Leder du efter FM Nødradio eller Powerbanks?

Pentax

Her finder du vores udvalg af kikkerter m.m. fra mærket Pentax. Pentax sikrer en utrolig holdbar kikkert, med fantastisk zoom-evne og mange andre funktioner afhængigt af modellen.

Læs mere om Pentax

Pentax - Kendt for kameraer, kikkerter og teleskoper

Pentax er nok mest kendt for deres kameraer i meget høj kvalitet, men virksomheden producerer også kikkerter, teleskoper og udsigtskikkerter.

Det er især kvaliteten af produkterne som Pentax er særlig kendt for og uanset om du er fugle-elsker, stjerne-entusiast eller bare elsker en god tur i naturen, så kan du finde Pentax kameraer til din hobby, i en meget høj kvalitet fra Pentax.

Selv om Pentax i dag er en del af Ricoh koncernen, så er kvaliteten ikke blevet ændret og nysgerrigheden til hele tiden at forbedre mulighederne for entusiaster lever i bedste velgående hos udviklerne af Pentax produkter.

Pentax produkternes kvalitet afspejles især i linsernes opbygning, der giver en helt enestående klarhed, som skyldes den særlige behandling og udvikling af linserne til både kameraer og kikkerter.

Pentax er også kendt for deres kompakte design og for at give rigtig meget værdi for pengene, og Pentax er et af de mest kendte mærker i hele verden, af professionelle fotografer.

5 gode grunde til at vælge Pentax

Der er mange gode grunde til at vælge Pentax, men for overskuelighedens skyld har vi samlet de 5 bedste grunde herunder.

#1 - Mange års erfaring og udvikling

Pentax har i mere end 100 år fremstillet fotografiapparater, kameraer og linser til diverse apparater.

Det betyder at virksomheden har mange års erfaring i at producere kameraer, kikkerter og linser i en meget høj kvalitet.

Pentax har været med i udviklingen fra de første spæde skridt op til den digitale tidsalder og de fremstiller stadig produkter, der foretrækkes at mange professionelle fagfolk.

Selvom Pentax flere gange er blevet overtaget af større koncerner, har disse koncerner kunnet se mulighederne og ideen i at bevare Pentax med den ideologi og pertentlighed, som ligger i alle deres produkter.

#2 - Høj kvalitet og værdi for pengene

Pentax producerer mange forskellige produkter og i dag som en del af Ricoh koncernen, og alle produkter fremstilles i utrolig høj kvalitet.

Pentax er produkter for kendere og mennesker der kun vil have det bedste, dette kan skyldes at Pentax produkter er fremstillet i meget robuste materialer, og giver mange helt særlige egenskaber og funktioner, som skiller sig væsentligt ud fra konkurrenterne.

Man kan dog ikke sammenligne Pentax produkter med de større udbydere på markedet, da Pentax i højere grad fremstiller produkter til kræsne købere.

Selv om produkterne fra Pentax ofte ligger i den høje ende rent prismæssigt, så får man virkelig meget værdi for pengene.

De særligt udviklede linser betyder en helt enestående klarhed, uanset om du sidder med et kamera, en kikkert eller et teleskop.

#3 - Særlige egenskaber

Pentax kameraer og kikkerter har nogle helt særlige egenskaber, som betyder at produkterne især foretrækkes af professionelle fotografer og observatører i udfordrende miljøer.

En af disse, som i øvrigt er helt enestående, er en vejrforsegling, som betyder at mange af enhederne er fuldstændig støv og vandtætte.

Det vil sige at du kan dække dem til med jord, og derefter skylle dem af med rindende vand, hvis du da skulle få lyst til at prøve dette.

Det er især brugbart i ørkenområder og derfor har især pressen brugt disse enheder når de har skulle rapportere fra krigsområder. 

Derudover har de fleste enheder en indbygget stabilisator, som sidder inde i kameraet eller kikkerten og ikke kun i linsen, hvilket betyder at uanset hvilken linse du bruge, så hjælper huset dig med at få et yderst stabilt billede.

#4 - Avancerede funktioner

Pentax produkter er generelt set udstyret med en masse avancerede funktioner, hvilket i nogle tilfælde kan kræve at du sætter sig ind i enheden, så du kan benytte alle mulighederne.

De avancerede funktioner omfatter blandt andet enestående zoom-kvaliteter, hurtig burst-mode i kameraer og mange gange forstørrelser for kikkerterne.

Pentax produkternes avancerede funktioner er ofte så omfattende at man i almindelig daglig brug sjældent vil få brugt dem alle, men for fagfolk, er det virkelig lækkerier.

#5 - Brugervenligt interface

På trods af Pentax produkternes avancerede teknologier og funktioner, har virksomheden faktisk formået at skabe et meget brugervenligt interface, som betyder at det er forholdsvis let at bruge selv de avancerede funktioner. 

Brugervenligheden er blandt andet opnået ved et brugervenligt interface på selve enheden, med gode og beskrivende menuer, der virker lette og intuitive at benytte. 

Brugervenligheden gør det let at føle sig som en professionel, fordi Pentax gør det svært at lave fejl.

Samtidig er den helt lavpraktiske betjening af enhederne, som for eksempel Zoom, tænd og sluk, placeret så du nemt kan betjene disse uden at skulle anstrenge dig. 

Alle betjeningsmuligheder er placeret let tilgængelige på de robuste og kompakte enheder.

Historien om Pentax

Pentax blev grundlagt i 1919 i Tokyo, under navnet Asahi Kogaku Goshi Kaisha, og startede med at producere linseglas til briller, hvilket virksomheden i øvrigt stadig producerer. 

I 1938 skiftede virksomheden navn til Asahi Optical og lancerede nu også linser til kameraer og i tiden efter krigen genoptog virksomheden, der ellers havde været lukket, sine aktiviteter og producerede linser til de virksomheder, der i dag er kendt som Konica og Minolta.

I 1952 lancerede Asahi Optical deres første kamera, og i 1957 blev alle virksomhedens produkter kendt under navnet Asahi Pentax.

Frem til 2002 producerede og udviklede Asahi Pentax en lang række udstyr i form af kikkerter og kameraer, som i stor stil blev eksporteret, og i 2002 blev virksomheden omdøbt til Pentax Corporation.

På det tidspunkt var Pentax en af verdens største producenter af linser og øvrig optik  og i 2004 blev antallet af ansatte i virksomheden på verdensplan opgjort til 6000.

Men Pentax var ikke færdig med at skifte navn og i 2007 blev virksomheden overtaget af Hoya corporation, og denne overtagelse lukkede fabrikken i Tokyo og produktionen blev flyttet til fabrikker i Filippinerne og Vietnam.

Hoya beholdt dog ekspertisen og udviklingsideerne fra Asahi Pentax, så produkterne blev fortsat produceret og solgt i hele verden. 

I 2011 meddelte Hoya at de ville sælge hele Pentax kamera og linse forretningen til Ricoh Imaging Company, og kun beholde medicinandelen af Pentax.

I dag er Pentax ejet af Ricoh og kameraer, kikkerter, teleskope og udsigtskikkerter sælges fortsat under navne Pentax.

Udvikling og design af nye produkter fortsætter ligeledes inspireret af den høje kvalitet som Pentax brandet altid har været kendt for.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Sprog: DA flag NO flag
Menu Kontakt
Kurv
Søg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007