Oplader til elcykel

Mangler du en oplader til elcykel så har vi et godt udvalg her på siden. Hvis din gamle oplader er i stykker, eller du blot ønsker en mere effektiv opladning, så tag et kig på udvalget her.

Filtrér

Læs mere om Oplader til elcykel

Oplader til elcykel - Hurtigt opladning til din elcykel i hjemmet

Har du lige købt en ny elcykel eller skal bruge en ny oplader dertil, så kan det være at du kan finde den rette oplader til din cykel blandt vores sortiment af opladere til elcykler.

Normalt vil der følge en oplader med din elcykel når du køber den, men hvis du købte elcyklen brugt, så kan det være at den ikke fulgte med i købet, eller at den medfølgende oplader ikke oplader specielt hurtigt.

Så kan det være at du bør overveje om du har brug for en mere effektiv oplader, hvilket gør at din elcykel kan bliver hurtigere opladt og giver dig mulighed for at kunne bruge den mere ofte, med mindre ventetid mellem hver cykeltur.

På den måde kan du få mere glæde ud af din elcykel, og du kan komme til at spare en del tid, som du ellers skulle bruge på at vente på at cyklen blev opladt igen.

4 Ting du bør overveje når du køber en oplader til elcykel

Hvis du er interesseret i en ny oplader til din elcykel, så kan det være vigtigt at du gør dig nogle overvejelser, så du er sikker på at kunne få den rette elcykel oplader til dine behov.

Vi giver dig herunder et par eksempler på overvejelser, som du kan bruge til bedre at vurdere hvilken type oplader der passer til din elcykel, så du kan få lige den der opfylder dine krav.

#1 - Typer af elcykel opladere

Du kan finde en række forskellige typer opladere til elcykler på markedet, og du bør gøre dig et par overvejelser omkring, hvilken type der passer bedst til dit behov.

Du kan f.eks. få en vægmonteret oplader til cyklen, hvor du kan montere opladeren direkte på væggen, tæt på hvor du opbevare din elcykel, så du har mulighed for at kunne oplade cyklen mens at den står natten over.

Fordelen ved en vægmonteret oplader er at du altid ved, hvor den er placeret henne, og du kan ikke komme til at miste opladeren blandt rodet i garagen eller hvor end du har gemt den af vejen.

Eksempler på elcykel opladere:

  • Vægmonteret cykel oplader
  • Almindelige cykel oplader

Den anden type oplader du kan få til elcykler er den almindelige oplader, der består af et kabel til stikket, samt selve opladeren som du sætter til elcyklen.

Fordelen ved denne type oplader er at den er bærbar, så du kan have den med i rygsækken når du er ude og cykle, og du vil have mulighed for at kunne genoplade cyklen mens du besøger venner, familie eller bekendte på turen.

På den måde kan du være mere fleksibel med hensyn til, hvor og hvornår du kan oplade elcyklen.

Det kan derfor være en god ide at overveje, hvilken type oplader du gerne vil have til din elcykel, så du kan finde den rette oplader til dine behov.

#2 - Opladningseffekten på elcykel opladeren

Når du skal have en ny oplader, så er en af de vigtigste overvejelser du kan gøre dig om hvor stor en opladningseffekt, som opladeren skal have.

Opladningseffekten bliver generelt målt i volt (V) og viser, hvor stor en spænding som opladeren overføre til batteriet.

Jo større en opladningseffekt som opladeren har, jo hurtigere bliver batteriet opladt, så du kan komme hurtigt ud på cykeltur igen.

Eksempler på opladningseffekt på cykel opladere:

  • 24 V
  • 36 V
  • 42 V
  • 48 V

Det kan dog være en god ide at overveje hvor stor en effekt, som du har brug for da jo større spænding som opladeren har, jo mere strøm bruger den også.

Du kan derfor komme ud for at spilde en del strøm, hvis du har en stor oplader og du ikke holder ordentlig øje med den, og muligvis glemmer at slukke for den.

Så kan opladeren stå og oplade batteriet over natten, selvom batteriet allerede er helt fuld, hvilken potentielt kan gøre skade på selve batteriet, da det bliver udsat for en overopladning, og du bruger også ekstra strøm som ikke bliver brugt til noget produktivt.

I så fald kan det være en fordel at have en mindre oplader, da du i disse situationer ikke kommer til at spilde nær så meget strøm, og cyklen vil stadig være opladt til når du skal bruge den næste morgen.

Du bør derfor gøre dig den overvejelser om du prioriterer en hurtig opladning, eller om du kan nøjes med en mere langsom opladning, som du så har lettere ved at kontrollere i længden.

#3 - Elcykel opladerens PIN antal

En anden ting som du bør overveje, når du skal købe en ny oplader til elcyklen er hvor mange PINs eller faser som din oplader skal have, da det har en betydning for hvor effektiv opladeren kan være.

Hver PIN er essentielt et ekstra fase, der overføre strøm til cyklens batteri, og jo flere af dem som opladeren har, jo hurtigere og mere effektivt kan den oplade batteriet på din elcykel.

Eksempler på opladerens PIN antal:

  • 2 PINs
  • 3 PINs
  • 4 PINs

Antallet af PINs på opladeren har dog også en indflydelse på opladerens pris, og det kan derfor være mulig at du bør overveje om fordelen ved at have en rigtig hurtig opladning er vigtigere end prisen for den.

Hvis du ikke har behov for en rigtig hurtigt oplader, så er der ikke nær så stor en grund til lave en stor investering i en stor oplader, hvis en mindre og mere billig oplader kan løse opgaven for dig.

#4 - Ekstra funktioner på elcykel opladeren

Nogle opladere giver dig nogle ekstra funktioner, der kan gøre livet lidt lettere for dig, når du skal sætte din elcykel til opladning.

Du kan f.eks. få mulighed for at kunne få en cykel oplader med selvsluk funktion, så den ikke kommer til at overbelaste batteriet med for meget strøm, og derved ikke gør potentiel skade på batteriet.

Det hjælper dig også, da du ikke selv skal huske på at slukke for opladeren, når den er færdig, hvor du kan undgå at komme til at lade cyklen stå i potentiel mange timer, hvor batteriet bliver overopladt.

Det kan hjælpe med at forlænge cykelbatteriets levetid, så det ikke skal udskiftes nær så ofte, da det ikke bliver udsat for at overopladet i en længere periode.


 

 

Betalingskort

 

 

 

Samlet score: 4.7 af 5

avXperten
MenuKontaktKurvSøg
Vi sender pakken i dag
Bestil inden kl. 20.30
Robotstyrede priser
Sikrer dig en god pris
60 dages returret
Vi hjælper altid
E-mærket
Godkendt siden 2007