brug for, og hvilke mål som de individuelle størrelser har, så du er mere sikker på at kunne få et beskyttelsessæt der passer til din krop.

På den måde kan du være sikker på at sættet passer, og beskytter dig godt mens du dyrker sport.

#4 - Aldersgruppen for beskyttelsessættet

Dyrker dit barn meget sport, eller gerne vil lære at køre på løbehjul eller stå på skateboard, så skal du gerne have noget sikkerhedsudstyr til dit barn, så du er sikker på at de ikke kommer til skade.

Da dit barn nok stadig er i voksealderen, så er det vigtigt at du vælger noget beskyttelsesudstyr i den aldersgruppe som barnet tilhører, da der eller vil være en risiko for at udstyret ikke vil sidde ordentligt.

Det kan potentielt formindske hvor effektiv beskyttelse udstyret giver dit barn, og det er derfor anbefalet at du køber beskyttelsesudstyr der er passende for barnets aldersgruppe.

Eksempler på aldersgrupper:

 • 4 - 6 år
 • 6 - 9 år
 • 9 - 13 år

Med den rette type beskyttelse i den rigtige størrelse, så giver det dit barn mulighed for at bedre at kunne fokusere på sporten, og du skal ikke bekymre dig om at de kan potentielt komme til skade.

På den måde kan du gøre det lettere og mere sikkert for dine børn at dyrke sport.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007