Alle køb kan byttes til 15. marts 2023 - Bestil før 21. dec og få pakken før jul!

3D Pen

Her finder du smarte 3D Penne som er geniale både til hobby- eller professionelt brug. En 3D pen kan skabe flotte værker i 3 dimensioner, hvilket kan slippe dine kunstneriske evner løs.

Filtrér

Læs mere om 3D Pen

3 ting du bør overveje når du skal købe 3D Pen

Der er flere ting som du bør overveje, når du skal til at købe en 3D Pen, så du er sikker på at kunne få den pen der passer bedst til dig.

Vi giver derfor herunder flere overvejelser du kan gøre dig, så du har bedre mulighed for at kunne vurdere hvilken 3D pen der kan klare dine behov.

#1 - Hvad vil du bruge 3D pennen til?

Der findes flere forskellige typer af 3D penne, og der kan være vigtigt at overveje, hvad den skal bruges til når du skal ud og købe en.

Du kan nemlig finde modeller der passer til både børn og voksne, og her er måden den bliver brugt på lidt anderledes.

Hvis du gerne vil have en 3D pen til dit barn, så vil den nok blive brugt til leg og kreativ udvikling af barnet, da en 3D pen kan være med til at gøre det meget let for barnet at udfolde sig kreativt.

Da 3D pennen gør det muligt at skabe tegninger, strukturer og former i et tredimensionelt plan, så kan det opfordre dit barn til at tænke i nye baner, hvilket kan være med til at udvikle barnets kreative potentiale samtidig med at de har det sjovt.

Hvis du til gengæld gerne vil have en 3D pen til voksen brug, så åbner det en række andre muligheder for kreativitet.

En 3D pen kan være god hvis du f.eks. arbejder indenfor et kreativt fag som design eller arkitektur, hvor du kan bruge pennen til at lave hurtige, men samtidig komplekse mock-up og prototyper.

På den måde slipper du for at klippe og klistre med pap og tape for at kunne vise en model i et tredimensionelt plan, men kan i stedet hurtigt opbygge modellen med 3D pennen.

Hvis i er flere om arbejdet, så kan det gå endnu hurtigere og stadig være en god kreativ aktivitet på arbejdspladsen eller i hjemmet.

Det er derfor vigtigt at du overvejer hvad du skal bruge 3D pennen til, da det kan have stor betydning for hvilken type pen du skal bruge.

#2 - Tilsluttet eller trådløs 3D pen

Det kan være vigtigt at overveje om 3D pennen skal være tilsluttet en strømforsyning, når du bruger den, da det potentielt kan virke begrænsende når du arbejder.

Det kan potentielt også være en ulempe, hvis det er dit barn der bruger 3D pennen, da de nok ikke tænker så meget på hvordan de skal begrænse sig under legen.

I disse tilfælde kan det være en god ide at have en 3D pen der bruger batterier i stedet for at være konstant tilsluttet en strømforsyning, da det giver både dig og dit barn større mulighed for at kunne koncentrere sig om det kreative.

På den anden side, så kan det også være et frustrationsmoment, når 3D pennen løber tør for strøm og du skal til at finde nye batterier frem for at kunne komme tilbage til arbejdet.

Dette kan potentielt ødelægge dit arbejdsflow og være meget frustrerende i øjeblikket.

På den måde kan det være et godt valg at bruge en 3D pen med strømtilslutning, da du så ikke skal bekymre dig om at pennen løber tør for strøm, men bare kan arbejde løs på dine projekter.

Det er derfor vigtigt at du gør dig nogle overvejelser, om du hellere vil have en batteridrevet 3D pen eller om du hellere vil have en, der har en strømtilslutning.

#3 - Hvilket materiale skal 3D pennen kunne bruge?

Med en 3D pen kan du hurtigt og let printe forskellige materialer til brug i kreative aktiviteter, men det kan være vigtigt for dig at overveje hvilke materialer som din nye 3D pen kan printe i.

De fleste typer af 3D penne kan bruge mindst to typer af plastik: ABS, som er en stærk form for plastik, og PLA, en blødere plastik.

Begge disse plastik er termodynamiske, hvilket betyder at de bliver meget formbare, når de bliver varmet op, hvilket er grunden til at de bliver i 3D penne.

Fordelen ved at bruge PLA filament er at det generelt har en lavere smeltetemperatur end ABS, og er lavet af naturmaterialer som f.eks. sukkerstokke, soyabønner og majsstivelse.

Dette gør at PLA er meget let at bruge og ikke afgiver dårlige dufte, når det bliver smeltet.

Samtidig, så skal du ikke bekymre dig omkring miljøet, da PLA er meget miljøvenligt og kan opløses over tid.

PLA er derfor nok den type filament der passer bedst til når børn bruger 3D pennen, da det er meget let at bruge og kan fås i mange forskellige farver.

ABS er til gengæld et mere robust og resistent materiale at arbejde i, da det både har en højere smeltetemperatur og en mere bøjelig struktur.

ABS bliver brugt i langt de fleste 3D printer maskiner, og er den generelle standard i industrien.

Dog er ABS plastik oliebaseret, hvilket gør at du skal overveje noget ekstra udluftning, når du bruger 3D pennen, da det giver en stærk plastiklugt når det smelter.

Derudover forgår ABS plastik ikke på samme måde som PLA, men det kan dog sendes til genbrug som meget andet plastik nu om dage.

Der findes også andre former for materialer som f.eks. træ, alger eller nylon, men disse kræver en mere avanceret form for 3D pen, så vær opmærksom på dette, hvis du gerne vil bruge disse materialer.

Det kan derfor være vigtigt for dig at overveje, hvilket materiale som du gerne vil bruge og hvad der passer bedst til dine behov, så du får den bedste oplevelse ud af din 3D pen.

3 fordele ved at bruge en 3D Pen

Der er mange fordele ved at bruge en 3D pen over andre kreative værktøjer, men det er ikke altid lige gennemskueligt at se hvilke fordele der er.

Vi beskriver derfor herunder flere fordele som du kan få ved at bruge en 3D pen, så du bedre kan vurdere om en 3D pen er det rette køb for dine behov.

#1 - Et utal af former og farver

Med en 3D pen har du mulighed for at kunne lave mange forskellige strukturer med et utal af former og farver, da du kan finde filament til pennen i hele farvespektret.

Det giver dig eller dit barn mulighed for at kunne være kreative med at bygge enten til leg eller arbejde gennem 3D pennen.

På den kreative arbejdsplads giver det designeren mulighed for at kunne opbygge nye og hurtige mock-up og prototyper uden at skulle finde en masse ekstra materiale frem.

Derhjemme kan det give dit barn en hel ny kreativ oplevelse.

#2 - Et god værktøj til kreativ udvikling

Barndommen er et af de vigtigste stadier i ens liv, hvor du gennemgår en stor udvikling af både krop og sind. 

Det er derfor potentiel vigtigt at barnet har mulighed for at kunne udfolde sig kreativt, så det udvikler gode kreative evner som barnet kan bruge fremadrettet i livet.

Med en 3D pen giver du dit barn mulighed for at kunne udfolde sig på en ny måde, der ikke kun er todimensionelt, som en almindelig tegning, men tredimensionelt, hvilket opfordrer til en helt anden tankegang, når man skal lave strukturer og figurer.

#3 - Miljøvenlig materialer

Med en 3D pen, så har du mulighed for at gøre brug af miljøvenlige materiale der ikke skader naturen, på trods af at det er plastik.

De fleste materialer du kan bruge i din 3D pen er naturlige stoffer der potentielt kan nedbrydes i naturen.

De er heller ikke skadelige at producerer, da mange af dem er opbygget af naturlige stoffer og planter som sukker, majsstivelse, alger og mere.

Og de typer af plastik der ikke er så naturvenlige kan stadig blive sendt til genbrug, hvilket kan hjælpe med at holde naturen ren og fri for affald.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid!
E-mærket
Godkendt siden 2007