Kamera filter

Med et ordentligt kamerafilter kan du sortere og filtrere lyset der når ind til kameralinsen. UV filtre beskytter mod stærk lys, mens andre typer linser har andre virkninger.

Læs mere om Kamera filter

Kamera Filter - Fang de bedste billeder med det rigtige filter

Her på siden finder du vores udvalg af kamera filtre, som kan hjælpe dig til at optimere dine fotos, da lyset kan filtreres for den bedst mulige detaljegrad.

Et kamera filter er et stykke tilbehør til dit kamera som i den grad kan forbedre dine fotos billedkvalitet, alt efter hvilket filter du vælger.

Der findes nemlig flere forskellige typer af kamera filtre, som kan bruges til forskellige formål, har forskellige egenskaber og forskellige funktioner.

Hvis du er i tvivl om hvilket kamera filter, der er et “must-have” til dit kamera, så læs med herunder, hvor vi har samlet lidt mere information om de forskellige typer af filtre.

6 kamera filtre du bør vide mere om

Der findes mange forskellige typer af filtre til dit kamera og især 6 typer bør du kende til, da de kan forbedre og beskytte dit kamera, alt efter hvilken type billeder du tager.

Herunder finder du en kort gennemgang af de forskellige kamera filtre, som du med fordel kan læse mere om.

#1 - UV Kamera Filter

Et UV kamera filter kaldes også af og til for et beskyttelsesfilter, fordi det ofte bruges til at beskytte kameraets frontlinse mod ridser, fedtfingre og støv.

Samtidig har UV kamera filteret den fordel at det også beskytter linsen mod UV lyset, hvilket er praktisk og kan forbedre fotos taget i solrige egne.

Fordelen ved et UV filter er at det er forholdsvis billigt og det er nemt at skifte ud, hvis der skulle komme ridser eller lignende i filteret, sammenlignet med at skulle udskifte selve linsen.

#2 - Polfilter til kamera

Oplever du af og til refleksioner, matte farver eller en svag kontrast i dine fotos, bør du kigge nærmere på et Polarisationsfilter.

Polarisations kamera filter kaldes også ofte for et polfilter, og virker lidt på samme måde som et par polariserede solbriller, og fjerner lysrefleksioner, og gør farver og kontraster skarpere.

Hvis du ofte tager billeder udendørs, i sne eller tæt ved vand, kan du næsten ikke undgå at få brug for et polfilter til dit kamera, da der ofte vil være lysindfald og refleksioner fra mange vinkler.

Ud over at beskytte linsen og blokere for solens UV stråler, så bliver farverne i billedet ofte klarere, så du faktisk kan se at græsset er grønt og vandt blåt.

Polfilteret er desuden fantastisk til at øge kontrasten ved sort/hvid fotos, så motivet står skarpere på billedet.

#3 - ND Kamera Filter

Hvis du ønsker at tage fotos med en høj grad af kunstneriske effekter, for eksempel skyer der trækker lange striber over himlen, kan du med fordel overveje at kigge på et ND kamera filter.

Denne type filter kan betyde at du kan bruge væsentligt længere lukkertider på kameraet, og det kan give meget flotte effekter, når du vil fotografere motiver med bevægelse, og fange denne bevægelse i dit billede.

Der findes forskellige styrker af ND kamera filtre og alt efter hvilken styrke du vælger, kan du bruge kortere eller længere lukkertider, og du kan også finde variable ND filtre, hvor du kan indstille styrken, ved at dreje på filtret.

#4 - Close-Up Kamera Filter

Som navnet antyder er et Close-up kamera filter et filter der udover at beskytte linsen, giver dig mulighed for at tage billeder af motiver helt tæt på.

Close-up filteret sørger for at selv om motivet næsten rører kameraets linse, så står det stadig helt skarpt på dit foto, alt afhængig af hvilken dioptri du har valgt filteret i.

Dioptrien er et tal for hvor tæt du kan komme på motivet, jo højere tal, jo tættere kan du komme på motivet, uden at risikere at billedet bliver uskarpt.

#5 - Forløbs Kamera Filter

Forløbsfilter, også kaldet graduerings filter, er et kamera filter, som kan hjælpe dig med at graduere lyset eller eksponeringen på et billede.

Et forløbs kamera filter har rent visuelt, når du kigger på filteret en graduering, som går fra klart glas til en grålig tonet glas.

Hvis du nyder at tage billeder af landskaber, så er et forløbs filter for langt de fleste fotografer et must-have.

Du kan eksempelvis undereksponere forgrunden eller overeksponere himlen, når du for eksempel tager billeder af en solnedgang eller -opgang.

Dette kan skabe mere drama og få billedet til at bliver mere levende og dragende.

Graduerings filtre kan fås med forskellige densitets-egenskaber, som angives som værende: hårdt, blødt eller stærkt.

#6 - Firkantet Kamera Filter

Da linsen på langt de fleste kameraer oftest er rund, lyder det måske mærkeligt at overveje et firkantet kamera filter, men de firkantede filtre har nogle helt klare fordele.

Firkantede kamera filtre kaldes også ofte for Cokin-filtre efter opfinderen af dette smarte stykke udstyr.

Firkantede filtre sættes på kameraet ved hjælp af en adapter, og det kan betyde at du kun har brug for en enkelt størrelse af hvert filter.

Samtidig er det meget hurtigt at skifte filtret og udformningen betyder at du nemt kan kombinere flere typer af filtre, for at opnå en endnu bedre effekt i dine billeder.

Ulempen med de firkantede kamera filtre er at det er mest praktisk at sætte kameraet på et stativ, da filtrene ikke sidder fast, og dermed kan de falde ud af adapteren, hvis du vipper kameraet for meget til siden eller ned ad.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007