Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Forstærker til bil

Mangler du lige det ekstra for at få fantastisk lyd til bilens stereoanlæg, så har vi løsninger her på siden. Vores forstærkere til bilen giver dig mulighed for at fintune lyden i dine bilhøjttalere.

Filtrér
Sortering

Læs mere om Forstærker til bil

Forstærker til bil 400W (4 kanal) Kenwood KACM1814
Forstærker til bil 400W (4 kanal) Kenwood KACM1814

Kompakt bilforstærker
4 kanals stereo forstærker

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 29. juli 2024
Forstærker til bil 500W (2 kanal) Sony XMN502
Forstærker til bil 500W (2 kanal) Sony XMN502

2 kanals stereo forstærker
Optimal luftcirkulation

Læs mere Fjernlager
Levering: 4-6 hverdage
Senest 29. juli 2024

Forstærker til bil - Oplagt til bilentusiaster

Her på siden finder du vores udvalg af forstærkere til bilen, som er en smart løsning hvis du gerne vil have en endnu federe lyd ud af dit bilstereo.

En forstærker er ofte kernen i ethvert bilstereo anlæg og denne kan ofte trække både subwoofer, og med flere kanaler, også højttalerne i din bil.

Der sidder med stor sandsynlighed allerede en forstærker i din bil fra fabrikkens side af, og den sørger for at forstærke signalet, så dette kan nå ud til dine højttalere i bilen.

Den lyd du kan høre afhænger således både af den forstærker der er i bilen og af dine højttalere.

Du kan tilføje en ekstra forstærker i din bil, som så forstærker signalet fra den formonterede forstærker, og dette kan give dig en dyb og mere skalerbar lyd, som du kan høre ved en højere volumen.

Hvis du er i tvivl om hvilken forstærker du skal vælge, eller hvordan du finder frem til en der passer til dit behov og ønsker, så kan du læse mere om forstærkere til bil herunder.

5 ting du skal vide når du kigger efter forstærker til bil

Der findes rigtig mange forskellige modeller af forstærkere til bilen, så for ikke at fare vild i alle disse modeller, kan det være en fordel at have lidt basisviden omkring forstærkere til bilen.

Herunder har vi samlet lidt information, som kan klæde dig bedre på til at finde den rigtige forstærker til dit behov.

#1 - Antal kanaler i Forstærker til bil

Antallet af kanaler i din nye forstærker til bilen, afgør hvor mange enheder du kan tilslutte til forstærkeren.

Har forstærkeren kun en enkelt indgang kaldes denne for en monoblock, og den er beregnet til at slutte en subwoofer til forstærkeren gennem.

Har du 2 kanaler i din forstærker til bilen, kan du slutte to højttalere eller 1 subwoofer til forstærkeren.

Med 3 kanaler kan du tilslutte 2 højttalere OG en subwoofer, og kan dermed for eksempel tilkoble bilens to forreste højttalere til forstærkeren, hvor du så vil få glæde af den dybere lyd foran, men knap så meget bagi.

Hvis du skal have de to højttalere ved bagsædet med på den fede lyd, så får du bruge for fem kanaler, som giver mulighed for tilslutning af fire højttalere og en subwoofer.

Forstærkere til bil med fire kanaler giver dig kun muligheder at tilslutte enten fire højttalere eller 2 højttalere og to subwoofere eller to subwoofere, derfor kan du ikke både have koblet for- og bagsæde højtalerne til, uden at du må undvære bassen.

Så antallet af kanaler i forstærker til bilen, fortæller dig hvor mange enheder du har mulighed for at tilslutte til forstærkeren.

#2 - Maximal effekt i Forstærker til bil

Effekten af en forstærker måles i Watt, og effekten fortæller dig noget om hvor kraftig forstærkeren er.

Det er ofte når en forstærker er for svag, at diskanten i højttaleren brænder af, fordi at den mindre kraftfulde forstærker, hvis den bliver presset ud over evne, kan begynde at hakke i lyden, og dette belaster højttalerens opbygning meget.

Derfor bliver effekten af en forstærker ret vigtig for dig at kigge på.

Jo kraftigere forstærkeren er, altså jo flere Watt, jo renere og mindre forvrænget lyd, kan du opnå i dit bilstereo.

Her bør du kigge efter den maksimale effekt, angivet i specifikationerne på forstærkeren, og hvor stor denne effekt bør være, afhænger både af højttalernes effektivitet og indbyrdes afstand.

Men du skal være opmærksom på at der ikke sker noget ved at du vælger en for stor forstærker, som du kobler til højttalerne, det er bedre end at købe en for lille forstærker.

#3 - Klasser af Forstærkere til bil

Forstærkere er inddelt i 5 klasser alt efter hvilken effekt de har, og klasserne er benævnt med A, B, C, A/B, D.

Herunder kan du se hvad de forskellige klasser af forstærkere betyder:

Klasse A forstærkere til bil

Er den ældste og teknologisk set også den mest simple forstærker at bygge, da denne klasse er fuldstændig analog.

Klasse A forstærkere er kendt for at give en varm og musikalsk lyd, men er også lidt upraktiske, da alle de indbyggede transistorer har brug for fuld kraft, uanset om du spiller højt eller lavt på bilens anlæg.

Forstærkere til biler i denne klasse leverer kun et meget lavt antal Watt, men bliver ofte meget varme og har brug for køleplader, som ofte ikke er helt billige.

Klasse B og C forstærkere til bil 

Klasse B og C forstærkere til biler er mindre relevante og meget sjældent brugte, og det kan skyldes at denne type forstærker kan forvrænge lyden ret markant.

Selvom denne type forstærkere har en stor styrke, en høj effektivitet og en forbedret temperatur stabilitet, er de dog sjældent det bedste valg, hvis du ønsker en god og ren lyd.

Klasse A/B forstærkere til Bil

I en Klasse A/B forstærker deles transistorerne i udgangstrinnet om at drive højttalerne, dette gøres på skift mellem transistorerne.

Effekten i en klasse A/B forstærker øges i takt med volumen og det betyder at spiller du højt er effekten høj, spiller du lavt er effekten lav.

Denne type forstærker bliver knap så varme, da kun cirka halvdelen af strømmen ender som varme, derfor har de brug for mindre køleplader.

Klasse A/B forstærkere er, ligesom Klasse A forstærkere, analoge og har en naturlig og varm klang, uden at forvrænge musikken.

Klasse D forstærkere til bil

Klasse D er den sidste nye klasse og her ligger de digitale forstærkere, som ofte er meget kraftfulde og mere kompakte end de andre klasser.

Nogle digitale forstærkere kan også levere analogt signal, og disse kaldes ofte for hybridforstærkere.

Klasse D forstærkere er bygget på en helt anden måde end de øvrige klasser, der mere minder om en FM-transmitter end en traditionel forstærker.

Digitale forstærkere er dog særdeles effektive og har stort set ikke brug for køling, da alt strømmen bruges til at forstærke musikken, derfor er der heller ikke et stort behov for køling.

#4 - Termisk kontrol i Forstærker til bil

Nogle klasser af forstærkere til biler, kræver køling for at regulere temperaturen, så forstærkeren ikke overopheder under brug, og selv om de digitale modeller stort set ikke udvikler varme, så kan der stadig være brug for termisk kontrol af disse.

I nogle digitale forstærkere er der indbygget en automatisk termisk kontrol, der sørger for at forstærkeren ikke overopheder eller svigter.

Hvis en forstærker bliver alt for varm, kan lyden begynde at falde ud og i sidste ende kan forstærkeren blive ødelagt.

Du kan dog selv gøre meget for at give din forstærker de bedste muligheder for at levere den mest optimale ydelse.

Da de digitale forstærkere til biler ofte udvikler meget lidt varme, er det ofte nok, hvis du sørger for at der er en god luftcirkulation omkring forstærkeren, hvilket vil sige at du ikke gemmer den væk for eksempel mellem bagsædet og en subwoofer.

Hvis ikke din nye forstærker har en indbygget termisk kontrol, skal du være yderligere opmærksom på at sikre den gode luftcirkulation omkring forstærkeren.

#5 - Farve, størrelse og andre features

Forstærkere til biler er oftest digitale og denne type er væsentlig mere kompakt i størrelsen end tidligere klasser.

Digitale forstærkere til biler kan variere i den fysiske størrelse fra model til model og det er vigtigt du overvejer hvor meget plads, du vil bruge til forstærkeren, så du får en størrelse der passer til dette.

Den fysiske størrelse har sjældent en betydning for forstærkerens ydeevne og styrke, så vælg en der passer til din bil, sammen med subwooferen.

Forstærkere til biler er efterhånden blevet et meget bredt produkt og du kan finde forstærkere i næsten alle farver, så din forstærker kan passe sammen med interiøret, bassen eller noget helt tredje i bilen.

Derudover kan nogle forstærkere lyse i forskellige farver, blinke i takt til musikken og meget mere, det er næsten kun fantasien der sætter grænsen.

Derfor bør du overveje hvilken farve du ønsker, men også om forstærkeren skal have nogle særlige features, som for eksempel lys og andre effekter.

Brand
0
0
0
0
Vælg alle
Leveringstid
0
0
0
Vælg alle
Pris (kr)
Min:
Max:

 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007