Billede af internet kabel taget af avXperten

Internet Kabel til Gaming (Vær sikker på Høj Hastighed)

Vil du være sikker på, at din forbindelse ikke svigter dig, når du spiller computer? Internet kabler giver stadig et mere stabilt netværk, selvom trådløse forbindelser hele tiden forbedres. Lær mere om internet kabler til gaming her.

Internet Kabel til Gaming:

Et internet kabel kaldes også for et netværkskabel. Med et kabel er du sikret en mere stabil forbindelse når du gamer, og du er derfor sikret mod udfald, som kan ødelægge din spiloplevelse. Derfor er der stadig mange gamere, der bruger kabler i stedet for trådløse forbindelser.

Vi har lavet denne artikel, så du kan få hjælp til at finde de bedste netværkskabler, når du skal game. Derudover vil der komme en guide til, hvordan du enten kan forlænge dit internet kabel, eller skaffe et langt internet kabel. Læs med her, hvis du vil være dækket godt ind til dit næste LAN-party eller have styr på dit gaming setup!

Få også vores komplette guide til netværkskabler i videoform, se med lige her:

Se her et eksempel på avXpertens mest populære netværkskabel, som er perfekt til gaming:

Bedste internet kabel

Når du skal finde det bedste internet kabel, er det oplagt, at man kigger på hastighed og båndbredde. Internet kablerne er inddelt i kategorier, hvor de nyeste har de bedste specifikationer.

Det er dog ikke nødvendigvis den nyeste standard, vi anbefaler til alle sammenhænge.

Til de fleste hjemmenetværksinstallationer er et 10/100/1000 netværkskabel fuldt tilstrækkelig!

Et Cat6a internet kabel er velegnet til netværksforbindelser, hvor der skal overføre store mængder data i høj hastighed. Kablet kan sagtens trække Ultra HD video eller spil, som kræver en stor båndbredde. Med dette kabel er du sikret høj hastighed, når du gamer.

Oversigt over vores kategorier og ydeevner på internet kabler

KategoriHastighedMax båndbredde
Cat 5e1 Gbps205 MHz
Cat 610 Gbps250 MHz
Cat 6a10 Gbps500 MHz
Cat 710 Gbps600 MHz
Cat 840 Gbps2000 MHz

Alle de nye versioner er bagudkompatible med de gamle kabler, og de bruger alle den samme stiktype, som hedder RJ45.

Cat 8 findes i to klasser:

  • Cat 8.1 som er kompatibelt med Cat 6a med 8P8C stik
  • Cat 8.2 som er kompatibelt med Cat 7a med TERA eller GG45 

Bedste Internet Kabel til Gaming

En trådløs forbindelse er på mange måder smartere end en kabelforbindelse. Her slipper man for at trække mange kabler samt de roder mindre, og glider ikke ind under kontorstolen.

Trådløse forbindelser kan blive svækket over afstande samt, forbindelserne kan være mere ustabile. Derfor er det stadigvæk bedst at bruge et kabel til gaming. Så er det i hvert fald ikke signalet, der er skyld i, at spillet lagger.

Der er ikke noget internet kabel der specifikt er bedst at bruge. Det skal i bund og grund blot leve op til overførselshastighederne samt være i en ordentlig kvalitet.

Kablerne er så gode, at det sjældent er nødvendigt at købe de dyreste og nyeste versioner, når det kommer til internet kabler. For mange er et Cat5e nok for, at deres computerspil kører optimalt i forhold til overførsel af internet. Der er dog ikke den store prisforskel, hvis du vil have en nyere version.

Nyere kabler er ‘mere’ fremtidssikret

Med en nyere kategori af et internet kabel, er man ofte fremtidssikret længere tid, i forhold til de andre elektroniske enheder i hjemmet. Vi anbefaler lige nu Cat6a internet kabel, da dette kan trække store dataforbindelser og Ultra HD video-signaler uden problemer.

Vi er klar til at hjælpe

Der kommer hele tiden nye versioner af elektroniske komponenter. I skrivende stund er Cat 8 internet kabler det nyeste skud på stammen. Det er dog mest krævende datacentre, som har brug for disse høje specifikationer, og de er ikke så velegnet til generel kontor-kabling.

Er du stadig i tvivl, om dit kabel matcher din elektronik derhjemme, eller er der kommet nye versioner? Så er du altid velkommen til at kontakte vores dedikerede kundeservice.

Giv et kald på 86 32 71 71 eller send en mail på Info@avXperten.dk - Så ser vi på, hvad vi kan hjælpe med.

Vi har lavet flere guides vedrørende internet- og netværkskabler. Disse artikler kan hjælpe med at mindske noget af den forvirring, som hurtigt opstår med de mange termer for internet kabler.

Opsummering - Det bedste internet kabel til gaming

De fleste internet kabler kan stadig bruges til gaming, og hvis du har en version der hedder Cat5e eller nyere burde du have et stabilt internet kabel til gaming. Vi anbefaler lige nu et Cat6a internet kabel.

Internet Kabel Fordeler

Man bruger internet kabler til at lave netværksinstallationer. Det kan både være på internettet, men man kan også lave et lukket netværk.

Det sker blandt andet ved, at du tilslutter et kabel fra din computer og videre til det knudepunkt, hvor dit internet bliver sendt til. Det er ofte en af følgende modtagere: Modem, router, switch eller hub som modtager signalet via DSL/COAX/Fibernet og T1-forbindelser.

Her skal du bruge en switch!

Skal du lave et netværk med flere computere, har du muligvis brug for en switch. Med en switch kan du nemt koble flere computere på det samme netværk, og det gælder også andre enheder såsom Smart TV’s, PlayStation etc.

Se en af vores eksperter, der forklarer, hvad man kan bruge en netværksswitch til.

Vi udbyder netværksswitch med alt fra 5 til 24 porte. Læs mere om, hvad en switch af, samt se vores kæmpe udvalg, hvis du følger dette link ? Netværk Switch

Hvad er et LAN-party?

LAN står for Local Area Network, og et LAN-party er, hvor man kobler sig op på den samme dataforbindelse ofte via en switch eller router. Det kan både være små og store begivenheder, og man kan kalde alt fra to til tusind deltagere for et LAN-party. Vi har skrevet meget mere om, hvad et LAN-party er.

Læs vores blogindlæg herom: Hvad betyder LAN(Se den store LAN-party ordbog her!)

Skærmet eller uskærmet internet kabel?

Vi anbefaler et skærmet internet kabel, hvis du skal bruge dit kabel til erhverv, eller hvis det skal bruges til et LAN-party, hvor der er mange andre kabler tæt på dit internetkabel. Derudover er kablerne også bedre sikret mod slid, hvor det ikke er så vigtigt med et skærmet, hvis du kan skal bruge det i privaten.

Dobbeltskærmet beskytter kablet mod udefrakommende støj, der ellers kan have stor indflydelse på både overførselshastigheden og datastrømmens integritet.

Internet Kabel Forlænger

Skal du bruge et langt internet kabel til dit LAN-party, på kontoret eller bare til privaten? Så kan du blandt andet fixe dette problem ved at benytte en internet kabel forlænger. Kablet fungerer ved, at du har et RJ45 hun-stik til et RK45 han-stik.

Se vores udvalg her: Internet kabel forlænger

Udendørs Internet Kabel

Skal du trække dit internet kabel udenfor? Det er også muligt at få et internet kabel, som er lavet til dette formål. De er specialdesignet til dette formål med en UV beskyttet PE kappe, er sikret mod sollys, fugt, og er kvalitetssikret mod skiftende vejr og temperaturer. Så kan du også sidde at game ude i din garage, hvis du er blevet sendt derud.

Se vores udvalg her: Udendørs Internet kabel

Internet Kabel Vinduesgennemføring

Vil du slippe for at bore hul i væggen? Mange bruger blandt andet internet kabler, fordi Wi-Fi forbindelsen svækkes over lange afstande. Derfor trækker man tit disse kabler over lange afstande. De kan hurtigt blive klemt og ødelagt i en dør eller et vindue. Dette kan man fixe ved at bruge en ultra vinduesgennemføring.

Her har vi kabler der er specialdesignet til vinduesgennemføring, og det kan man også finde med RJ45 stik. Se vores udvalg med RJ45 stik her: RJ45 vinduesgennemføring

Vi gør en dyd ud af, at vores kunder får den bedste gamer-oplevelse. Vi har en masse komponenter til favorable priser, hvor små justeringer ofte kan betyde store forbedringer. Vi er sidder klar til at vejlede om dette, og vi sørger for hurtig levering, da vi ved, at det ofte haster med at blive forbedret.

Giv et kald på 86 32 71 71 eller send en mail på Info@avXperten.dk - Så ser vi på, hvad vi kan hjælpe med.


 

 

Betalingskort

Samlet score: 4.9 af 5

avXperten
Menu Kontakt
Kurv
Søg